Din indkøbskurv er tom.

Lær den dybe vejrtrækning ved at træne din åndedrætsmuskel

Tirsdag d. 22 juli 2008 af Lotte Paarup

At mestre den dybe vejrtrækning, både bevidst og ubevidst - er vitalt for kroppens funktioner. Du trækker i faktisk vejret med en muskel; din åndedrætsmuskel også kaldet mellemgulvet. Åndedrætsmusklen pumper luft ind og ud af lungerne for hver eneste vejrtrækning.

Start med denne lille øvelse - og gør den hver dag i bare nogle få minutter. Du vil stille og roligt mærke en forskel i din krop - både fysisk og mentalt.


Træn den dybe vejrtrækning

  • Læg dig på ryggen med en pude på maven. Læg eventuelt bare hænderne ovenpå, så du bedre kan mærke mavens bevægelser
  • Træk nu vejret så dybt som muligt, så puden og maven bevæger sig op og ned i takt med dine vejrtrækninger. På en indånding løftes maven, på en udånding sænkes den igen.


Du bruger nu din åndedrætsmuskel, der sænker sig mod bækkenet på en indånding, og derved presser bugindholdet udad. På udåndingen løftes åndedrætsmusklen op igen, og bugindholdet falder tilbage på plads. Ånderætsmusklen arbejder som et stempel, der masserer dit indre for hver eneste åndedrag, såfremt du trækker vejret optimalt.

  • Koncentrer dig om at trække vejret dybt, dybt, dybt. Du skal overhovedet ikke spænde i dine mavemuskler - kroppen slapper helt af - og kun åndedrætsmusklen (mellemgulvet) arbejder.Læs MEGET mere om åndedrættet på åndedrættet.nu