Din indkøbskurv er tom.

Vi elsker Aerial træning

Lørdag d. 01 juli 2023 af Den Intelligente Krop

Ja, vi elsker ganske enkelt Aerial træning! Og vi har vores helt egen måde at arbejde med Aerialen på.

Vi mixer al vores viden om bevægelse, åndedræt, bindevæv, nervesystem og hjerne samt balance. Derfor kalder vi det ikke Aerial yoga eller andet specifikt fancy navn.

Nej i stedet kalder vi det "Aerial træning", som kan tilpasses alt fra den blideste åndedræts og stress terapi, til hård fysisk og akrobatisk træning.

Generelt stiller Aerial træning krav til din smidighed og bevægelighed samt styrke og balance. Hertil kommer lidt mod, som kan være nødvendigt, for at skabe tilliden mellem dig og stoffet, altså Aerialen.

Hos os har vi et gennemgående tema i alle øvelser, der handler om åndedræt og bindevæv. Og vi har et kæmpe øvelsesrepertoire. 

Du kan træne Aerial som individuel træning , på workshops og som holdtræning i vores lokaler i Herlev.

Vores undervisere er ikke kun Aerial uddannede. De er har også uddannelse som Åndedrætsterapeuter, Fysioterapeuter, Z-Health, Franklin Method og Pilates bag sig.

Lotte Paarup fortæller om sin personlige rejse med Aerial træning

Selv efter mine mange år med rejsen gennem den spæde start i Fitness og Aerobic verdenen tilbage i 90´erne. Gennem 2000´erne, hvor jeg selv var med fremme til at udbrede kendskabet til brug af træning med store bolde, elastikker og den funktionelle træning - ja så blev jeg så glad helt indeni, da jeg mødte Aerialen!

På vejen var jeg også dykket ned i åndedrættet, bindevævet og det dybe inde bagved os alle sammen. Og her fandt Aerial hængekøjen virkelig vej til mt hjerte. Jeg er personligt ikke den store akrobatik-fan :)

I stedet benytter jeg dagligt min aerial i min kælder - til at åbne for mit åndedræt, min krop, mit bindevæv og MIG. Jeg er fuldkommen afhængig af at få dagens "Aerial-fix" :)

Historien om Aerial træning

Aerial hængekøjen kommer fra "Aerial Silk", som er samme stof men meget længere stykker. En Aerial er 1 langt stykke stof, hvor Aerial Silk er 2 endnu længere stykker stof, som du kan vikle og lave en masse endnu mere aktobatiske øvelser i. Det er mega hård træning.

Derfor er Aerial Silk første gang set i 1998 i Cirque de Soleil, hvor de anvendte en Aerial Silk som en del af showet. Der er også historie, som fortæller, at det første gang er set på en fransk cirkusskole i 1959. Helt tilbage i 1900 tallet er der også taget et billede af en kunstner i stoffet.

Selve Aerial hængekøjen, som den er mest almindeligt benyttet idag indenfor træning, udvikler sig for alvor inde i yogaens verden. Idag er den stille og roligt mere og mere udbredt, også indenfor terapi til børn med udviklings og adfærdsmæssige udfordringer.

Her forsøger vi at vise lidt af repertoiret bag Aerial træning, kig med herunder...

Et af varemærkerne i Aerial træning er at hænge på hovedet! Det kan man gøre ganske blidt og ganske udfordrendde. Et andet varemærke er at være pakket ind i stoffet som en hængekøje, hvor det kan føles som at vugge i mors mave igen. 

Læs mere i disse artikler

Aerial - Sådan slynger du dig smidig
15-07-2019

Aerial - Sådan slynger du dig smidig

Vores fysioterapeut og træningsekspert Lisbeth Bundgaard har dykket ned i Aerial træning.   ...

Læs mere
Slip af med spændinger efter en lang dag på kontoret
12-06-2017

Slip af med spændinger efter en lang dag på kontoret

Aerial - en flyvende oplevelse Aerial træning er inspireret af Cirque de Soleil og er en blanding af ak...

Læs mere
Vi elsker Aerial træning
01-07-2023

Vi elsker Aerial træning

Ja, vi elsker ganske enkelt Aerial træning! Og vi har vores helt egen måde at arbejde med Aerialen...

Læs mere