Din indkøbskurv er tom.

Kan jeg træne mit håndled?

Tirsdag d. 01 november 2011 af Lotte Paarup

Kan jeg træne mit håndled?

Jeg er 40 år og arbejder ved computer. For nylig fik jeg vanvittig ondt i håndleddet og gik med støtte-‘handske’ i et stykke tid. Det blev ved med at gøre ondt, så jeg gik til lægen, som sagde, det var seneskedehindebetændelse. Jeg troede så, at jeg skulle slappe af i håndleddet, men han sagde, at jeg skal ‘træne det væk’. Har du nogle gode fifs til, hvordan jeg kan træne håndleddet, både når det gør ondt, men også forebyggende, så det kan klare de mange timer ved computeren?

Petrine


SVAR FRA LOTTE:

Hej Petrine

Jeg er ked af at måtte sige det, men det er en meget kæk bemærkning, din læge er kommet med (for at sige det pænt). Jeg syntes, du skulle spørge ham, hvilke øvelser du skal lave for at træne det væk. Jeg har ikke hørt om en seneskedehindebetændelse, der er blevet trænet væk…

Derfor vil mit svar til dig ikke være specielt informativt i den retning, desværre. Jeg vil alligevel give dig nogle råd med på vejen. Først, skån dit håndled mest muligt i en periode, og se om det har en positiv effekt. Det kan være rigtig svært, afhængig af, hvad du laver til daglig. Din støttehandske kan måske hjælpe dig – du skriver, du har brug den et stykke tid, men gad vide hvor længe? Fakta er, at en seneskedehindebetændelse kan være lang tid om at forsvinde igen. Når vores bindevæv (som seneskederne hører til) overbelastes, kan det tage mange måneder, nogle gange helt op til et halvt år, før vævet at heles igen. hvor hurtigt det går, afhænger naturligvis af den påvirkning vi fortsat giver skaden, og af skadens omfang.

Det er vigtigt, at du sørger for at have så gode arbejdsforhold ved computeren som overhovedet muligt. jo mindre du belaster dit håndled, jo hurtigere går det væk igen. Jeg anbefaler ikke gigtmedicin, selvom det virker dæmpende på irritationen (inflammationen), da denne er meget usund for din krop. Det fås også i creme, som er knap så slemt som i pilleform, men jeg ville personligt ikke benytte det. igen, gør du det, skal det være i en begrænset periode. Du kan med fordel bruge kulde, dvs. køle håndleddet ned med en ispose flere gange om dagen, og gerne i 10-15 minutter. Husk altid at lægge noget imellem huden og isposen. Der findes også en gele, Ice power, der kan smøres på huden og virker kølende. Den kan bruges mange gange dagligt. Kulde har en yderst positiv effekt på irriteret væv, men du skal blive ved over en periode, og ikke bare et par dage.

Håber det var en hjælp.

Med venlig hilsen Lotte Paarup