Din indkøbskurv er tom.

Åndedrætsterapeut uddannelse

24 Anmeldelse(r) | Anmeld selv

NÆSTE UDDANNELSESSTART

Tirsdag d. 16. august 2022
125 timers uddannelse, fordelt over 8 moduler

EFTERUDDANNELSESPOINT

Uddannelsen giver 100 RAB point
Læs mere om RAB point her

Uddan dig til åndedrætsterapeut ved Lotte Paarup

I 2020 lancerede Lotte sin 125 timers Åndedrætsterapeutuddannelse, som er et produkt af mange års i arbejde med åndedrættet, som det grundlæggende i alt vi gør. Omdrejningspunktet for uddannelsen er vores grund åndedræt, og hvordan vi kan optimere dette af forskellige veje.

Åndedrætsterapeutuddannelsen er for dig, der vil lære om og nørde i åndedrættet og hvordan du hjælper andre mennesker individuelt og i grupper.

Der er kun 16 pladser… Der starter et hold igen i august 2022. (FULDT BOOKET)

Vi er i gang med at planlægge et nyt hold med start 2023

Når et hold er booket fuldt op, kan du skrive dig på venteliste til information om nyt forløb, eller hvis en melder fra... klik her!

 

Du lærer grundlæggende og udvidet tilgang til Lotte Paarups åndedrætsarbejde

Grundarbejdet i Lotte Paarups tilgang til åndedrættet. En tilgang der er meget håndgribelig, konkret og pædagogisk. En Åndedrætsterapeutuddannelse med den store forståelse og med "fødderne i muldjorden" og "hænderne i bolledejen".

Vi arbejder meget med mekanikken omkring åndedrættet, som danner basen for at der overhovedet er mulighed for og plads i kroppen til at kunne ånde. Du kan forsøge at udfører en åndedrætsøvelse med ringe effekt i årevis, hvis mulighederne for at kunne gennemføre den med succes ikke er tilstede i din krop.

Vi underviser ikke én teknik eller metode, men åndedrættet som det er designet i vores krop til at skulle fungere. Hertil får du masser af teoretiske forståelser, nogle 5000 år gamle, andre nye fra frisk videnskab. Alt skal ende ud i, at du bliver en god praktiker, som kan hjælpe mange forskellige mennesker.

Anatomi, fysiologi og funktion bestemmer, hvordan åndedrættet tilgås både fysisk, mentalt samt ift teknikker og ikke mindst pædagogik.

Lotte Paarup arbejder også med forståelsen for nervesystemets vigtige kobling til åndedrættet. Dette bruges bevidst i det praktiske åndedrætsarbejde. Ligesom viden om de anatomiske sammenhænge imellem åndedrætsmusklen (Diaphragma) og resten af kroppen har et vigtigt fokus. Herunder fx fascias (bindevævets) store betydning for at Diaphragmas fulde potentiale kan udspille sig.

Der arbejdes i dybden med, hvordan du manuelt, verbalt og pædagogisk i alle læringssituationer kan stimulere til et bedre åndedræt. Her vil du lære om brugen af en række redskaber, bl.a. bolde, ruller, pøller, puder og de unikke CalmaBreath redskaber. Og naturligvis vil du lære at anvede åndedrættet uden nogen form for redskab udover vejrtrækningen i sig selv.

Lotte Paarup fortæller:
Jeg fokuserer på den enkeltes åndedræt og på oplevelsen af åndedrættet i egen krop. Jeg fokuserer ikke på at måle og veje åndedrættet, men i stedet skabe en dialog indefra, hvor åndedrættet sanses op opleves, som noget der kan forandre sig - noget DU kan forandre.

Vi er ikke bange for at trække vejret... vi elsker det! - og gør det på mange måder i alle mulige stillinger. Åndedrætsterapien går ud på at give kroppen en chance for at ånde hele dagen, men vi bygger det op helt fra begyndelsen. Grundtanken er, at vi skal kunne ånde til livet - både mentalt men i høj grad også fysisk og ikke kun i stilinger på måtten, nej i høj grad også til hverdagens krav og bevægelser.

Alle har tilgang til et bedre åndedræt, så længe de bliver tilbudt en læring og oplevelsesrejse i egen krop. Ingen kroppe er ens! Derfor vil du ikke blive mødt en opskrift eller en dosmerseddel på den rette løsning. Du bliver i stedet klædt på til at kunne møde mange forskellige mennesker og grupper - præcis hvor deres kroppe og deres liv er.8 moduler, 17 dage, 125 timer og eksamen

Det kan lyde voldsomt, og nogle vil mene at det er umuligt at bruge så meget tid på noget så enkelt som åndedrættet. Vi bruger hver en stund til at folde vejrtrækningen ud, samt dykke ned og ind i åndedrættets mange facetter. Det er et kæmpe område, der både har rødder tilbage i østens mange tunsinde år gamle viden, og helt frem til idag, hvor vi hele tiden får ny viden til rådighed fra nutidens videnskab.


Underviser teamet består af Lotte Paarup og en række andre eksperter

Lotte underviser langt størstedelen af uddannelsen. En del af programmet undervises af nogle af de dygtigste du kan finde indenfor et specifikt område af åndedrættet. Du vil kunne møde en Neurologisk kiropraktor undervise i Primitive Reflekser, en Neurologisk fysioterapeut undervise i Funktionel Neurologi, en sanger om ååndedrættet og stemmen, en jordemoder ift åndedrættet og fødsel, og du vil møde Franklin metodens tilgang til formidling og åndedræt via Franklin Educator. Du kan læse mere om de respektive undervisere længere nede på siden.


Du kan bruge det individuelt og til grupper

Du får kompetencer til at kunne lave individuel vejledning, samt undervise grupper i åndedrættet i form af hold eller workshops. Samtidig lægges stor vægt på, at du bliver guidet i at bruge åndedrætsarbejdet i lige præcis DIT faglige virke, uanset din faglige baggrund.


Praktisk arbejde med og uden redskaber

Det praktiske arbejde på uddannelsen fylder meget, og danner en meget vigtig base og del af hele forløbet. Øvelser en blanding både med og uden redskaber, som kan udføres alle steder, på gulv såvel som stol, i bevægelse og ja til livet.

 

Feedback og personlig udvikling

Der vil være en stor del feedback på det praktiske arbejde under forløbet, både fra underviseren og de medstuderende. Undervejs vil alle deltagere være vigtige cases, som vi lærer fra. Der vil også være case udefra, som bruges til at skabe dybere praktisk forståelse for det tillærte. Din egen personlige udvikling undervejs i dette forløb kan være stor, det må du forvente kan blive en gave for dig.

En meget vigtig del af forløbet er din egen praksis, at du arbejder mere og mere ind i din egen krop. For at kunne hjælpe andre, skal du først og fremmest kunne hjælpe og kende dig selv og eget åndedræt. Uddannelsen vil forandre dig selv personligt såvel som erhvervsmæssigt.

 

Målet er at skabe unikke åndedrætsterapeuter

Målet med uddannelsen er ikke at skabe terapeuter, der arbejder helt ens. Nej det er et mål at bibeholde dig som den du er, i dit daglige virke, og med dine helt personlige styrker. På den måde igennem forløbet støtte dig bedst muligt i at komme den vej med åndedrætsterapien, som giver aller mest mening for dig. Sådan bliver du den bedste terapeut, og hjælper andre mennesker på den mest indlevende, nærværende og hjertelige måde.

Forløbet er også en unik mulighed for at lære sammen i en gruppe, der er præcis lige så motiverede og interesserede i åndedrættet som dig selv.

 TEASER FRA EN PRAKSISDAG PÅ ÅNDEDRÆTERAPEUTUDDANNELSEN

Dette indeholder uddannelsesforløbet

Undervisningen foregår i vores lokaler i Herlev, hvor vi meget af tiden vil være på gulvet med måtter og redskaber. Dvs indlæringen foregår meget gennem din krop og ikke kun dit hoved. Du er selv en meget vigtig brik i læringsprocessen, da du først og fremmest skal lære dig selv og dit eget åndedræt godt og grundigt at kende.

Du lærer at forstå åndedrættets enorme magt i vores kroppe og liv, både set ud fra den konkrete fysiske vinkel sammen med den mentale side af åndedrætsarbejdet. Alt har til formål at hjælpe andre med at trække vjeret mere optimalt til livet og dets gøremål, formål samt udfordringer.

Her kan du i korte punkter få et overblik over, hvad der bliver gennemgået på hele forløbet:

 • Grundarbejdet i Lotte Paarups tilgang til åndedrættet. Som beskrevet længere oppe. Dette er den røde tråd og den største del af uddannelsen.
 • Teoretisk gennemgang af åndedrættets store potentiale, både fysisk og mentalt. Herunder gennemgang af koblingen til nervesystemet og meget mere.
 • Vi dykker ned i forskellige vigtige emner som stress, angst, søvn, slank, bækkenbund, rygsøjlen, core stabilitet og psoas musklen.
 • Vi ser på, hvordan åndedrættet kan anvendes i relation til bevægelse. Dvs hvordan kan du anvende åndedrættet til at opnå forskellig respons, når du instruerer træningsøvelser. Det kunne være Pilates, yoga eller hvilken som helst anden bevægelses metode.
 • Vi går i dybden med, hvordan du manuelt, verbalt og pædagogisk ved briks eller måtte kan stimulere til et bedre åndedræt. Her vil du lære om brugen af en række redskaber, bl.a. bolde, ruller, pøller, puder og de unikke CalmaBreath redskaber.
 • Vi graver ned i den mentale side af åndedrættet, som kontinuerligt vil fylde en stor del af arbejdet. Du vil blive klædt på til at se kroppen og bruge åndedrættet med viden om at krop, psyke og åndedræt hænger uadskilleligt sammen. Herunder vil vi arbejde med stress, angst, traumer og meget andet.
 • Du bliver klædt på til at lave individuelle forløb, herunder undersøgelse, øvelser mv. Du bliver også lært op i, hvad en holdtræning bør indeholde.
 • En hel dag i Franklin Metodens univers omkring åndedrættet. Du kommer til at gå på opdagelse i den anatomi, som er forbundet med åndedrættet, dvs. knoglerne og deres bevægelser, samt musklerne ved at bruge Dynamic Imagery til at opleve og forandre åndedrættet. Herunder ser vi også på Diaphragmas rolle ift coremuskulaturen. Det hele opleves igennem enkle bevægelsessekvenser, som stimulerer enten det sympatiske eller det parasympatiske nervesystem. Denne dag undervises af Franklin Method specialist Birthe Brosolat.
 • En hel dag med gennemgang af hjernen og nervesystemets sammenhæng med åndedrættet i det vi kalder det ubevidste felt. Her vil du også komme til at lære nogle kranienerve test, samt fokus på gangfunktion med øvelser under gang. Denne dag undervises af fysioterapeut og neurologi ekspert Pernille Springer.
 • En hel dag med gennemgang af grundforståelsen for de Primitive Reflekser hos voksne koblet til åndedrætsklienten. Vi ser på udvalgte primitive reflekser, og hvordan du kan både teste og arbejde med dem i praksis. Denne dag undervises af neurologisk kiropraktor Lene Munck.
 • En hel dag med klatrer, yoga instruktør og movement rebel Esben Seir, hvor du vil blive introduceret til Conscious Connected Breathing. En oplevelse ind i det som hedder Holotropisk Breathwork, hvor vi dykker ind i underbevidstheden gennem et terapeutisk dybt og kraftfuldt åndedræt. Vi tapper ind og balancerer nervesystemet, og derigennem kan vi slippe gamle traumer og åbne for en ny bevidsthed. Dagen er en mulighed for at prøve denne form for åndedrætsterapi af på egen krop.
 • Oplevelse af at arbejde med åndedrættet i Aerial slyngen. Her kommer du bl.a. til at opleve omvendte stillinger, og et større fokus på den vestibulære stimulering, som også kan påvirke åndedrættet.
 • Redskaber og ideer til at hjælpe børn i alderen fra indskolingen igennem teenageårene.
 • Gennemgang af åndedrættet i relation til fødsler, samt berøring af gravide og efter fødsel.
 • Gennemgang af åndedrættet og din stemme.
 • Gennemgang af kostens indvirkning på åndedrættet (dette er online undervisning).
 • Undervejs vil der være masser af arbejde med hinanden i gruppen - både 2 og 2 samt i mindre grupper. Der vil også være indlagt små undervisningsopgaver undervejs.

 

Målgruppe

UDANNELSEN ER FOR ALLE FAGGRUPPER, hvor åndedrættet er et relevant redskab i terapien.

At uddanne sig indenfor åndedrættet er ganske enkelt noget alle faggrupper og mennesker kan benytte, personligt såvel som erhvervsmæssigt. Eksempler på forskellige faggrupper som deltager: Fysioterapeut, Ergoterapeut, Psykomotorisk terapeut, Kiropraktor, læge, sygeplejerske, zoneterapeut, alternativ behandler, kropsterapeuter af alle slags, psykolog, psykoterapeut, lærer, pædagog, og sådan kunne listen fortsætte.

Uddannelsen giver mulighed for at blive en af de mest specialiserede indenfor åndedrætsterapien i Danmark. Dette giver mange muligheder… Måske får du lyst at blive selvstændig og leve af at hjælpe andre. Eller du udvider dine tilbud, hvis du allerede er i gang.

Uddannelsen er også for dig, der søger personlig udvikling og indsigt, og med den hensigt at skulle hjælpe andre som fagperson.

Er du i tvivl, om uddannelsen er noget for dig?

Så skriv med det samme direkte til Lotte på info@åndedrættet.nu

 

Dato & Sted, Herlev

8 moduler á 2 dage hver, dog 1 modul á 3 dage, samt en eksamen
Der er max 16 pladser på uddannelsen.


Start august 2022 (hold 5)

Modul 1
16. august 2022, tirsdag kl. 10:00 – 18:00
17. august 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 2
13. september 2022, tirsdag kl 10:00 – 17:00
14. september 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 3
28. oktober 2022, fredag kl.10:00 – 17:00
29. oktober 2022, lørdag kl. 10:00 – 17:00

Modul 4
15. november 2022, tirsdag kl. 10:00 – 18:00
16. november 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 5
13. december 2022, tirsdag kl. 10:00 – 17:00
14. december 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 6
17. januar 2023, tirsdag kl. 10:00 – 18:00
18. januar 2023, onsdag kl. 09:00 – 17:00 

Modul 7
7. februar 2023, tirsdag kl. 10:00 – 17:00
8. februar 2023, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 8
8. marts 2023, onsdag kl. 9:00 – 16:00
9. marts 2023, torsdag kl. 09:00 – 16:00
10. marts 2023, fredag kl. 10:00 – 18:00


Eksamen

Uddannelsesforløbet afsluttes med en eksamen.

Eksamen foregår på en af følgende datoer:

Holdstart august 2022 (Hold 5)

12. april 2023
18. april 2023
25. april 2023

Hvilken dag du går til eksamen af de 3 mulige datoer, aftales når uddannelsen er i gang.

Eksamen består af følgende

 • På egen hånd at videofilme en workshop på max 75 minutter.
 • Lave en live session med individuel åndedrætsterapi på 30 min, hvor Lotte Paarup sidder som supervisor.
 • Der vil ikke være nogen teoretisk test som del af eksamen. Men der vil være en mundtlig spørge session straks efter den individuelle live terapi.

Efter bestået eksamen vil du modtage et bevis på, at du har gennemført samt bestået eksamen som: Åndedrætsterapeut gennem Skolen for åndedræt ved Lotte Paarup.

For at kunne gå til og bestå eksamen, skal du have deltaget i alle timer under hele forløbet.

 

Uddannelsesmateriale

Du får udleveret kompendier til de forskellige emner undervejs i forløbet.

Enkelte dele af materialet er på engelsk. Undervisningen foregår på dansk.

Du får adgang til følgende digitale læringsmidler

Du får ved start udleveret følgende lærebøger

Desuden får du ved start udleveret følgende åndedræts redskaber

 

Pris & Tilmelding

Prisen for hele herligheden er 32.500,-

Prisen er inklusiv al undervisning, eksamen, de udleverede redskaber samt uddannelsesmateriale.
Der er ingen forplejning inkluderet, dette skal du selv sørge for.

Du booker din plads, ved at gennemføre et køb på sitet, til den fulde pris. Gennemfører du købet med et kreditkort, trækker vi ikke nogle penge på dit kort, før end vi har talt eller skrevet sammen. Vi skal nemlig have afklaret om du ønsker at betale hele beløbet her i 2022, eller om det skal være i rater hen over uddannelsesforløbet.

Betaling opkræves således for hold 5 (start august 2022):

 • Depositum på 6.500,- betales ved tilmelding
 • Derefter 8 rater a 3.250,- betales op til hvert modul


Varighed

Uddannelsen varer 125 timer, hvor du er fysisk tilstede. Dertil kommer diverse online læring og hjemmearbejde. Uddannelsen er sat sammen i 8 moduler.

Forvent hjemmearbejde

Du må forvente hjemmearbejde under forløbet. Hjemmearbejdet består primært i at øve dig i praksis. Måske kan du allerede i dit daglige virke implementere det i dit arbejde. Du kan også øve på venner og familie hvor som helst. Det er det er en vigtig del af, at du kan udvikle dig og lære, samt få optimalt udbytte af uddannelsen. Du vil også skulle kunne formidle til en gruppe, indenfor dit arbejdsfelt, hvorfor du på et tidspunkt vil blive bedt om at øve dig i dette.

 

Ved sygdom

Der er mødepligt til alle timer i uddannelsesforløbet. Undervisningen er meget intens, og det er et problem, hvis du mangler noget. Ved fravær fx pga. sygdom, er du nødsaget til at finde en løsning med underviseren, således der kan indhentes/kompenseres for det som mangler. Det vil ofte være i form af koncentrerede individuelle lektioner med underviseren, som kræver ekstra betaling. 

 

Tilmelding/Afmelding

Tilmelding er bindende - betaling kan ikke refunderes senere end 8 uger før uddannelsesstart. 
Vi tager forbehold for evt. for få tilmeldte, som vil afstedkomme aflysning.

Der er max 16 pladser på uddannelsen - så tilmeld dig hurtigt for at være sikker på din plads.

 

Praktisk information

Det er en god ide at komme i god tid, da kurset/uddannelsen starter til tiden.

Ingen forplejning inkluderet, dog er der adgang til gratis vand, kaffe og te.

 

Udddannelsen afholdes hos...

Den Intelligente Krop
Marielundvej 46A, 2. sal
2730 Herlev

 

Dette har tidligere deltager på Åndedrætsterapeutuddannelsen udtalt om hvad der gør lige netop denne uddannelse specifik

En klar forståelse for hvor vigtig den biomekaniske del af åndedrættet har.

En rejse ind i dit eget åndedræt, som essentiel viden for at kunne formidle åndedrættet til andre.

På egen krop træner, oplever og mærker vi, hvordan forskellige tilgange og formidlinger til og af åndedrættet påvirker på os.

At formidle det indviklede på en enkel måde.

Jeg synes at, jeg er blevet udstyret med en så god grund viden omkring åndedrættet og hvad det kan give at arbejde med det.

Det er lidt som at blive udstyret med et slags multi tool for det kan så utrolig meget.

Formidlet på en måde, der gør det til at formidle for andre. Gode med undervisere - forskellige veje ind i åndedrættet. At vi arbejder med hverdags åndedrættet, det vi alle bruger.

At man kan gribe det forskelligt an alt efter målgruppe. Man får mod til at gøre noget som novice og erfaring vil blot lægge lag på.

Det er en personlig og universel rejse ind i kroppen, som åbner for ny viden og bevidsthed om, hvor godt man i virkeligheden kan få det, hvor godt man kan have det i livet.

På Lottes udd. får man viden om og redskaber til at hjælpe den enkelte med at få bedre kontakt til et mere optimalt åndedræt. Man bliver simpelthen klædt meget bedre på til at møde og hjælpe " hr. og fru Jensen".

Man får viden om og måder til at arbejde med åndedrættet på fra mange forskellige vinkler, hvilket gør at man får en bred værktøjskassen at arbejde ud fra.

Det der har betydet mest for mig er DIN måde at formidle viden på. At du er dig, gavmild, autentisk og “walker the talk”... og så også jeres fine sted. At det er varmt og indbydende, og det mærkes, at vi er ventede og velkomne. For mig skaber det de aller bedste betingelser for læring. Både teoretisk, og oplevet gennem krop og øvelser. - En balance for øvrigt, som også har været perfekt, og som jeg tror er særlig, for netop din uddannelse.Undervisere


Lotte Paarup underviser langt størstedelen af uddannelsen. Dukan følge Lottes arbejde med åndedrættet her på åndedrættet.nu

Lotte Paarup er oprindeligt uddannet fysioterapeut, men hun agerer på alle måder anderledes end en fysioterapeut. Lotte har været vidt omkring, og arbejdet professionelt med kroppen og sindet igennem 20 år. Hun er kendt for at gå andre veje, men har en unik evne for at tale om kroppen, så alle kan være med, tilmed med en ægte entusiasme og sans for underholdningsværdien.

Lotte Paarup er indehaver af firmaet Den Intelligente Krop, der består af en af Danmarks største internetbutikker indenfor motion og sundhed, træningsfaciliteter, foredrag og kurser. Lotte har været kendt i fitness- og motionsverdenen igennem en lang årrække, og er en meget velset og innovativ fysioterapeut. Lotte har igennem tiden lavet TV-programmer, og udgivet en lang række motions-dvd’er og bøger, senest 3 bøger om åndedrættet.

Åndedrættet er Lottes kerneområde, fordi det er selve grundlaget for alt liv og bevægelse. På åndedrættet.nu kan du følge hendes blog, hvor hun gratis deler ud af sin store viden om åndedrættet. Lotte er kendt for hendes levende og grundige formidling med et smil på læben, og uden løftede pegefingre. Lotte brænder ganske enkelt så meget for emnet, at du ikke kan lade være at følge med.

Jeg har hidtil altid holdt dagskurser i åndedrættet. Kurset Åndedrættet som basis for krop og sind er mit grundkursus, der har været afholdt et godt stykke over 50 gange. 

Hver gang jeg afslutter et kursus, er jeg helt høj, Det er meget intenst at afholde kursus om åndedrættet, og deltagelsen fra alle er meget nærværende, motiverende og
engageret fra alle.

Hver gang står jeg også med følelsen af, at der er meget mere at lære… Og NU er det tiden til at præsentere et længere forløb, hvor du kan uddanne dig som åndedrætsterapeut."

 

Esben er passioneret livstilsklatrer og movement rebel. Dette har bragt ham til mange steder i verden, og ofte steder hvor den ‘normale’ civilization ikke er til stede. Dette er et rum, hvor han bliver inspireret, er kreativ og finder ro. Han er en af pionerene i dansk klatring og har været blandt de bedste i Danmark de sidste 25 år. Han har rejst og klatret i det meste af verden med klatring, slackline og vandring.

Sine oplevelser og erfaringer med klatring bruger Esben i høj grad i sit arbejde med andre mennesker. Esben har arbejdet som landstræner for det danske ungdomslandshold i klatring I 5 år, er konsulent for Frømandskorpset og Dansk Klatreforbund. Han har undervist i klatring, yoga og meditation/åndedræt på Paul Petersens Idrætsinstitut siden 2005. Her har han skabt sin egen linje med klatring, yoga, meditation og breathwork.

Esben var med til at starte Blocs & Walls som er et af Europas største klatrecentre og var sportsmanager / daglig leder de første 2 år, desuden er han er en af folkene bag MOVE Copenhagen Festivalen. Og I 15 år drev Esben Copenhagen Jazzhouse, som var en af verdens førende jazzklubber med mere end 100 ansatte. 

Esben er founder og ejer af firmaet NOGRAVITY – Climbing & Movement, som han startede i 2007 med en drøm om at skabe forandring, nærvær og bevidsthed.

Sammen med Dennis fra Kinetika fysioterapi har han åbnet mowetogrow.dk. Dette er en gammel drøm om at skabe et bevægelseshus bygget på værdier som nærvær, tid, refleksion, udvikling, forandring, bevidsthed igennem bevægelse, breathwork og community. Et hus, hvor folk har ejerskab, leger, lærer og giver til hinanden. Alle er lærere og vi er alle elever i livet. Åndedrættet er fundamentet, hvorfra vi selv kan bestemme vores vej og udvikling.

De sidste 10 år har Esben fordybet sig i yoga, meditation og åndedrættet. Noget som altid har været med I klatringen og fridykning. Men idag er en fast del af den daglige rutine og den største årsag til min egen forandringsproces.

 

Pernille vil undervise en hel dag om neurologien i kobling med åndedrættet.

Til hverdag praktiserer Pernille på egen klinik i Espergærde, med et bredt udsnit af klienter - www.fys-focus.dk.

På klinikken kombineres træningsterapi med klient uddannelse, manuel terapi og livsstilsoptimering.

Siden 2009, hvor Pernille stiftede bekendtskab med funktionel neurologi første gang, har hun være "hooked" på terapi med nervesystemet i fokus.

Foruden alle Z-health kurser og den knapt 1-årige Z-Health Mastertrainer uddannelse, fortsætter Pernille med at fordybe sig i funktionel neurologi hos bl.a engelske Neuroseminars

Ved siden af klinikken er Pernilles "hjertebarn" dinryg.dk - et online træningsfællesskab for mennesker med rygsmerter. Her kombinerer Pernille smerteuddannelse med online træning og vejledning, udfra et funktionel neurologi perspektiv. Pernille har mange års formidlingserfaring indenfor træning og træningsterapi.

Hendes mål er at bibringe dig den mest brugbare viden, formidlet entusiastisk, indlevende og dynamisk - så du kan gøre en endnu større forskel for dine klienter.

 

Birthe vil undervise en hel dag i Franklin Metodens tilgang til åndedrættet.

Birthe Brosolat er certificeret Franklin Method Movement Educator Level 2 og uddannet hos Eric Franklin og Morten Dithmer i London. I Danmark er hun en af de to eneste personer, som er certificeret i metoden.

Hun har undervist i bevægelse i mere end 35 år, først gymnastik, ballet og moderne dans og siden 2008 pilates. Birthe er certificeret fra Body Control Pilates i London i Pilates Matwork og studio equipment på alle niveauer og underviser både i Pilates og The Franklin Method. Derudover er Birthe tilknyttet Body Control Pilates’ uddannelsesteam i Skandinavien.

I sin undervisning fokuserer Birthe på at skabe en bevidsthed om, hvordan :

• vi bevæger os og, hvis nødvendigt, at skabe en forandring i den måde vi bevæger os på.
• vores krop er designet og hvordan kroppen og sindet hænger sammen
• vores tanker kan have indflydelse på, hvordan vi bevæger os.

Målet er at have et bevægeligt sind i en bevægelig krop hele livet igennem og at opleve glæden i bevægelse.

Hun fletter sin viden om The Franklin Method sammen med viden fra pilates, fascia-træning og neurovidenskaben,
så den passer til den sammenhæng den skal bruges i og til den gruppe mennesker, der skal undervises.

Birthe udbyder løbende workshops og kurser i The Franklin Method.

 

Lene Munck, Neurologisk kiropraktor, er uddannet kiropraktor fra 1991.

Lene har siden hun blev færdiguddannet bl.a. specialiseret sig i børn, med fokus på hjernens og nervesystemets udvikling og dennes betydningen for vores psykiske og fysiske velbefindende.

“Helt grundlæggende er det altafgørende at vi behandlere har et stort fokus på at lede efter den dybtliggende årsag til klientens problemer fremfor at symptombehandle"

Denne finder vi oftest gemt i hjernens og nervesystemet funktion og udvikling. Derfor er løbende efteruddannelse og forståelsen for selve neurologien helt essentielt for os som behandlere, hvis vi virkelig vil gøre en forskel og hjælpe vores klienter til et bedre liv“, udtaler Lene Munck

Lene Munck er grundlægger og daglig leder af Institut for Adfærd Motorik og Indlæring.

Lene Munck underviser også grundkurser om De Primitive Reflekser hos Den Intelligente Krop.

 

Tina er jordemoder og indehaver af Mamaprofylax, som er fødselsforberedelse for kommende forældre. Tina er meget anerkendt indenfor jordemoderfaget, og kommer nu også ud til andre jordemødre med sin måde at tilgå det fødselsforberedende arbejde.

På åndedrætsterapeutuddannelsen underviser Tina en halv dag i bruges af åndedrættet under fødsel. Det er trods alt en stor del af den danske befolkdning, der enten har eller skal føde børn.

 

Malene er jazzsanger og kendt for sit arbejde med jazzmusik for børn, hvor hun modtod Danish Music Award i 2020. Malene har udgivet albums som jazzsanger og med sin børnejazz. Gennem hendes "Musiksanseriet" arbejder hun med musik for babyer og børn.

Malene har en lang personlig samt faglig rejse med åndedrættet. Hun arbejder med Lotte Paarups metoder koblet ind over stemmearbejdet. På åndedrætsterapeutuddannelsen underviser Malene en halv dag i ådedrættets kobling og samarbejde med stemmen.

Læs hele beskrivelsen
32.500,00 DKK
Uddannelsen med start August 2022 er fuldt booket.
Varenummer: 053-160000
 • 90 dages returret
 • Billig fragt eller afhentning
 • Hurtig levering
 • 24 mdr. reklamationsret

Beskrivelse

NÆSTE UDDANNELSESSTART

Tirsdag d. 16. august 2022
125 timers uddannelse, fordelt over 8 moduler

EFTERUDDANNELSESPOINT

Uddannelsen giver 100 RAB point
Læs mere om RAB point her

Uddan dig til åndedrætsterapeut ved Lotte Paarup

I 2020 lancerede Lotte sin 125 timers Åndedrætsterapeutuddannelse, som er et produkt af mange års i arbejde med åndedrættet, som det grundlæggende i alt vi gør. Omdrejningspunktet for uddannelsen er vores grund åndedræt, og hvordan vi kan optimere dette af forskellige veje.

Åndedrætsterapeutuddannelsen er for dig, der vil lære om og nørde i åndedrættet og hvordan du hjælper andre mennesker individuelt og i grupper.

Der er kun 16 pladser… Der starter et hold igen i august 2022. (FULDT BOOKET)

Vi er i gang med at planlægge et nyt hold med start 2023

Når et hold er booket fuldt op, kan du skrive dig på venteliste til information om nyt forløb, eller hvis en melder fra... klik her!

 

Du lærer grundlæggende og udvidet tilgang til Lotte Paarups åndedrætsarbejde

Grundarbejdet i Lotte Paarups tilgang til åndedrættet. En tilgang der er meget håndgribelig, konkret og pædagogisk. En Åndedrætsterapeutuddannelse med den store forståelse og med "fødderne i muldjorden" og "hænderne i bolledejen".

Vi arbejder meget med mekanikken omkring åndedrættet, som danner basen for at der overhovedet er mulighed for og plads i kroppen til at kunne ånde. Du kan forsøge at udfører en åndedrætsøvelse med ringe effekt i årevis, hvis mulighederne for at kunne gennemføre den med succes ikke er tilstede i din krop.

Vi underviser ikke én teknik eller metode, men åndedrættet som det er designet i vores krop til at skulle fungere. Hertil får du masser af teoretiske forståelser, nogle 5000 år gamle, andre nye fra frisk videnskab. Alt skal ende ud i, at du bliver en god praktiker, som kan hjælpe mange forskellige mennesker.

Anatomi, fysiologi og funktion bestemmer, hvordan åndedrættet tilgås både fysisk, mentalt samt ift teknikker og ikke mindst pædagogik.

Lotte Paarup arbejder også med forståelsen for nervesystemets vigtige kobling til åndedrættet. Dette bruges bevidst i det praktiske åndedrætsarbejde. Ligesom viden om de anatomiske sammenhænge imellem åndedrætsmusklen (Diaphragma) og resten af kroppen har et vigtigt fokus. Herunder fx fascias (bindevævets) store betydning for at Diaphragmas fulde potentiale kan udspille sig.

Der arbejdes i dybden med, hvordan du manuelt, verbalt og pædagogisk i alle læringssituationer kan stimulere til et bedre åndedræt. Her vil du lære om brugen af en række redskaber, bl.a. bolde, ruller, pøller, puder og de unikke CalmaBreath redskaber. Og naturligvis vil du lære at anvede åndedrættet uden nogen form for redskab udover vejrtrækningen i sig selv.

Lotte Paarup fortæller:
Jeg fokuserer på den enkeltes åndedræt og på oplevelsen af åndedrættet i egen krop. Jeg fokuserer ikke på at måle og veje åndedrættet, men i stedet skabe en dialog indefra, hvor åndedrættet sanses op opleves, som noget der kan forandre sig - noget DU kan forandre.

Vi er ikke bange for at trække vejret... vi elsker det! - og gør det på mange måder i alle mulige stillinger. Åndedrætsterapien går ud på at give kroppen en chance for at ånde hele dagen, men vi bygger det op helt fra begyndelsen. Grundtanken er, at vi skal kunne ånde til livet - både mentalt men i høj grad også fysisk og ikke kun i stilinger på måtten, nej i høj grad også til hverdagens krav og bevægelser.

Alle har tilgang til et bedre åndedræt, så længe de bliver tilbudt en læring og oplevelsesrejse i egen krop. Ingen kroppe er ens! Derfor vil du ikke blive mødt en opskrift eller en dosmerseddel på den rette løsning. Du bliver i stedet klædt på til at kunne møde mange forskellige mennesker og grupper - præcis hvor deres kroppe og deres liv er.8 moduler, 17 dage, 125 timer og eksamen

Det kan lyde voldsomt, og nogle vil mene at det er umuligt at bruge så meget tid på noget så enkelt som åndedrættet. Vi bruger hver en stund til at folde vejrtrækningen ud, samt dykke ned og ind i åndedrættets mange facetter. Det er et kæmpe område, der både har rødder tilbage i østens mange tunsinde år gamle viden, og helt frem til idag, hvor vi hele tiden får ny viden til rådighed fra nutidens videnskab.


Underviser teamet består af Lotte Paarup og en række andre eksperter

Lotte underviser langt størstedelen af uddannelsen. En del af programmet undervises af nogle af de dygtigste du kan finde indenfor et specifikt område af åndedrættet. Du vil kunne møde en Neurologisk kiropraktor undervise i Primitive Reflekser, en Neurologisk fysioterapeut undervise i Funktionel Neurologi, en sanger om ååndedrættet og stemmen, en jordemoder ift åndedrættet og fødsel, og du vil møde Franklin metodens tilgang til formidling og åndedræt via Franklin Educator. Du kan læse mere om de respektive undervisere længere nede på siden.


Du kan bruge det individuelt og til grupper

Du får kompetencer til at kunne lave individuel vejledning, samt undervise grupper i åndedrættet i form af hold eller workshops. Samtidig lægges stor vægt på, at du bliver guidet i at bruge åndedrætsarbejdet i lige præcis DIT faglige virke, uanset din faglige baggrund.


Praktisk arbejde med og uden redskaber

Det praktiske arbejde på uddannelsen fylder meget, og danner en meget vigtig base og del af hele forløbet. Øvelser en blanding både med og uden redskaber, som kan udføres alle steder, på gulv såvel som stol, i bevægelse og ja til livet.

 

Feedback og personlig udvikling

Der vil være en stor del feedback på det praktiske arbejde under forløbet, både fra underviseren og de medstuderende. Undervejs vil alle deltagere være vigtige cases, som vi lærer fra. Der vil også være case udefra, som bruges til at skabe dybere praktisk forståelse for det tillærte. Din egen personlige udvikling undervejs i dette forløb kan være stor, det må du forvente kan blive en gave for dig.

En meget vigtig del af forløbet er din egen praksis, at du arbejder mere og mere ind i din egen krop. For at kunne hjælpe andre, skal du først og fremmest kunne hjælpe og kende dig selv og eget åndedræt. Uddannelsen vil forandre dig selv personligt såvel som erhvervsmæssigt.

 

Målet er at skabe unikke åndedrætsterapeuter

Målet med uddannelsen er ikke at skabe terapeuter, der arbejder helt ens. Nej det er et mål at bibeholde dig som den du er, i dit daglige virke, og med dine helt personlige styrker. På den måde igennem forløbet støtte dig bedst muligt i at komme den vej med åndedrætsterapien, som giver aller mest mening for dig. Sådan bliver du den bedste terapeut, og hjælper andre mennesker på den mest indlevende, nærværende og hjertelige måde.

Forløbet er også en unik mulighed for at lære sammen i en gruppe, der er præcis lige så motiverede og interesserede i åndedrættet som dig selv.

 TEASER FRA EN PRAKSISDAG PÅ ÅNDEDRÆTERAPEUTUDDANNELSEN

Dette indeholder uddannelsesforløbet

Undervisningen foregår i vores lokaler i Herlev, hvor vi meget af tiden vil være på gulvet med måtter og redskaber. Dvs indlæringen foregår meget gennem din krop og ikke kun dit hoved. Du er selv en meget vigtig brik i læringsprocessen, da du først og fremmest skal lære dig selv og dit eget åndedræt godt og grundigt at kende.

Du lærer at forstå åndedrættets enorme magt i vores kroppe og liv, både set ud fra den konkrete fysiske vinkel sammen med den mentale side af åndedrætsarbejdet. Alt har til formål at hjælpe andre med at trække vjeret mere optimalt til livet og dets gøremål, formål samt udfordringer.

Her kan du i korte punkter få et overblik over, hvad der bliver gennemgået på hele forløbet:

 • Grundarbejdet i Lotte Paarups tilgang til åndedrættet. Som beskrevet længere oppe. Dette er den røde tråd og den største del af uddannelsen.
 • Teoretisk gennemgang af åndedrættets store potentiale, både fysisk og mentalt. Herunder gennemgang af koblingen til nervesystemet og meget mere.
 • Vi dykker ned i forskellige vigtige emner som stress, angst, søvn, slank, bækkenbund, rygsøjlen, core stabilitet og psoas musklen.
 • Vi ser på, hvordan åndedrættet kan anvendes i relation til bevægelse. Dvs hvordan kan du anvende åndedrættet til at opnå forskellig respons, når du instruerer træningsøvelser. Det kunne være Pilates, yoga eller hvilken som helst anden bevægelses metode.
 • Vi går i dybden med, hvordan du manuelt, verbalt og pædagogisk ved briks eller måtte kan stimulere til et bedre åndedræt. Her vil du lære om brugen af en række redskaber, bl.a. bolde, ruller, pøller, puder og de unikke CalmaBreath redskaber.
 • Vi graver ned i den mentale side af åndedrættet, som kontinuerligt vil fylde en stor del af arbejdet. Du vil blive klædt på til at se kroppen og bruge åndedrættet med viden om at krop, psyke og åndedræt hænger uadskilleligt sammen. Herunder vil vi arbejde med stress, angst, traumer og meget andet.
 • Du bliver klædt på til at lave individuelle forløb, herunder undersøgelse, øvelser mv. Du bliver også lært op i, hvad en holdtræning bør indeholde.
 • En hel dag i Franklin Metodens univers omkring åndedrættet. Du kommer til at gå på opdagelse i den anatomi, som er forbundet med åndedrættet, dvs. knoglerne og deres bevægelser, samt musklerne ved at bruge Dynamic Imagery til at opleve og forandre åndedrættet. Herunder ser vi også på Diaphragmas rolle ift coremuskulaturen. Det hele opleves igennem enkle bevægelsessekvenser, som stimulerer enten det sympatiske eller det parasympatiske nervesystem. Denne dag undervises af Franklin Method specialist Birthe Brosolat.
 • En hel dag med gennemgang af hjernen og nervesystemets sammenhæng med åndedrættet i det vi kalder det ubevidste felt. Her vil du også komme til at lære nogle kranienerve test, samt fokus på gangfunktion med øvelser under gang. Denne dag undervises af fysioterapeut og neurologi ekspert Pernille Springer.
 • En hel dag med gennemgang af grundforståelsen for de Primitive Reflekser hos voksne koblet til åndedrætsklienten. Vi ser på udvalgte primitive reflekser, og hvordan du kan både teste og arbejde med dem i praksis. Denne dag undervises af neurologisk kiropraktor Lene Munck.
 • En hel dag med klatrer, yoga instruktør og movement rebel Esben Seir, hvor du vil blive introduceret til Conscious Connected Breathing. En oplevelse ind i det som hedder Holotropisk Breathwork, hvor vi dykker ind i underbevidstheden gennem et terapeutisk dybt og kraftfuldt åndedræt. Vi tapper ind og balancerer nervesystemet, og derigennem kan vi slippe gamle traumer og åbne for en ny bevidsthed. Dagen er en mulighed for at prøve denne form for åndedrætsterapi af på egen krop.
 • Oplevelse af at arbejde med åndedrættet i Aerial slyngen. Her kommer du bl.a. til at opleve omvendte stillinger, og et større fokus på den vestibulære stimulering, som også kan påvirke åndedrættet.
 • Redskaber og ideer til at hjælpe børn i alderen fra indskolingen igennem teenageårene.
 • Gennemgang af åndedrættet i relation til fødsler, samt berøring af gravide og efter fødsel.
 • Gennemgang af åndedrættet og din stemme.
 • Gennemgang af kostens indvirkning på åndedrættet (dette er online undervisning).
 • Undervejs vil der være masser af arbejde med hinanden i gruppen - både 2 og 2 samt i mindre grupper. Der vil også være indlagt små undervisningsopgaver undervejs.

 

Målgruppe

UDANNELSEN ER FOR ALLE FAGGRUPPER, hvor åndedrættet er et relevant redskab i terapien.

At uddanne sig indenfor åndedrættet er ganske enkelt noget alle faggrupper og mennesker kan benytte, personligt såvel som erhvervsmæssigt. Eksempler på forskellige faggrupper som deltager: Fysioterapeut, Ergoterapeut, Psykomotorisk terapeut, Kiropraktor, læge, sygeplejerske, zoneterapeut, alternativ behandler, kropsterapeuter af alle slags, psykolog, psykoterapeut, lærer, pædagog, og sådan kunne listen fortsætte.

Uddannelsen giver mulighed for at blive en af de mest specialiserede indenfor åndedrætsterapien i Danmark. Dette giver mange muligheder… Måske får du lyst at blive selvstændig og leve af at hjælpe andre. Eller du udvider dine tilbud, hvis du allerede er i gang.

Uddannelsen er også for dig, der søger personlig udvikling og indsigt, og med den hensigt at skulle hjælpe andre som fagperson.

Er du i tvivl, om uddannelsen er noget for dig?

Så skriv med det samme direkte til Lotte på info@åndedrættet.nu

 

Dato & Sted, Herlev

8 moduler á 2 dage hver, dog 1 modul á 3 dage, samt en eksamen
Der er max 16 pladser på uddannelsen.


Start august 2022 (hold 5)

Modul 1
16. august 2022, tirsdag kl. 10:00 – 18:00
17. august 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 2
13. september 2022, tirsdag kl 10:00 – 17:00
14. september 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 3
28. oktober 2022, fredag kl.10:00 – 17:00
29. oktober 2022, lørdag kl. 10:00 – 17:00

Modul 4
15. november 2022, tirsdag kl. 10:00 – 18:00
16. november 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 5
13. december 2022, tirsdag kl. 10:00 – 17:00
14. december 2022, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 6
17. januar 2023, tirsdag kl. 10:00 – 18:00
18. januar 2023, onsdag kl. 09:00 – 17:00 

Modul 7
7. februar 2023, tirsdag kl. 10:00 – 17:00
8. februar 2023, onsdag kl. 09:00 – 16:00

Modul 8
8. marts 2023, onsdag kl. 9:00 – 16:00
9. marts 2023, torsdag kl. 09:00 – 16:00
10. marts 2023, fredag kl. 10:00 – 18:00


Eksamen

Uddannelsesforløbet afsluttes med en eksamen.

Eksamen foregår på en af følgende datoer:

Holdstart august 2022 (Hold 5)

12. april 2023
18. april 2023
25. april 2023

Hvilken dag du går til eksamen af de 3 mulige datoer, aftales når uddannelsen er i gang.

Eksamen består af følgende

 • På egen hånd at videofilme en workshop på max 75 minutter.
 • Lave en live session med individuel åndedrætsterapi på 30 min, hvor Lotte Paarup sidder som supervisor.
 • Der vil ikke være nogen teoretisk test som del af eksamen. Men der vil være en mundtlig spørge session straks efter den individuelle live terapi.

Efter bestået eksamen vil du modtage et bevis på, at du har gennemført samt bestået eksamen som: Åndedrætsterapeut gennem Skolen for åndedræt ved Lotte Paarup.

For at kunne gå til og bestå eksamen, skal du have deltaget i alle timer under hele forløbet.

 

Uddannelsesmateriale

Du får udleveret kompendier til de forskellige emner undervejs i forløbet.

Enkelte dele af materialet er på engelsk. Undervisningen foregår på dansk.

Du får adgang til følgende digitale læringsmidler

Du får ved start udleveret følgende lærebøger

Desuden får du ved start udleveret følgende åndedræts redskaber

 

Pris & Tilmelding

Prisen for hele herligheden er 32.500,-

Prisen er inklusiv al undervisning, eksamen, de udleverede redskaber samt uddannelsesmateriale.
Der er ingen forplejning inkluderet, dette skal du selv sørge for.

Du booker din plads, ved at gennemføre et køb på sitet, til den fulde pris. Gennemfører du købet med et kreditkort, trækker vi ikke nogle penge på dit kort, før end vi har talt eller skrevet sammen. Vi skal nemlig have afklaret om du ønsker at betale hele beløbet her i 2022, eller om det skal være i rater hen over uddannelsesforløbet.

Betaling opkræves således for hold 5 (start august 2022):

 • Depositum på 6.500,- betales ved tilmelding
 • Derefter 8 rater a 3.250,- betales op til hvert modul


Varighed

Uddannelsen varer 125 timer, hvor du er fysisk tilstede. Dertil kommer diverse online læring og hjemmearbejde. Uddannelsen er sat sammen i 8 moduler.

Forvent hjemmearbejde

Du må forvente hjemmearbejde under forløbet. Hjemmearbejdet består primært i at øve dig i praksis. Måske kan du allerede i dit daglige virke implementere det i dit arbejde. Du kan også øve på venner og familie hvor som helst. Det er det er en vigtig del af, at du kan udvikle dig og lære, samt få optimalt udbytte af uddannelsen. Du vil også skulle kunne formidle til en gruppe, indenfor dit arbejdsfelt, hvorfor du på et tidspunkt vil blive bedt om at øve dig i dette.

 

Ved sygdom

Der er mødepligt til alle timer i uddannelsesforløbet. Undervisningen er meget intens, og det er et problem, hvis du mangler noget. Ved fravær fx pga. sygdom, er du nødsaget til at finde en løsning med underviseren, således der kan indhentes/kompenseres for det som mangler. Det vil ofte være i form af koncentrerede individuelle lektioner med underviseren, som kræver ekstra betaling. 

 

Tilmelding/Afmelding

Tilmelding er bindende - betaling kan ikke refunderes senere end 8 uger før uddannelsesstart. 
Vi tager forbehold for evt. for få tilmeldte, som vil afstedkomme aflysning.

Der er max 16 pladser på uddannelsen - så tilmeld dig hurtigt for at være sikker på din plads.

 

Praktisk information

Det er en god ide at komme i god tid, da kurset/uddannelsen starter til tiden.

Ingen forplejning inkluderet, dog er der adgang til gratis vand, kaffe og te.

 

Udddannelsen afholdes hos...

Den Intelligente Krop
Marielundvej 46A, 2. sal
2730 Herlev

 

Dette har tidligere deltager på Åndedrætsterapeutuddannelsen udtalt om hvad der gør lige netop denne uddannelse specifik

En klar forståelse for hvor vigtig den biomekaniske del af åndedrættet har.

En rejse ind i dit eget åndedræt, som essentiel viden for at kunne formidle åndedrættet til andre.

På egen krop træner, oplever og mærker vi, hvordan forskellige tilgange og formidlinger til og af åndedrættet påvirker på os.

At formidle det indviklede på en enkel måde.

Jeg synes at, jeg er blevet udstyret med en så god grund viden omkring åndedrættet og hvad det kan give at arbejde med det.

Det er lidt som at blive udstyret med et slags multi tool for det kan så utrolig meget.

Formidlet på en måde, der gør det til at formidle for andre. Gode med undervisere - forskellige veje ind i åndedrættet. At vi arbejder med hverdags åndedrættet, det vi alle bruger.

At man kan gribe det forskelligt an alt efter målgruppe. Man får mod til at gøre noget som novice og erfaring vil blot lægge lag på.

Det er en personlig og universel rejse ind i kroppen, som åbner for ny viden og bevidsthed om, hvor godt man i virkeligheden kan få det, hvor godt man kan have det i livet.

På Lottes udd. får man viden om og redskaber til at hjælpe den enkelte med at få bedre kontakt til et mere optimalt åndedræt. Man bliver simpelthen klædt meget bedre på til at møde og hjælpe " hr. og fru Jensen".

Man får viden om og måder til at arbejde med åndedrættet på fra mange forskellige vinkler, hvilket gør at man får en bred værktøjskassen at arbejde ud fra.

Det der har betydet mest for mig er DIN måde at formidle viden på. At du er dig, gavmild, autentisk og “walker the talk”... og så også jeres fine sted. At det er varmt og indbydende, og det mærkes, at vi er ventede og velkomne. For mig skaber det de aller bedste betingelser for læring. Både teoretisk, og oplevet gennem krop og øvelser. - En balance for øvrigt, som også har været perfekt, og som jeg tror er særlig, for netop din uddannelse.Undervisere


Lotte Paarup underviser langt størstedelen af uddannelsen. Dukan følge Lottes arbejde med åndedrættet her på åndedrættet.nu

Lotte Paarup er oprindeligt uddannet fysioterapeut, men hun agerer på alle måder anderledes end en fysioterapeut. Lotte har været vidt omkring, og arbejdet professionelt med kroppen og sindet igennem 20 år. Hun er kendt for at gå andre veje, men har en unik evne for at tale om kroppen, så alle kan være med, tilmed med en ægte entusiasme og sans for underholdningsværdien.

Lotte Paarup er indehaver af firmaet Den Intelligente Krop, der består af en af Danmarks største internetbutikker indenfor motion og sundhed, træningsfaciliteter, foredrag og kurser. Lotte har været kendt i fitness- og motionsverdenen igennem en lang årrække, og er en meget velset og innovativ fysioterapeut. Lotte har igennem tiden lavet TV-programmer, og udgivet en lang række motions-dvd’er og bøger, senest 3 bøger om åndedrættet.

Åndedrættet er Lottes kerneområde, fordi det er selve grundlaget for alt liv og bevægelse. På åndedrættet.nu kan du følge hendes blog, hvor hun gratis deler ud af sin store viden om åndedrættet. Lotte er kendt for hendes levende og grundige formidling med et smil på læben, og uden løftede pegefingre. Lotte brænder ganske enkelt så meget for emnet, at du ikke kan lade være at følge med.

Jeg har hidtil altid holdt dagskurser i åndedrættet. Kurset Åndedrættet som basis for krop og sind er mit grundkursus, der har været afholdt et godt stykke over 50 gange. 

Hver gang jeg afslutter et kursus, er jeg helt høj, Det er meget intenst at afholde kursus om åndedrættet, og deltagelsen fra alle er meget nærværende, motiverende og
engageret fra alle.

Hver gang står jeg også med følelsen af, at der er meget mere at lære… Og NU er det tiden til at præsentere et længere forløb, hvor du kan uddanne dig som åndedrætsterapeut."

 

Esben er passioneret livstilsklatrer og movement rebel. Dette har bragt ham til mange steder i verden, og ofte steder hvor den ‘normale’ civilization ikke er til stede. Dette er et rum, hvor han bliver inspireret, er kreativ og finder ro. Han er en af pionerene i dansk klatring og har været blandt de bedste i Danmark de sidste 25 år. Han har rejst og klatret i det meste af verden med klatring, slackline og vandring.

Sine oplevelser og erfaringer med klatring bruger Esben i høj grad i sit arbejde med andre mennesker. Esben har arbejdet som landstræner for det danske ungdomslandshold i klatring I 5 år, er konsulent for Frømandskorpset og Dansk Klatreforbund. Han har undervist i klatring, yoga og meditation/åndedræt på Paul Petersens Idrætsinstitut siden 2005. Her har han skabt sin egen linje med klatring, yoga, meditation og breathwork.

Esben var med til at starte Blocs & Walls som er et af Europas største klatrecentre og var sportsmanager / daglig leder de første 2 år, desuden er han er en af folkene bag MOVE Copenhagen Festivalen. Og I 15 år drev Esben Copenhagen Jazzhouse, som var en af verdens førende jazzklubber med mere end 100 ansatte. 

Esben er founder og ejer af firmaet NOGRAVITY – Climbing & Movement, som han startede i 2007 med en drøm om at skabe forandring, nærvær og bevidsthed.

Sammen med Dennis fra Kinetika fysioterapi har han åbnet mowetogrow.dk. Dette er en gammel drøm om at skabe et bevægelseshus bygget på værdier som nærvær, tid, refleksion, udvikling, forandring, bevidsthed igennem bevægelse, breathwork og community. Et hus, hvor folk har ejerskab, leger, lærer og giver til hinanden. Alle er lærere og vi er alle elever i livet. Åndedrættet er fundamentet, hvorfra vi selv kan bestemme vores vej og udvikling.

De sidste 10 år har Esben fordybet sig i yoga, meditation og åndedrættet. Noget som altid har været med I klatringen og fridykning. Men idag er en fast del af den daglige rutine og den største årsag til min egen forandringsproces.

 

Pernille vil undervise en hel dag om neurologien i kobling med åndedrættet.

Til hverdag praktiserer Pernille på egen klinik i Espergærde, med et bredt udsnit af klienter - www.fys-focus.dk.

På klinikken kombineres træningsterapi med klient uddannelse, manuel terapi og livsstilsoptimering.

Siden 2009, hvor Pernille stiftede bekendtskab med funktionel neurologi første gang, har hun være "hooked" på terapi med nervesystemet i fokus.

Foruden alle Z-health kurser og den knapt 1-årige Z-Health Mastertrainer uddannelse, fortsætter Pernille med at fordybe sig i funktionel neurologi hos bl.a engelske Neuroseminars

Ved siden af klinikken er Pernilles "hjertebarn" dinryg.dk - et online træningsfællesskab for mennesker med rygsmerter. Her kombinerer Pernille smerteuddannelse med online træning og vejledning, udfra et funktionel neurologi perspektiv. Pernille har mange års formidlingserfaring indenfor træning og træningsterapi.

Hendes mål er at bibringe dig den mest brugbare viden, formidlet entusiastisk, indlevende og dynamisk - så du kan gøre en endnu større forskel for dine klienter.

 

Birthe vil undervise en hel dag i Franklin Metodens tilgang til åndedrættet.

Birthe Brosolat er certificeret Franklin Method Movement Educator Level 2 og uddannet hos Eric Franklin og Morten Dithmer i London. I Danmark er hun en af de to eneste personer, som er certificeret i metoden.

Hun har undervist i bevægelse i mere end 35 år, først gymnastik, ballet og moderne dans og siden 2008 pilates. Birthe er certificeret fra Body Control Pilates i London i Pilates Matwork og studio equipment på alle niveauer og underviser både i Pilates og The Franklin Method. Derudover er Birthe tilknyttet Body Control Pilates’ uddannelsesteam i Skandinavien.

I sin undervisning fokuserer Birthe på at skabe en bevidsthed om, hvordan :

• vi bevæger os og, hvis nødvendigt, at skabe en forandring i den måde vi bevæger os på.
• vores krop er designet og hvordan kroppen og sindet hænger sammen
• vores tanker kan have indflydelse på, hvordan vi bevæger os.

Målet er at have et bevægeligt sind i en bevægelig krop hele livet igennem og at opleve glæden i bevægelse.

Hun fletter sin viden om The Franklin Method sammen med viden fra pilates, fascia-træning og neurovidenskaben,
så den passer til den sammenhæng den skal bruges i og til den gruppe mennesker, der skal undervises.

Birthe udbyder løbende workshops og kurser i The Franklin Method.

 

Lene Munck, Neurologisk kiropraktor, er uddannet kiropraktor fra 1991.

Lene har siden hun blev færdiguddannet bl.a. specialiseret sig i børn, med fokus på hjernens og nervesystemets udvikling og dennes betydningen for vores psykiske og fysiske velbefindende.

“Helt grundlæggende er det altafgørende at vi behandlere har et stort fokus på at lede efter den dybtliggende årsag til klientens problemer fremfor at symptombehandle"

Denne finder vi oftest gemt i hjernens og nervesystemet funktion og udvikling. Derfor er løbende efteruddannelse og forståelsen for selve neurologien helt essentielt for os som behandlere, hvis vi virkelig vil gøre en forskel og hjælpe vores klienter til et bedre liv“, udtaler Lene Munck

Lene Munck er grundlægger og daglig leder af Institut for Adfærd Motorik og Indlæring.

Lene Munck underviser også grundkurser om De Primitive Reflekser hos Den Intelligente Krop.

 

Tina er jordemoder og indehaver af Mamaprofylax, som er fødselsforberedelse for kommende forældre. Tina er meget anerkendt indenfor jordemoderfaget, og kommer nu også ud til andre jordemødre med sin måde at tilgå det fødselsforberedende arbejde.

På åndedrætsterapeutuddannelsen underviser Tina en halv dag i bruges af åndedrættet under fødsel. Det er trods alt en stor del af den danske befolkdning, der enten har eller skal føde børn.

 

Malene er jazzsanger og kendt for sit arbejde med jazzmusik for børn, hvor hun modtod Danish Music Award i 2020. Malene har udgivet albums som jazzsanger og med sin børnejazz. Gennem hendes "Musiksanseriet" arbejder hun med musik for babyer og børn.

Malene har en lang personlig samt faglig rejse med åndedrættet. Hun arbejder med Lotte Paarups metoder koblet ind over stemmearbejdet. På åndedrætsterapeutuddannelsen underviser Malene en halv dag i ådedrættets kobling og samarbejde med stemmen.

 

Artikler og øvelser

Åndedrættet er en skattekiste for terapeut og behandler

Denne artikel har jeg skrevet til fagbladet Dakobe for Danmarks Komplementære Behandlere. Artiklen kan l...

Læs mere

Bedømmelse

Anmeldelser (24) Anmeld selv

Anne Werngreen Zachariassen
Og nu da vi snart er helt færdige med forløbet, vil jeg blot fortælle, at jeg har oplevet nogle vilde forandringer ved at arbejde med åndedrættet selv, som jeg også gerne dele med dig:

- Jeg har oplevet at ved at mindske kæbe, mund og læbespændinger kan jeg trække vejret MEGET mere frit.
- Jeg er begyndt at sove med sleeptape, hvilket har gjort, at jeg vågner MEGET mere frisk og med mere energi.
- Jeg kan mærke min krop på ny og er bevidst om den og kan passe på den i løbet af min dag med en bedre kropsholdning som resultat.
- Min krop er blevet et mere afspændt og afslappet sted at forankre min opmærksomhed og lidt storladent min sjæl:)
- Jeg har forståelse af mit nervesystem og kan bedre gribe mig selv med kærlighed og omsorg.

Det er uvurderligt, hvad jeg har fået ud af uddannelsen. Så tak for det Lotte.
Line
En fantastisk uddannelse hvor man får man viden om og redskaber til at hjælpe den enkelte med at få bedre kontakt til et mere optimalt åndedræt. Man bliver klædt på til at møde og hjælpe " hr. og fru Jensen".

Man får viden om og måder til at arbejde med åndedrættet på fra mange forskellige vinkler, hvilket gør at man får en bred værktøjskassen at arbejde udfra.

Som ergoterapeut giver sanseintetegration (eller arbejdet med sansning, sensibilisering, kugle/vægtdyner osv.) pludselig meget mere mening og ved at koble det med åndedrættet oplever jeg, at det har langt større effekt.

En af de ting, jeg selv læste da jeg valgte denne uddannelse var en udtalelse fra en anden, om at man ikke skulle være den perfekte formidler, men at der er plads til at man er sin egen- og der er acceptabelt at vi er forskellige og formidler på forskellige måder (noget i den retning) - Dette har passet og jeg har i høj grad følt mig mødt og støttet 100 % af Lotte (TAK).

Skulle jeg nævne en lille bitte ting som kunne blive bedre, kunne jeg godt have tænkt mig en mulighed for en pilatestime - med fokus på åndedrættet. Der blev talt om Pilates før og nu.. så for at forstå hvordan man skal guide andre og selv mærke forskellen (ved ikke om det giver mening?). Timen kunne evt lægge i forlængelse af uddannelsen og evt med en egenbetaling, så kunne dem der havde lyst, gøre det.
Pernille Nejst
Lotte evner den svære balance mellem teori (ord) og praksis (krop). Uddannelsen rummede begge dele i helt perfekte doser, som gjorde læringen både videns- og erfaringsbaseret. Jeg har nydt hvert et sekund, og kan kun anbefale uddannelsen til alle der ønsker en grundig og professionel uddannelse til åndedrætsterapeut.
Kiki
Det bedste jeg har gjort for mig selv - både fagligt og menneskeligt :-)
Line Rosendal
Vild med det er hverdags åndedrættet som der tages udgangspunkt i samt forskellige undervisere, der giver forskellige vinkler. Brugbar. Hands on. Praksisnær uddannelse. Teori og praksis blandet. Anderkendende, levende menneske underviser - stimuler lysten til man gør sit bedste og udvikler sig løbende.
Steffen
Jeg har haft fornøjelsen af at blive udlært som åndedrætsterapeut af Lotte i 2022. Det har været en helt igennem udbytterig oplevelse både på det faglige og det sociale område, for Lotte kan sit kram og forstår at overlevere sin viden på en meget levende, sympatisk og dedikeret måde - man mærker virkelig, at hun brænder for at fremme "det gode åndedræt". Lotte formår med sine personlige kvaliteter at skabe et læringsrum, der dels føles trygt og skønt at være i og dels giver deltagerne en bugnende skattekiste af hands-on praktiske øvelser, der tager afsæt i solid baggrundsviden. Lotte har også formået at samle en gruppe af undervisere, der alle er knalddygtige formidlere og skønne personer. At faciliteterne, lokalerne og stemningen i huset er i top gør bare uddannelsesforløbet så meget bedre.
Jeg har hvert eneste modul glædet mig til at deltage, for samtidig med at jeg er blevet klogere, har hver dag også været en lille koncentreret oase, hvor vi deltagere på egen krop har kunnet mærke åndedrætsøvelsernes store indvirkning. Jeg er blevet grundigt overbevist om, at åndedrætsfokus med fordel kan inddrages i det meste terapeutiske arbejde og i øvrigt gavner alle, der gerne vil give deres nervesystem gode arbejdsbetingelser.
C
Bedre struktur omkring undervisning og pauser - dels fordi det er meget intens og energi krævende at være fokuseret i lang tid - og meget at den gode undervisning kan gå tabt i mangel på at fastholde fokus
En super god åndedrætsuddannelse dygtige underviser og Lotte er unik i sin måde at formidle sin uddannelse på.
Zita
Uddannelsen til åndedrætsterapeut hos Lotte Paarup er af virkelig høj kvalitet. Der undervises af mange utroligt dygtige fagpersoner, der på hvert deres felt formidler viden, der nuancerer åndedrættet og de forskellige metoder vi som mennesker individuelt kan have brug for. Det er således en bred uddannelse i forståelsen af åndedrættet, som kun gøres bedre af at Lotte selv er en dygtig formidler og underviser empatisk, rummeligt og med stor fornemmelse for hvad holdet har brug for undervejs i forløbet. Man mærker tydeligt at hendes hjerte banker for at formidle åndedrættes betydning for os mennesker.
Så fantastisk også at møde andre deltagere, der er dygtige på hvert deres felt og som bidrager til den samlede læring under uddannelsen.
Jeg har været utroligt glad for denne uddannelse, både fagligt og personligt og vil tage oplevelsen med mig videre i livet.
Kiki
Kompetent og fagligt velfunderet uddannelse. En god kombination af teori og praksis.
C
En super god åndedrætsuddannelse dygtige underviser og Lotte er unik i sin måde at formidle sin uddannelse på.
Tine
Ååhh, hvor skal jeg starte..
Jeg føler mig beriget og taknemmelig efter en virkelig øjen- og kropsåbnende rejse på uddannelsen!
- Spændende og enormt brugbart
- Livsforandrende ift mit eget åndedrag
- vi bliver taget i hånden fra A-Z
- klart og brugbart materiale, lige til at bruge i ens egen videre praksis
- vildt dygtige, inspirerende og empatiske undervisere
Grith
Lotte er en sand - og stor - didaktiker. Den dygtigste jeg har mødt. Hun skaber de bedste vilkår for læring, hvor man altid føler sig helt tryg. Når man føler sig tryg og set og rummet, siver læring ind så let, legende og anstrengelsesfrit, at man næsten ikke opdager det.
Irene
Uddannelsen har levet op til min forventning. Afvekslende moduler, mange gode indgangsvinkler til åndedrættet. Det har været rart med alt den information i Dropbox. Jeg glæder mig til jeg skal ud i "verden" og vejlede i åndedrættet, tak for alt den gode inspiration. Tak for det trygge rum du skaber.
Christa Hyrup
Åndedrætsuddannelsen hos Lotte Paarup er noget helt unikt.
Rent fagligt oplevede jeg, som ikke har nogen baggrund som behandler og uden særlig viden om kroppens anatomi, en perfekt balance mellem et højt fagligt niveau med megen ny information og en sanselig/kropslig læring og forståelse som kunne opnås uden at have lært hele kroppens anatomi at kende.
Men andre ord; uddannelsen og undervisningsdynamikken er meget sanselig, kropslig og praktikbaseret. Vi blev præsenteret for forskellige temaer som åndedrættet blev flettet sammen med, fx Franklin-metoden med visualiseringer, som er store områder, hvis man ønsker at specialisere sig i det, men for at forstå sammenhængen mellem åndedrættet og visualisering som værktøj, kræves ikke mere end man sagtens kan læse, øve og integrere lidt af det i sin træning undervejs. Ønsker man derefter at fordybe sig, er der nogle virkelig spændende emner at kaste sig over. Og vi har modtaget en god intro til emnet, på nogle områder ligefrem hele bøger, og ellers artikler, tips til bøger, film, videoer, podcasts, eksperter af forskellig art. En guldgrube af tilgængelig information som vi efter at have gennemført uddannelsen har de bedste forudsætninger for at forstå.
Derudover er jeg sikker på, at jeg har et netværk der vil hjælpe, hvis jeg en dag er i tvivl om noget; mit hold.
Det har været en fantastisk del af uddannelsen også at lære de andre deltagere at kende. Der var en kærlig, dybt investeret og fortrolig ånd mellem os, hvilket jeg naturlig kan tanke den enkelte for (tak!), men det hele starter med Lotte som er det skønneste menneske og en superdygtig "holdleder" og underviser.
Det er så vigtig viden og træning, vi har fået med os her. Det er vi nødt til at gå ud og dele med andre. Vi er mange der har brug for at ånde bedre for at opnå en bedre livskvalitet og livsglæde. Det starter dér.
Lene Møller Schear Mikkelsen, Rigshospitalet, Tværfagligt Smertecenter
At være kursist på Åndedrætsterapeutuddannelsen har givet mig:
• En bred og grundig viden om åndedrættet funderet på et højt fagligt niveau med udgangspunkt i menneskets fysiologi og anatomi.
• Kommunikative redskaber til at kunne overføre teoretisk viden til en sundhedspædagogisk viden så den enkelte patient kan relatere sig selv og sin krop til denne viden.
• Lotte har en eminent måde at sætte ord på fysiologien og anatomien så det bliver nærværende for den enkelte patient uanset alder (barn, ung, voksen, ældre).
• Vigtig viden i forhold til at inddrage åndedrættet i børnelege og børnehøjde som vækker en nysgerrighed, glæde, ro og øget kropsbevidsthed hos det enkelte barn.
• Gode redskaber i at mærke åndedrættet på egen krop. At forstå sammenhængen mellem åndedræt, krop, psyke og bevægelse
• En forståelse for de vilkår som åndedrættet har haft hos det enkelte menneske i forhold til sygdom, livsstil og hvilken betydning dette har i forhold til hvordan det enkelte menneske trækker vejret og bevæger sig.
• En stor portion nysgerrighed på åndedrættet i relation til bevægelse, træningstyper (yoga, sang, afspænding, gang/løb, svømning, meditation
• En meget stor nysgerrighed på åndedrættet i relation til vores sansesystem og nervesystem.
Listen er slet ikke udtømmende, kære Lotte, for i krop og sjæl har jeg fået endnu mere med fra Åndedrætsterapeutuddannelsen end jeg kan beskrive med ord. Jeg kan mærke at rejsen kun lige er startet.
Workshoppen med mine kollegaer var en øjenåbner for dem alle og der er sået vigtige frø i forhold til opmærksomheden på åndedrættet som behandlings intervention.
Line Leerbæk
I forhold til dit opslag på Facebook med ønsket om et par sætnigerne fra os, har jeg lidt her:

Jeg har en anden uddannelse som ÅT, hvor man helt sikkert også får em masse viden og ikke mindst en masse åndedrætsøvelser og metoder. Men står man med en klient/ borger, der ikke har adgang til et dybt og optimalt åndedræt (og dem er der en del af! I hvert fald i mit erhverv) så kan man stå med alle sine talenter (øvelser og metoder), men der sker ikke noget.

På Lottes udd. får man viden om og redskaber til at hjælpe den enkelte med at få bedre kontakt til et mere optimalt åndedræt. Man bliver simpelthen klædt meget bedre på til at møde og hjælpe " hr. og fru Jensen".

Man får viden om og måder til at arbejde med åndedrættet på fra mange forskellige vinkler, hvilket gør at man får en bred værktøjskassen at arbejde udfra.

Som ergoterapeut giver sanseintegration (eller arbejdet med sansning, sensibilisering, kugle/vægtdyner osv.) pludselig meget mere mening og ved at koble det med åndedrættet oplever jeg, at det har langt større effekt.

En af de ting, jeg selv læste da jeg valgte denne uddannelse var en udtalelse fra en anden, om at man ikke skulle være den perfekte formidler, men at der er plads til at man er sin egen- og der er acceptabelt at vi er forskellige og formidler på forskellige måder (noget i den retning ????)
Det gjorde helt sikkert at jeg turde kaste mig ud i det.
Mette, hold 2, feb. 2020
Uddannelsesforløbet har været uvurderligt for mig, både personligt og i mit arbejde som fysioterapeut.
Jeg kan bedst beskrive det, med et udsagn fra en af mine klienter: "Jeg er blevet ven med min med min krop igen..."
Anna Lerche
Min udvikling/ rejse med åndedrættet har jo betydet at jeg har fået et nyt liv. Fra at have være rådvild og smådepresiv er jeg blevet glad. Jeg har fundet min “retning” jeg er blevet tydelig på en god måde overfor andre. Og jeg har ligesom fundet min “kerne” igen og den har jeg ikke haft ordentlig fat i i 30 år. Så min forandring er ubeskrivelig. Jeg har jo også fået mere energi, nogengange tænker jeg mig selv som et kraftværk. Med uddannelsen har jeg fået noget baggrundsviden som jeg kan hænge på min egen udvikling og mine erfaringer. Så jeg har fået noget faglig viden som jeg kan bruge sammen med min (igen) gode intuition og det er guld værd, da det giver mig en forståelse for hvordan jeg kan give min viden videre på en måde der kan skabe forandring for andre.
Mette Odgaard
Ånderætsterapeutuddannelsen har stor betydning for mit arbejde som behandler. I løbet af uddannelsen er vi blevet indført i et hav af forskellige teknikker, der kan hjælpe den enkelte person på vej til en bedre måde at være i sin krop på, afhængig af skavank.

Arbejdet er særligt vigtigt, fordi hver krop er unik, og derfor skal behandles ud fra den enkeltes problemstilling. Her er det ikke nok blot at kende til en enkel metode. Det vigtige er at kunne aflæse kroppen og sindet, og hjælpe på vej i den rigtige retning med den rette metode.

Den fundamentale indsigt og viden samt anatomisk og fysiologisk forståelse er en essentiel del af uddannelsen. Den praktiske erfaring og indlevende undervisning giver et stærkt fundament for denne vigtige og helt essentielle behandlingsform.

Det er derfor at Lottes (og min) tilgang til åndedrættet, hvor det skal sanses indefra er så vigtig at få bredt ud. Det virker. Og det forløser. Ofte er det "gamle" eller tillærte problemstillinger, der ligger til grund for kropsligt ubehag. Med den rette indsigt og forståelse, kan vi som åndedrætsterapeuter fra Lotte Paarup, hjælpe folk til selvhelbredelse og en mere balanceret måde at være i kroppen på.
Lise Lotte
Åndedrætsterapeut 2021
Tak for “turen” Lotte
En rejse ind i åndedrættets verden, hvor du som guide giver alt og mere til. Du er en nærværende, autentisk og inspirerende underviser, der skaber nysgerrighed for mere.
Undervisningen er perspektiverende og af høj kvalitet i forhold til mulighederne for at arbejde med åndedrættet, både teroretisk og praktisk.
Jeg har fået fyldt “værktøjskassen” og føler mig klædt på til at arbejde videre, både for mig selv og andre.
Tak for dig og dit arbejde med at brede budskabet
Lise Lotte, Vodskov, Nordjylland
Lenette Rasmussen
Hvor meget er der at lære om åndedrættet Kan det virkelig tage næsten et år på uddannelsen
Jeg kan godt sige jer, at hvis der var et år mere med undervisning om åndedrættet, så havde jeg taget det med også.
Jeg ønsker alle jer der tager uddannelsen, en rigtig god indre rejse. Må den blive lige så giverigt, forløsende og god som min egen rejse.
Josefine Hentze
Jeg kan varmt anbefale åndedrætsterapeut uddannelsen ved Lotte Paarup.
Lotte er en virkelig kompetent, varm og empatisk underviser, og jeg elsker hendes tilgang til åndedrætsarbejdet.

Der er en fin balance mellem øvelser og viden, om hvad øvelserne gør for os og åndedrættet.
Den afsluttende workshop og klientsession, er en super god måde at erfare, HVOR meget vi har lært i løbet af uddannelsen. Og processen var tryg, fordi vi blev godt forberedte til opgaverne.

På det personlige plan har jeg fået en fortrolighed med mit eget åndedræt, som er guld værd. Min hjerneinflammation som jeg har døjet med i 20 år, er blevet markant mindre efter jeg har lært at ilte min krop og min hjerne bedre.
Jeg har også fået mere energi, ro, velvære, afspændthed og mere stemme!

Jeg har allerede oplevet, hvor meget åndedrætsarbejdet kan hjælpe klienter med forskellige udfordringer. Og jeg glæder mig over nu at kunne hjælpe endnu mere med de øvelser, redskaber, viden og erfaring jeg tager med mig fra uddannelsen.
Ib Jensen
Jeg er meget glad for at have mødt Lotte Paarup fordi hun har øget min indsigt på dette område og Lottes empatiske og imødekommende væsen har gjort at hun har nået ud til os alle og har gjort en stor forskel.
Nu har jeg taget 4 forskellige åndedrætsuddannelser. Den her uddannelse har klædt mig meget bedre på fordi den fagligt har været på et meget højt niveau og jeg kan nu mestre og har integrereret teknikker på et helt andet niveau end jeg før har kunnet. Det betyder også meget, at jeg har haft et helt år til at fordybe mig i værktøjer og teori. Kan kun varmt anbefale Lotte som din læremester.
Kærlig hilsen Ib Jensen Center for Bevidsthed
Camilla Frøjk
Allerede efter første modul, kunne undervisningen omsættes til reel behandling af patienter

Med Lotte Paarups Åndedrætsterapeut uddannelse er jeg blevet klædt fagligt godt på. Jeg kan gå ud i verden og med solid faglig ballast kalde mig åndedrætsekspert.

Selve uddannelsens opbygning er logisk og med tilhørende professionelt materiale. Lotte Paarup er en fantastisk formidler. Udover sin store viden, er hun et skønt menneske at være sammen med. Hun rummer alle deltagere individuelt og som gruppe. Jeg har sjældent mødt et menneske, der SÅ gavmildt deler ud af sin viden og sit materiale.
Udover sin egen enorme viden om åndedrættet, har Lotte allieret sig med specialister indenfor nicheområder som fx fødsel og stemmetræning. Det gør uddannelsen varieret og samtidig dyb.

Jeg var selv på udkig efter mere "åndedræts-nørderi", og havde i flere år ventet på at denne uddannelse blev tilgængelig. Jeg havde brug for en grundig forståelse for åndedrættets funktion i alle dele af kroppen og forskellige måder at optimere denne. Jeg har fået et bredt kendskab til forskellige problemstillinger, der kan forstyrre åndedrættet og et stort katalog af undersøgelses- og behandlingsmuligheder, som jeg ved, vil komme mine klienter til gode.

Jeg er stor fan af Lotte og vil VARMT anbefale denne uddannelse til alle faglige åndedrætsentusiaster, som ønsker at hjælpe mennesker til at få et sundere åndedræt - uanset om det gælder performance, sygdom, mental sundhed eller blot et ønske om at bruge kroppens egne ressourcer bedre.

Jeg er fuld af taknemmelighed for alt det jeg har lært og for at være en del af det fællesskab en uddannelse som denne skaber.
Med kærlig hilsen
Camilla Frøjk, åndedrætsterapeut og psykoterapeut
amazingmind.dk