Din indkøbskurv er tom.

Paraplyen - åndedrætsøvelse med elastik

Lørdag d. 20 december 2008 af Lotte Paarup
Paraplyen - åndedrætsøvelse med elastik

Når du skal forbedre og træne dit åndedræt, gælder det om at udnytte alle de muligheder, der for at udnytte åndedrættet optimalt - således det er i stand til at tilpasse sig forskellige krav i forskellige situationer. 

1) Det gælder først og fremmest om, at få kontakt til samt vække din åndedrætsmuskel. For at træne dette kan du bruge øvelsen, hvor du lærer den dybe vejrtrækning.

2) Næste step er at strække og smidiggøre ryg og ribben, da det er med til rent fysisk at give plads til at trække vejret. Her kan du bruge "Havfruen".

3) Så skal du træne evnen til at udnytte pladsen i hele brystkassen - den "kasse" som ribbenene danner omkring rygsøjlen. Brug denne øvelse "Paraplyen" til at træne dette.

4) Lav til sidst øvelsen "Bølgen", som træner det optimale åndedræt.

Paraplyen
For at lære at udnytte den plads der er omkring ribbenene til siderne, skal du øve dig i at trække luften til siderne og ud mod ribbenene.

Læg elastikken omkring ribbenskurvaturen nedadtil og hele vejen rundt. Fastgør enderne ved at lægge dem ind under hinanden.

Træk nu vejret ind gennem næsen og ned til elastikken, så den udvider sig til siderne og hele vejen rundt både fortil og bagtil (paraplyen foldes ud).

Pust ud gennem munden, hvor spændingen på elastikken mindskes igen (paraplyen foldes ned).

Vær opmærksom på dine skuldre – de skal forblive væk fra ørerne og bløde som smør. Det er altså ikke
skuldrene, men mellemgulvet og din åndedrætsmuskel, som gør arbejdet.

Vigtigt!
Du må ikke lukke af for bevægelse i maveregionen, når du udfører denne øvelse. Du kan komme til at trække maven ind på indåndingen, hvilket IKKE må ske - maven skal have lov at følge med, men fokus ligger på bevægelsen omkring ribbenene.

 

På dvd´en
 

Se også vores mange elastikker.

Læs mere i disse artikler