Din indkøbskurv er tom.

Hvad er det bedste quickfix mod hovedpine?

Mandag d. 30 juni 2014 af Lotte Paarup

Hvad er det bedste quickfix mod hovedpine?

Jeg er med på, at man skal finde kilden til den, men hvis jeg lover at gøre det på sigt og ellers bare hurtigt vil blive skarp og smertefri, skal jeg så bedrive ondt med ondt, knase gulerødder og løbe en gungrende tur – eller forkæle mig selv med kaffe og sødt?

 

SVAR:

Hej

Generelt er jeg ikke fortaler for quickfix mod dit og dat, selvom jeg godt ved, at det er i høj kurs. Der er jo en årsag til, at du fx har hovedpine, og at tro det kan forsvinde sådan bare med en tanke, det er ikke altid muligt. Alligevel vil jeg give dig nogle råd, som er effektive.

Du skal først og fremmest lære dig at trække vejret godt. Det er den bedste pille mod hovedpine. Det får musklerne til at slappe af, aktiverer dit beroligende nervesystem, og det masserer samt strækker simpelthen muskler og led.

Du kan også bruge to punkter på din krop, som du bare skal massere, når din hovedpine er på vej eller ankommet. Det ene punkt er i det bløde imellem tommel og pegefinger. Her trykker du med den anden hånds tommel og pegefinger masserende mod hinanden. Det kan være ømt.

Det andet punkt er imellem storetåen og anden tå, helt oppe hvor nullermænderne sidder, og gerne lidt ind mod storetå-siden. Her kan være ømt, men masser med fingrene og små faste tryk.

Du kan også flette fingrene ind i dine tæer, som du ville gøre med dine hænder. Det kan være svært, men øv dig, så bliver det helt sikkert bedre. Det virker også, og hovedpinen forsvinder eller letter ofte efterfølgende.

Ellers anbefaler jeg dig at strække kroppen og ryggen godt igennem, da det også er med til at få det tunge lå til at forsvinde.

Sidst men ikke mindst vil jeg minde dig om, at der jo altid er en årsag til hovedpinen… og det er jo her, du skal sætte ind!

Min erfaring er ikke, at det hjælper og knase gulerødder eller motionere hårdt, når hovedpinen er der. Tværtimod skal du lytte til din krop, og give den lidt ro og måske savner den bare en god nats søvn. Alligevel vil jeg sige, at kosten betyder rigtig meget – kaffe og sødt gør det ikke bedre!

Brug dit åndedræt, det er den bedste kur! Kig på mit website www.åndedrættet.nu

 
 
 

Læs mere i disse artikler

Afspænd og træn skuldre, nakke og rygsøjle
16-04-2014

Afspænd og træn skuldre, nakke og rygsøjle

Se på dette videoklip, hvordan du afspænder og træner skuldre, nakke og rygsøjle ...

Læs mere
Øjenbetingede nakke smerter
03-01-2015

Øjenbetingede nakke smerter

Synsfunktion og øjne er altafgørende for hovedet position, når vi tolker noget visuelt - f...

Læs mere
Stiv i nakke og skuldre
10-11-2015

Stiv i nakke og skuldre

  Magasinet LIV har testet en række øvelser med den bløde 22. cm Franklin Air bold ...

Læs mere
Problemer med nakke og skuldre?
13-05-2016

Problemer med nakke og skuldre?

Har du problemer med din nakke og skuldre? Det har alt for mange danskere... men der er noget at gøre v...

Læs mere