Din indkøbskurv er tom.

Bliver min musearm kronisk?

Fredag d. 01 november 2013 af Lotte Paarup

Bliver min musearm kronisk?

Jeg har fået nyt arbejde, hvor jeg sidder meget mere ved en computer end før i tiden. Det har givet mig rigtig mange problemer med min højre arm. Jeg bruger også meget mere mus end før, da jeg skal håndtere store grafikprogrammer. Jeg er rigtig glad for mit nye arbejde, men jeg er også bange for, om jeg skal have ondt i armen hver dag – for altid? Er der noget, jeg kan gøre for at forebygge?
Bente, 51


SVAR FRA LOTTE:

Hej Bente

Jeg tænker først og fremmest, om du er sikker på, at det er en klassisk musearm, du har – for jeg læser det meget, som om det er højre arm generelt, du har problemer i. Uanset hvad problemet helt specifikt er, så er det vigtigt, at du sørger for, at der er god blodcirkulation i din arm. Dvs. du skal sørge for at bevæge den så meget som muligt i alle mulige bevægelser i løbet af dagen.

Du må også meget gerne massere de ømme punkter. Men det er endnu mere vigtigt, at du får holdt din ryg i god stand, specielt den øvre del af ryggen og nakken. Armen er fx afhængig af at ryggen er smidig, da den arbejder tæt sammen med armen. Hvis den øvre ryg og nakken er stiv, betaler armen prisen for det. det er også vigtigt, at du er opmærksom på din kropsholdning, da det nedsætter belastningen i armen. Skift arbejdsstillinger så ofte som muligt, det vil også ændre belastningen af din arm.

Det er også vigtigt, at du retter opmærksomheden mod dit åndedræt. Hvis dit åndedræt er overfladisk, anspændt og ligger meget i bryst og skuldre, opbygger du mange spændinger, som sender det videre ud i armen.

Ved mit skrivebord har jeg altid en såkaldt håndtræningsbold og nubret massagebold liggende. Håndtræningsbolden er blød og findes i forskellige hårdheder – og jeg bruger den til at nulre i hænderne, når fingre og underarm trænger til en pause og lidt blodcirkulation. Den nubrede massagebold er 6 cm. i diameter og er god til lidt af det sammen, dels at trykke med hænder og fingre for at stimulere nogle af alle zonepunkterne i hænderne. Men den er også god til at massere hele armen med.

Tænk også på, om du kan have gavn af forskellige ergonomiske hjælpemidler ift. en anden mus eller lignende.

Jeg håber, du kan bruge mine tips til noget, så du kan få det bedre med din arm nu og fremover.

Med venlig hilsen Lotte Paarup