Din indkøbskurv er tom.

Vores trænere

  • Vi brænder usædvanligt meget for det vi laver
  • Vi tager altid udgangspunkt i dig og din krop
  • Der er altid plads til alle
  • Vi arbejder lidt anderledes end du måske er vant til

Vi glæder os til at se dig og hjælpe din krop

Alle undervisere er fysioterapeut eller har anden længerevarende uddannelse indenfor træning, bevægelse og terapi.

Vores trænere

Underviser og stifter Lotte Paarup

Lotte Paarup

Åndedrætsekspert og Fysioterapeut

Lotte Paarup er stifter og idegrundlægger af Den Intelligente Krop. Hun er fysioterapeut og har siden 1993 arbejdet med træning, sundhed og velvære for hele familien. I dag er Lotte meget andet end en fysioterapeut – hun har uddannet sig indenfor en lang række områder omkring krop og bevægelse.

Lotte har siden år 2000 levet af at undervise i motion og bevægelse i både ind- og udland. Hun øser ud af sin viden på foredrag og kurser, og hun udarbejder øvelses- og bevægelsesmateriale til virksomheder og organisationer.

Desuden har Lotte lavet en lang række træningsprogrammer til TV igennem tiden. Lotte har også udgivet en lang række trænings dvd'er samt online programmer. Lottes erfaringer er også at finde i flere bøger om motion, senest i bestselleren Når kroppen siger fra - Tag kontakten igen .

Lotte har den sidste lange årrække udelukkende arbejde med hendes store speciale åndedrættet. Hun lever af at undervise i og om vejrtrækning. Hun har udgivet bøger, dvd og online programmer om åndedrættet. Udover kurser rundt i landet og hos os selv, står Lotte også for den 135 timers lange Åndedrætsterapeut uddannelse .

Lotte er også forfatter til en række bøger gennem de sidste 20 år. Nyeste bog udkom oktober 2021, og handler om stress og belastninger, som Lotte interesserer sig enormt meget for – netop at hjælpe kroppen igen, når den egentlig har sagt nej.

Gennem årene har Lotte været den faglige nerve hos Den Intelligente Krop. Hun arbejder også hele tiden på at formidle den innovative faglighed, vi står for på Den Intelligente Krop. Helt tilbage fra 2007 har man kunne møde hende på vores Pilates og Reformer uddannelse, og gennem en række kurser om bl.a. bækkenbunden og fødder.

Du kan læse mere om Lotte og møde meget af hendes åndedrætsarbejde på åndedrættet.nu
3Dbreath.com formidler Lotte hendes åndedrætsarbejde internationalt.
I 2011 og 2016 blev Lotte mor, og i den forbindelse skriver hun også på hjemmesiden førogefter.dk

Lotte kan kontaktes på lotte@denintelligentekrop.dk

 

 

 

Underviser Sigrid Mitchell

Sigrid Mitchell

Fysioterapeut

Sigrid er uddannet fysioterapeut i 2004 og har siden specialiseret sig inden for facilitering af bevægelse, og er pt. i gang med at videreuddanne sig inden for hjernen og bevægelse.

Sigrid har taget stort set alle kurser/workshops som Den Intelligente Krop holder samt Pilates Matwork uddannelsen. Hun er også i gang med et forløb i Franklin Method.

Sigrid har gennem hele sit liv arbejdet med bevægelse først som udøver, derefter som træner og siden som fysioterapeut. Hun arbejder med alt lige fra dans til boldspil, men har de senere år fokuseret mere på de bløde bevægelsesformer som Pilates.

Sigrid har arbejdet med alle aldersgrupper fra spædbørn til ældre og har arbejdet både i det offentlige og det private samt i lokale idrætsforeninger.

Sigrid elsker at videregive sin viden og er dybt fascineret af kroppen og hjernens sammenhæng samt hvordan det kan formidles og faciliteres gennem bevægelse.

Sigrid er mor til 4 og med begrænset tid til bevægelse har hun på egen krop oplevet hvordan den grundlæggende mobilitet er vigtig for kroppens velbefindende og evne til at klare hverdagens udfordringer.

Du kan kontakte Sigrid på info@denintelligentekrop.dk

 

 

 

 

Mette Mølgaard, Åndedrætsterapeut og Pilates instruktør

Mette Mølgaard

Cand. scient. Idræt, Åndedrætsterapeut & Franklin Method Level 1 Educator

Mette er uddannet cand. scient. Idræt fra Københavns Universitet i 2007 med speciale indenfor sundhed og fysisk aktivitet. Derudover er hun bl.a. uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop, samt Åndedrætsterapeut fra Skolen for Åndedræt ved Lotte Paarup

Hun har desuden en bred vifte af træningsuddannelser bag sig og er bl.a. videreuddannet indenfor Franklin Metoden, hvor hun nu som en af de få i Danmark er certificeret Franklin Method Level 1 Educator.

Mette har mere end 20 års undervisningserfaring indenfor en bred genre af bevægelse, motion og idræt. De seneste år har det især været de blødere træningsformer som pilates, yoga m.m. som har Mettes store interesse, men hendes generelle nysgerrighed og interesse for krop og bevægelse gør, at hun hele tiden søger ny viden. Hun stiller store krav til sig selv i rollen som formidler, såvel fagligt som pædagogisk, og lægger vægt på en fagligt velfunderet undervisning i et uformelt rum med plads til smil på læben.

Det var langt fra kærlighed ved første blik, da Mette første gang stiftede bekendtskab med den traditionelle pilates for snart en del år siden. Men da hun oplevede Lotte Paarups måde at arbejde med pilates kombineret med det naturlige åndedræt og bevægelse, gav det pludselig mening for hendes egen krop og hun kunne mærke, hvordan det kunne supplere hendes øvrige træning på en fantastisk måde.

Afhængig af hvad tiden som småbørnsmor tillader, træner Mette selv så varieret som muligt, lige fra løb og landevejscykling til dans, yoga og pilates, for bl.a. at holde sig fit for fight til hverdagen med to små energiske sønner.

Mette underviser på vores pilates reformer uddannelse, samt aerial og reformer holdtræning og diverse workshops.

Du kan kontakte Mette på mette@denintelligentekrop.dk

 

 

 

Karen Buur, Sygeplejerske og Kraniosakralterapeut

Karen Buur

Sygeplejerske, kraniosakralterapeut & Franklin Method Level 1 Educator

Karen er uddannet sygeplejerske suppleret med uddannelse som kraniosakralterapeut.

Karen har selv dyrket Pilates i mange år og hun er uddannet Pilates og Reformer instruktør gennem Balanced Body hos Den Intelligente Krop.
Derudover er Karen som en af de få i Danmark uddannet Franklin Method Level 1 Educator.

Det naturlige åndedræt er en væsentlig del af hendes Pilates undervisning. Via det bevidste arbejde med åndedrættet øges oplevelsen af at være tilstede og mærke sin krop, og på den måde få mere kvalitet i al bevægelse - ikke kun til træningen, men også i hverdagen. Også viden om kroppens bindevæv og hvordan der er sammenhæng mellem det, vi arbejder med et sted i kroppen og det, vi mærker et andet sted i kroppen, finder vej i undervisningen.

Karen deltager løbende i kurser og temadage hos Den Intelligente Krop både for at blive inspireret samt for at holde sin viden "up-to-date".

Som underviser ser hun det som sin fornemste opgave at tilpasse niveau og formidling til den enkelte, så alle kan være med.

Du kan kontakte Karen på info@denintelligentekrop.dk

 

 

  

Carl Tirsgaard, Pilates instruktør & certificeret danse- og bevægelsesterapeut

Carl Tirsgaard foto: Maria Sattrup

Når Carl underviser i reformerpilates bygger han videre på sine 25+ års undervisningserfaring i gymnastik, aerobic og moderne dans samt hans erfaringer som danse- og bevægelsesterapeut. Carls tilgang til bevægelse er funderet i den filosofi, at vores krop, følelser og sind udspringer af samme essens.

I hverdagslivet kan det være en udfordring at have fokus på kroppen og ofte er vi beskæftiget med travlheden i vores tanker. Det kan skabe et distanceret forhold til vores krop. Derfor starter Carl altid sin undervisning med at sætte fokus på vores vejrtrækning, vores kontakt til underlaget samt det at mærke hele kroppen.

Dette fundament giver dig mulighed for et øget flow og en øget forbundethed i din krop. Hermed øger du potentialet for at gøre bedre brug af dine fysiske ressourcer og din træning i reformeren bliver mere effektiv.

Carls begejstring for reformerpilates rækker tilbage til da han blev uddannet som moderne danser i London, hvor reformer-træningen nænsomt og grundigt fik ham på retkøl efter et længere skadesforløb. Udover sine uddannelser til danser og koreograf er Carl også uddannet underviser på Paul Petersens Idrætsinstitut i Kbh samt certificeret danse- og bevægelsesterapeut på det tidligere Institute for Life Energy i Vanløse. I 2024 uddanner Carl sig også Kropsterapeutisk Yoga underviser gennem Den Intelligente Krop. 

Edit Maria Hornshøj Laugesen om Carl...

"Jeg har sjældent oplevet et menneske, der er i stand til, på én gang at lære fra sig og formidle bevægelse, og på samme tid, at skabe et rum, med plads til alle, og med et stort overskud til at favne alle deltagere, trods forskelligheder. Jeg vil til enhver tid anbefale alle der er interesseret i bevægelse, at opsøge og opleve Carls undervisning".

Du kan kontakte Carl på info@denintelligentekrop.dk

 

Underviser Lise Jensen

Lise Jensen

Yin yoga lærer og Åndedrætsterapeut

Lise havde forsøgt sig med yoga i mange år. Men troede, at hun skulle være på en bestemt måde i stillingerne, være smidig og præstere. Og derfor fungerede det ikke rigtigt godt. Hun fortalte sig selv, at hun ikke var god nok til yoga. 

Det var først efter flere år, at hun forstod hvad yoga var. Hun var så heldig at møde Yin Yogalærer Mette Lønhart. Det fik hende til at forstå, at yoga ikke gik ud på at præstere. At hun ikke skulle opnå noget. Hun skulle blot være til stede. Og alt var lige præcis som det skulle være.

Det var Yin Yoga som viste Lise vejen. 

Lise tog en 100 timers hatha grunduddannelse hos Senses. Mest fordi hun gerne ville mere med sin egen praksis. Men det at undervise og guide andre, gav hende så meget glæde og taknemmelighed, at hun også tog en 50 timers flow uddannelse hos Senses. 

Senere fulgte en certificering som Yin Power lærer med en 250 timers uddannelse hos Kristine Marie Rost. Kristines Yin Power er baseret på Victor Changs Yin Yoga og Qi Gong. 

Lise er også mindfulnessinstruktør, stressspecialist og uddannet stressterapeut og ikke mindst Åndedrætsterapeut gennem Skolen for åndedræt ved Lotte Paarup.

Lise glæder sig til at guide dig på vores Yin yoga hold og workshops. 

Du se mere om Lise og hendes arbejde på hendes website her

Du kan kontakte Lise på info@denintelligentekrop.dk 

 

 

 

Underviser Camilla Dal

Camilla Dal

Pilates Matwork og Reformer instruktør

Camilla er uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop. 

Efter at have arbejdet som chef og projektleder i Film og Madbranchen i mange år, skiftede Camilla for nogle år siden fuldstændig spor. I hendes daværende arbejde gik det altid stærkt, og der var altid deadlines der skulle nås. Ofte lidt for få ressourcer til opgaverne og i et knapt så sundt arbejdsmiljø. Camilla levede en hverdag hvor hun var tilgængelig 24/7, og hvor måltider var noget man greb i farten, og motion var noget man kun i perioder havde overskud til. Det var svært at få passet på sig selv.

I Reformeren fandt Camilla det fristed, hun havde brug for. Her kunne hun få ro til at komme ned og mærke sin krop og give hovedet en pause. Her kunne hun give tilladelse til - for en stund - at forsvinde ind i en meditativ mental tilstand, hvor åndedrættet får plads.

Her skal ikke præsteres, og det er kroppen som bestemmer. Det gav hende følelsen af at have fået bedre kontakt og balance imellem hoved, krop og sjæl. Og det hjalp hende af med nogle rygskavanker, som hun havde døjet med i årevis.

Det gav Camilla blod på tanden til at søge dybere ind i pilatestræningen. Hos Den Intelligente Krop fandt hun den tilgang til kroppen og træningen, som hun søgte.

I dag har Camilla skiftet helt spor og lever af at undervise i Reformeren og som Matwork instruktør. Og hun elsker det, hvilket man ikke er i tvivl om, når hun underviser!

Camilla har desuden en Certificering i Intelligent kost v. Louise Bruun.

Du kan kontakte Camilla på info@denintelligentekrop.dk