Din indkøbskurv er tom.

Vend på hovedet et øjeblik

Mandag d. 27 juni 2022 af Lotte Paarup

At vende den anden vej et øjeblik er en fantastisk øvelse, som du kan benytte dig af, hvor som helst og når som helst. Hvis du altså har mod til at stikke enden i vejret og hovedet nedad! 

At vende omvendt gør en masse godt på kort tid, ikke mindst for din ryg, dit åndedræt, dine organer og tarme, din energi og og klarhed i krop og hoved. Tag øvelsen med dig som en daglig praksis, hvor du vil opleve, hvordan du stille og roligt bliver afhængig af at vende på hovedet et øjeblik.

Nedenfor kan du både se og læse øvelsen kort beskrevet. Når du kan selve grundøvelsen, og du mærker at det hele begynder at føles lidt letere og mindre besværet (i starten kan det føles svært), så kan du lige krydre øvelsen med lidt ekstra fokus på åndedrættet. Dette vil fordybe effekten.
 

TIP!

HUSK at mærke efter i DIG, om du skal bøje med i knæene, når du ruller ned. Du kan bøje præcis lige så meget som du har brug for, for at få hovedet og overkroppen til at hænge nedad. Og du kan placere benene præcis i den bredde, hvor du føler at have bedst plads til at komme ned. Hvis maven er i vejen, er det en fordel at sprede benene lidt mere end beskrevet.
 

Sådan kobler du udvidet vejrtrækning på den omvendte øvelse

1. Når du står dernede med hovedet nedad, så bliver du stående på et par vejrtrækninger eller endnu flere... hvor du mærker, hvordan indådningen udvider dig indefra og skaber et stræk/pres på fx ryggen eller andre steder. Udåndingen slipper igen udvidelsen, hvor du fonemmer at trykket indeni og udenpå letter.

2. Du kan også blive dernede med dine åndedrag, osm beskrevet ovenfor. Men dertil kobler du små lirkende bevægelser og stræk på... så du fx bevæger overkroppen lidt mod den ene side, anden side osv.

3. Du kan også blive dernede, tage en STOR indånding, som om du fylder hele ryggen op med luft - så HOLDER du vejret EFTER din indådning (med fyldte lunger), hvor du imens mærke strækket og måske laver nogle små bevægelser... derefter ånder du fuldt ud igen!

4. Når du nu står dernede med enden i vejret, så tag dine hænder til lænden og ryggen, hvor du kan nå - og begynd at massere, gnide, trykke og ruske lidt i vævet. Det vil understøtte hele øvelsen.

VIGTIGT uanset hvad du gør: At du giver dig til at ånde fuldt ud hver gang - uanset om du tager større eller mindre åndedrag.


Er du blevet mere interesseret i åndedrættet, så hop over på åndedrættet.nu, hvor du kan få masser af fri viden 


Beskrivelse af grundøvelsen kommer her... 
 

Læs mere i disse artikler

Kort guide til forskellige åndedræts-gadgets
23-04-2020

Kort guide til forskellige åndedræts-gadgets

Din krop er dit vigtigste og ultimativt bedste træningsredskab når det handler om åndedr&ael...

Læs mere
Få Lotte Paarups råd til Åge Åndedræt
21-12-2020

Få Lotte Paarups råd til Åge Åndedræt

  Historien om Åge Åndedræt Åge Åndedræt er en helt og aldeles gans...

Læs mere
Guide til brug af din Relaxator åndedrætstræner
04-03-2021

Guide til brug af din Relaxator åndedrætstræner

Guide til brug af Relaxator åndedrætstræner fra åndedrætsterapeut Lotte Paarup. ...

Læs mere
Luk munden nu!
04-03-2021

Luk munden nu!

HER FÅR DU ÅNDEDRÆTSTERAPEUT LOTTE PAARUPS GUIDE TIL AT KOMME IGANG MED AT LUKKE MUNDEN DAG ...

Læs mere