Din indkøbskurv er tom.

Bevægelse og træning - den (store) forskel!

Torsdag d. 06 juli 2017 af Natacha M.B. Hansen

Når bevægelse bliver til meget mere end træning

Dette blogindlæg har været længe undervejs og jeg er ofte mindet om det, når folk spørger til  hvad jeg egentlig arbejder med ude i Den Intelligente Krop? I starten svarede jeg ”jeg arbejder med personlig træning

Indtil jeg for nylig blev stillet spørgsmålet Jamen hvorfor så vælge dig?

Det fik mig til at reflektere yderligere over, hvordan jeg kortfattet og præcist kunne definere, hvad mine kollegaer og jeg arbejder med i Den Intelligente Krop. 

 

Det vi arbejder med i Den Intelligente Krop er bevægelse:

Bevægelse er essensen for det sunde og gode lange liv – men det er også forudsætningen for, at du kan nå derhen, hvor vægttab og funktionelt veltrænede muskler bliver en mulighed. 

Måske kan du genkende følgende senarie:

Det er netop blevet forår og du tænker, at nu er tiden kommet til at kridte løbeskoene.

Du skal ud - have sved på panden, forbrænde nogle af vinterens genstridige kalorier og bare ”resette” tankerne.

Du sætter i gang, føler dig tung i benene. Men tænker, at de nok bare skal varmes op. Men efter halvanden kilometer gør det ondt i din ryg.

 

Nogle vælger at stoppe her og gå turen hjem, mens andre i stædighedens tegn fortsætter løbeturen delvist uforstyrret.

Nogle vil endda fortsætte med at løbe den ugentlige distance, som de har set sig for, selv om ryggen brokker sig hver gang de løber – og smerteintensiteten stiger!

 

At ”knække koden”:

Ovenstående er en case, som mine kollegaer og jeg ofte ser i Den Intelligente Krop. Personer som har presset dem selv, i kortere eller længere perioder, i et ønske om at komme i bedre form eller vægttab, og som ender med at belaste strukturerne i kroppen uhensigtsmæssigt, når de samtidig øger intensiteten.

 

Det er her, at vi gør forskellen!

 

Vi forsøger, at ”knække koden” til deres uhensigtsmæssige bevægemønster, så de kan komme tilbage til løbetræningen igen. Vi ”knækker ikke koden” ved at behandle symptomet, som i dette tilfælde er ryggen – det er i hvert fald sjældent vores erfaring, at det virker. Vi går lidt grundigere til værks og kigger på dit kompensationsmønster.

Et kompensationsmønster er kroppens måde at bevæge sig bedst ud fra de skævheder, skader og/eller uhensigtsmæssig brug over tid, som de fleste udsættes for gennem årerne.

 

Her ser vi bl.a. på din fodstilling, dit bækken og din brystkassens position og hvordan disse er placeret i forhold til hinanden.

Derudover ser vi på, hvordan dit åndedræt fungerer. Det betyder mere, end de fleste tror at have en velfungerende åndedræt.

Læs mere om åndedrættets betydning for dit helbred her.

 

Vi laver også nogle funktionelle tests og ser på, bl.a. hvordan du afvikler i din gang, hvordan du rejser og sætter dig fra en stol eller hvordan du samler noget op fra gulvet. I kombination med ovenstående holdningsanalyse og funktionelle tests spørger vi også ind til dig gennem en uddybende samtale.

 

Med indgående kenskab til dine kropslige udfordringer sammensætter vi nu et program, der kan arbejde med at genoprette de ubalancer, som du har tillært dig gennem årerne.

  • Øvelserne er ikke traditionelle muskelstyrkeøvelser eller stabilitetsøvelser, med fokus på at holde kroppen i en korrekt position.
  • Øvelserne fokuserer i stedet på at skabe mere bevægelse i de områder, hvor du mangler bevægelse i kroppen og dermed få skabt den optimale led-bevægelse over et givent led.
  • Øvelserne fokuserer også på at genoprette dit nervesystem, således at din krop ikke længere er stressbelastet, men har de optimale muligheder for at hele igen.

 

Læring og motivation

For at fastholdes i de gode vaner hos vores klienter, arbejder vi derfor også med læring og motivation!

Vi bruger tid på at forklare, hvorfor holdningen er essentiel for din bevægelsesmuligheder, hvorfor åndedrættet påvirker/påvirkes af dit stressniveau og hvorfor musklerne nok skal begynde at arbejde, når du har den optimale ledbevægelighed.

Vores erfaring er, at vi flytter vores klienter på ret kort tid, når de får den nødvendige indsigt til at forstå, hvorfor ovenstående er vigtige for at komme tilbage efter et skadesforløb.

Så fra nu af, når folk spørger om, hvad jeg/vi laver i Den Intelligente Krop, svarer jeg:

 

"Jeg arbejder med bevægelse og hjælper folk til at bevæge sig bedre i dagligdagen!"