Din indkøbskurv er tom.

Det siger vores kunder

Christina Stenild, CS LifeCare

Kære Lotte,

En STOR TAK til dig og ikke mindst til Lisbeth :)

Super kursus/undervisning – tak for det. Alle er glade :)

Du/I hører snart fra mig igen, da vi vil lære mere i LifeCare.

Hils Lisbeth. Hun var super inspirerende, super dygtig og god til at forklare så alle kunne forstå det.

TAK :)

 

Thani Maria Guanio, trykkammeret

Jeg var på dit åndedrætskursus op til pinsen i år, og det var rigtig godt!

Jeg har brugt det rigtig meget til mine klienter under behandling og som hjemmelektie, og det er utrolig som det rykker.

 

Simonne Holm, Reshape-pilates.dk, Silkeborg

Kære Lotte,

Jeg tænker tit på dig. - Jeg vil bare sige at, det er så super godt, at du har lavet de her kurser, bøger og Dvd om åndedrættet.

Jeg elsker at undervise i det. Timen flyver afsted og det synes eleverne også. De er meget glade for det. Og det er både unge og ældre og pensionister. Alle er med på den.

Jeg vil helt sikkert gerne deltage i dit næste kursus hvis du lave sådan et.

 

Dorthe Machon, Fysioterapeut

Hej Lotte,

Tak for et meget inspirerende og lærerigt kursus om åndedrættet - ....som i øvrigt altid er gældende når jeg tager dine kurser.

Du er en kæmpe inspirator for mig. Jeg anerkender og beundrer dig for din store viden og din måde at kunne formidle et budskab på en levende og konkret måde.

Jeg har allerede i dag, på stort set samtlige pt, brugt dele fra kurset med god effekt. Kan dog mærke, at jeg må vide mere og har derfor lige bestil en masse bøger som jeg vil forbyde mig i.

Der er ingen tvivl om, at den viden/aha oplevelse jeg fik igår, på dit kursus, kommer til at ændre min måde at anskue mine patienter på – og ikke mindst mig selv....

 

Helle Hein, Gotved bevægelsespædagog

Kære Lotte,

Tusind tak for et udbytterigt kursus i går. Endnu en gang må jeg sige, at du faktisk er meget Gotvedsk. Det er så bekræftende for mig at høre på dig og så høre din faglige viden - herligt. Også vældig dejligt at "komme tilbage" til mit eget udgangspunkt i åndedrættet. Også jeg lader mig let føre med af nye tendenser og metoder, men hver gang føles det forkert for mig. Også derfor er det dejligt at du har den tilgang til åndedrættet og det naturlige, som du har.

 

Veni Kofoed, fysioterapeut

Hej Lotte,

Jeg synes det var veltilrettelagt med gode pauser. Jeg var træt, men ikke udaset. Dejlig atmosfære, og gode dialoger. Jeg vidste intet før kurset, og nu ved jeg lidt og er da blevet nysgerrig. Så alt i alt er mine forventninger indfriet. Tak.

 

Lene Weiss, fysioterapeut

Kære Hilde,

Tak for en spændende kursusdag - den fløj afsted.

Spændende koncept der bygger på vores fys.viden og sætter focus på kvaliteten/koncentration fra fys og klient/nærvær/hænder på. Det er rigtig godt.

 

Helle Witting, fysioterapeut og Pilates instruktør

Hej Hilde,

Tak for endnu et rigtig godt kursus.

Jeg havde 2 hold lørdag, hvoraf det ene var øvet og der var kun 4 deltagere. Her brugte jeg bl.a. "baby swan" med fokus på extension thorakalt, som vi prøvede fredag.

Det gik rigtig godt, og de var meget modtagelige og kunne tydeligt mærke forskel på den måde vi ”plejer” at gøre det, og den nye med RehabDesign input.

Jeg er også sikker på jeg vil se på de brystopererede med lidt andre øjne end tidligere. Jeg har 2 i morgen, hvor jeg vil gribe behandlingen lidt anderledes an.

De 3 RehabDesign kurser har sat nogle tanker i gang og åbnet nogle nye døre, som gør det spændende at være fys. og pilatesinstruktør. Jeg håber virkelig du på et tidspunkt kan få mulighed for at lave det til en uddannelse. Den uddannelse vil jeg i hvert fald gerne tage.

 

Martha Reyðberg, fysioterapeut Færøerne

Hej Lotte,

Det var en fornøjelse at være til Pilates og lære de nye teknikker.

Ja, jeg er personligt i fuld gang med at bruge både Pilates og ikke minst åndedrættet mere bevidst.

Jeg har siden jeg kom hjem læst bogen "åndedrættet" og jeg må sige, at jeg er totalt omvendt (og skal tilføje at min mand nu er i gang med at læse den).

Vi er ikke helt kommet i gang med træningen på arbejdet endnu, da Benadicta er på ferie, så jeg øver mig hjemme først, så jeg er helt parat til oktober da vi er i fuld gang.

Om næste skridt er Pilatesinstruktør... ville da være meget spændende.

Til sidst, tak for at du er så levende, sød og spændende underviser.

 

Marianne Bjerregaard, fysioterapeut

Ja det var da en fantastisk modtagelse jeg fik, bare fordi jeg endelig var glad for at kunne finde de "originale" redskaber til min lungetræning.

Har forøvrigt brugt dem idag på mit lungehold med stor succes.

Jeg er praktiserende fysioterapeut i Varde og har efter dit lungekursus i maj i Brørup, virkeligt fået fokus på diaphragmas funktion eller mangel på optimal funktion af denne hos mine patienter generelt. Rigtig mange af mine kroniske eller smerteplagede patienter er instrueret og bruger abdominal respiration nu. Fantastisk sovepille!

Jeg har samlet et hold på 6 personer med vidt forskellig lungeproblematikker - nedsat diaphragma aktivitet pga atelektaser, smerteinhiberede efter OP i underliv, KOLpatient med kun 25% lungekapacitet ect. 1 times træning én gang i ugen, har på 5 uger allerede vist øget diaphragma aktivitet, ved at fokusere på dens opbygning og funktion, men i særdeleshed ved at optimere forudsætningerne for at den kan arbejde mere optimalt. Altså afspænde mavemusklerne, øge ribbenenes bevægelighed og udfordre diaphragma i forskellige udgangsstillinger. Som jeg siger til deltagerne, så er det fantastisk for deres kroppe, at de fokuserer på dyb vejrtrækning i én hel time ad gangen - det er virkelig træning der kan flytte noget.

For mig er det dejligt at få lov til at fordybe mig i noget så basal og livsvigtigt!

 

Dorte Vejby, Fodterapeut

Hils Lotte og sig tak for en dejlig og inspirerende eftermiddag. Jeg fik virkelig noget at arbejde videre med som fodplejer.

Hilsen
Dorte Vejby

 

Tine Becher Arlyk, Afspændingspædagog

Hej Lotte,

Tak for et meget konstruktivt og brugbart kursus.

Du er som altid velforberedt og det er en fornøjelse at hver en detalje er efterforsket.

Efter at have deltaget på dit kursus, forstår jeg bedre din nye dvd med pilates øvelser. Når jeg skriver dette er det fordi at din nye dvd bl.a. gør op med den flade mave hvor fokus er flyttet. Det var lidt svært for mig at forstå baggrunden inden pre pilates kurset, men nu er det på plads.

Kærlig hilsen
Tine Becher Arlyk

 

Lene Lytken, fysioterapeut

Kære Lotte,

Endnu engang tak for et inspirerende og grund til eftertanke kursus.

Der er afgjort rigtigt meget, jeg kan benytte direkte og andet, der skal op og vende et par gange mere, for at komme rigtigt ud og så selvfølgeligt noget eksisterende der skal justers ifht, den nye viden.

Kærlig hilsen
Lene

 

Charlotte Juhl, fysioterapeut

Hej Lotte,

Tak for et godt og inspirerende kursus.

Som fysioterapeut fik jeg lige det jeg kom efter, et kort overblik over screening af foden og masser af øvelser – dejligt!

Det har i hvert fald mindet mig om, at vi også skal huske at kigge på de fødder. Har jo altid vidst det, men fokus kommer bare hurtigt til at hvile på noget andet.

Hilsen
Charlotte

 

Lone Ilsø, fysioterapeut

Hej Lotte,

Vil bare lige sige selv tak for din goooode energi, og at både åndedræt og øvelser er mig meget på sinde, så jeg skal til at prøve en træningsseance af på mit ryghold og har allerede straks mandag morgen sat en af mine rygborgere i gang med havfruen.

Sjældent har jeg været så inspireret efter et kursus. Så endnu en gang tak for det!

Mange hilsner og smil
Lone

 

Lene Pia Hansen, afspændingspædagog

Tak for et dejligt, professionelt og inspirerende kursus i åndedræt!

Som selvstændig afspændingspædagog og Pilates instruktør arbejder jeg en del både med åndedræt og stabilitetstræning så det har været fantastisk at få nye vinkler samt inspiration og fagligt input til den daglige undervisning. Ikke mindst finder jeg filosofien bag sammenhængen mellem et funktionelt åndedræt og en muskulær stabil krop yderst interessant og giver anledning til faglig refleksion.

Jeg vil anbefale alle som arbejder med åndedræt og / eller stabilitetstræning, hvad enten det er med private klienter eller generel holdundervisning at deltage i åndedrætskurset og eller købe din bog om samme.

 

Lene Pia Hansen, afspændingspædagog

Jeg vil endnu engang sige tak for et dejligt, fagligt professionelt kursus i Sunde fødder!

Fødder indgår som et element i min undervisning men jeg som afspændingspædagog ofte betragter fødder i et psykomotoriske perspektiv er det skønt at få meget mere fysiologi og biomekanik koblet på og ikke mindst at få til ført en masse dejlige praktiske øvelser.

I øvrigt sov jeg fantastisk efter kurset og sidder nu hver aften og twister mine fødder for at øge fleksibiliteten i alle led og ligamenter så jeg forhåbentlig kan indfri mit store ønske om at gennemføre min første halvmaraton...

 

Solveig Nyenstad, Instruktør

Kære Lotte,

Tusinde tak for sidst! Det var et super-kursus sidste torsdag, og skønt at mærke din energi og entusiasme, der bare smitter så meget. Som autodidakt underviser havde jeg lidt sommerfugle i maven over at skulle være sammen med en flok uddannede afspændingspædagoger og fysioterapeuter, men det glemte jeg hurtigt alt om. Jeg blev bare så glad for at opleve, at alle de ting, jeg selv sætter spørgsmålstegn ved, er de ting du også har haft oppe at vende, og jeg kan se, at meget af det jeg "selv har opfundet", er elementer du også bruger i din undervisning. Har allerede brugt en masse af dine gode ideer, og det er faldet i god jord.

Tak for alt det, du har givet, og jeg glæder mig til at møde dig igen!

Forårshilsener fra Solveig

 

Pia Schackinger Christensen, FoviJa Synstræningsklinik

Franklin kurset gav mig en god forståelse af kroppen. Jeg har puttet flere af Mortens øvelser ind i min træning.

Især det med at mærke sin krop og tænke i billeder bruger jeg meget. – Rigtig godt kursus.

 

Erika B. Krag, Kolding Pilates Studio

Hej Lotte!

Jeg havde den fornøjelse at hilse på dig til Nike Convention i forbindelse med Morten Dithmers workshop.

Og igen 1000 tak fordi du havde fået fat i ham!

Jeg tog teknikkerne med hjem og startede med at lave helt om på vejtrækningen i forhold til pilatesundervisningen!
Fedt!! - Og mine elever er total med på den!

 

Dorthe Ryberg, Fysioterapeut

Tusind tak for sidst, det var en rigtig spændende dag.

Tak for fremsendte som vi vil anvende til noget faglig udvikling, så vi kan fastholde og anvende det i den daglige praksis.

Det er helt sikkert, at mange af os allerede anvender dele af det i praksis, og det jo er SUPER relevant for alle klienter.

Flere af os der deltog havde en rigtig god afspændt fornemmelse i kroppen i flere dage efter - SO IT WORKS !!!

 

Inger Kølsen Rasmussen – Fysioterapeut Ryghospitalet, RygTeam

Tusind tak for sidst - det var en super inspirerende, lærerig og hyggelig eftermiddag vi havde sammen med dig på CFR - glæder mig allerede til gensyn med dig :-)

For mit vedkommende var det også en eftermiddag, hvor jeg af dig og gennem din fantastiske måde "at gøre tingene på", blev bekræftiget og styrket i mit arbejde med patienterne - og så voksede jeg vist også som menneske - det var rigtigt fedt... Også den dynamik der skete blandt os fire kolleger, grundet din viden, udstråling og karismatiske væremåde og undervisning!

Jeg syntes du er smadder dygtig og som jeg har udtrykt det personligt overfor dig, beundrer jeg det værk du har fået bygget op og den intelligente måde, du har - og stadig bruger faget på - Du har min store respekt, både fagligt og menneskeligt :-)

 

Lars Schäfer - Fysioterapeut

Du forener en høj grad af faglighed med en smittende entusiasme og det er det, der gør en forskel for mig. Det med bøger og nettet siger mig ikke ret meget - det er kurser som dit, der rykker.

Du har påvirket mig (som McKenzie) til at gøre ting anderledes end for få år siden og det er jeg meget taknemmelig for.

Mvh
Lars Schäfer

 

Ida Krak - Personlig træner og kostvejleder

Jeg har de sidste par år taget en del kurser hos Den Intelligente Krop.

Åndedrættet er motoren, Sunde fødder, RehabDesign - Bækken/Lænd samt Franklin Method.

Uanset kursus må jeg sige, at mit udbytte er ubeskriveligt. Jeg har fået en engageret og grundig undervisning, der har været mere end optimal.

Som personlig træner og kostvejleder gennem mange år, er jeg konstant ude efter ny faglige viden, der blandt andet, kan tages i brug "på gulvet" allerede dagen derpå

- og det kan kurserne fra Den Intelligente Krop

Jeg ser frem til mange flere spændende input fra Den Intelligente Krop.

 

Anne Lykke Pedersen - Ejer af "Aktiv hverdag"

Hej Lotte.

Vil bare sige tak for et rigtigt godt kursus i fredags i Århus. Det ramte bare lige der, hvor jeg har grublet, mærket og overvejet, at der skulle justeres lidt mere på min Pilates undervisning - uden helt at kunne komme videre. Tak!

Min egen krop siger bare haps til dvd`erne og jeg er ved at lægge programmer, så det kom bare lige på det helt rigtige sted.

Mvh
Anne Lykke Pedersen, Ergoterapeut, massør og Pilates instruktør

 

Martin Holm - Fysioterapeut

Mange tak for PrePilates dvdén.

Jeg har set 3/4 igennem og jeg syntes det er rigtigt godt materiale.

Dejligt at blive inspireret til dette fantastiske system igen. Og som med alt andet du udgiver/formidler er kvaliteten i top!

Din inspiration er en stor hjælp i mit fysioterapeutiske arbejde. Tak for det:-)

Mange stadig sommer hilsner

Martin Holm, Go' form Fysioterapi Kalundborg

 

Gitte Theil - Nordlys terapeut

Hvornår får man lige lejlighed til at bruge en hel eftermiddag/aften på sine fødder?

Lottes kursus gav indsigt i egne fødder til mindste detalje samt et væld af forskellige øvelser, der kan bruges målrettet til forskellige klienter. Og hold op, hvor sov jeg bare godt den nat :-)

Mange hilsner
Gitte

 

Karina Work - Lægesekretær & Massør

Lotte Parrup´s store viden og glødende interesse for pilates giver undervisningen på kurserne stor kvalitet og man "fanges" med det samme.

Jeg har specielt været glad for den kropslige integration på kurserne, det har givet mig en bedre forståelse for pilates og måder at videregive pilates på.

Pre-pilates kurset gav mig ”appetit” på mere pilates og for hvert nyt kursus via ”Den intelligente krop” blev jeg mere og mere inspireret. Jeg oplevede hele tiden at kunne bruge det, jeg havde lært på det foregående kursus, i forbindelse med det næste kursus. Det var hele tiden en ”rød tråd” at følge, som gav mig en sammenhæng og mulighed for at udvide min viden og kunnen.

Min oplevelser/erfaring med kurserne via ”Den intelligente krop” er fantastisk positive; god organisering, informationsmateriale/undervisningsmateriale og fin service før og efter kurset.

 

Helle Witting - Fysioterapeut

Tusind tak for endnu et inspirerende kursus.

Jeg har allerede brugt flere af øvelserne på mig selv, min familie, i mit arbejde og på de hold jeg har.

 

Bettina Arlø - ooxygen.dk

Hej Lotte,

Jeg har taget mange gode uddannelser, men det jeg har lært hos dig har været så vigtigt. Hvis du bare kunne se mine kursister :-))

 

Mette Bech Øder

Hej Lotte og Hilde,

Jeg vil gerne undervisningsmæssigt sige tak for nogle fantastiske weekender.

Jeg synes du er en forbilledlig underviser Hilde. Du var så engageret hele tiden, meget opmærksom på de små detaljer der opstod, og god til at favne os alle selvom vi var meget forskellige i niveau og indstilling. Du har i den grad et smittende væsen, det må være meget livsbekræftende at gå til behandling eller undervisning hos dig, men desværre bor jeg jo ikke i nærheden. Men du har bestemt været en meget væsentlig årsag til at jeg synes, at jeg er gået hjem med bagagen fyldt af ideer som jeg kan arbejde videre med.

 

Pernille Rasmussen

Hej Lotte og Hilde,

Jeg vil sige Jer rigtig mange tak for nogle skønne, hårde, udfordrende, sjove, frustrerende (på den gode måde), og ikke mindst hyggelige weekender i Herlev. Det er, når det kommer til stykket, rart at blive udfordret på ens egne holdninger til hvad Pilates er for en størrelse, og I har en fantastisk evne til at gøre det legitimt at være sig selv.

Man bliver ikke puttet i forskellige Pilateskasser, men får lov til at blive til den instruktør man er. I formår også at gøre Pilatesuddannelsen individuel, så den passer til hver enkelt deltager, og man tager herfra med en indsigt i, at Pilates er så meget mere end "brystet frem, skuldrene tilbage, og sug navlen ind".

Det er fantastisk!

Det har, som sagt, også været frustrerende at skulle forholde sig til andre måder at tænke Pilates på, end den mere traditionelle form, men det har helt klart været en 'øjenåbner', og man har haft så mange nye og spændende tanker i hovedet, at det, til tider, har været svært at rumme. Men jeg har fået en masse, både mentalt og kropsligt, som jeg kan tage med mig ud i Pilatesverdenen.

I er to meget inspirerende kvinder, og man mærker tydeligt, gennem jeres måde at undervise på, at det er noget I brænder for. Det har været en stor fornøjelse at tage uddannelsen hos jer, og specielt varm tak til Hilde, som førte os sikkert gennem uddannelsen.

 

Pia Nielsen, social og sundhedsassistent

Jeg har haft et dejligt uddannelses forløb, med rigtig gode processer under vejs, og med Hildes ord og bevægelser i baghovedet, synes jeg, at jeg er landet med begge ben godt plantet på jorden. Og har godt gang i formidlingen af øvelser, og ikke mindst med god respons fra eleverne.

Jeg vil samtidig gerne understrege at jeg har været meget tilfreds med hele forløbet og ikke mindst Hilde's utrolige motiverende og inspirerende måde at undervise på.

Jeg lever af at undervise og Hilde har virkelig inspireret mig med helt nye dimensioner.

 

Instruktør og personlig træner, Dorte Lasson Andreasen

Kære Lotte og Hilde,
Jeg fremsender hermed min besvarelse af test II fra seneste pilates uddannelse.

Jeg vil samtidig gerne understrege at jeg har været meget tilfreds med hele forløbet og ikke mindst Hilde's utrolige motiverende og inspirerende måde at undervise på.

Jeg lever af at undervise og Hilde har virkelig inspireret mig med helt nye dimensioner.

 

Fysioterapeut Karin Johannesen

Jeg har lært om omfanget og dybden af Pilates i teori og praksis.
Ved hjælp af vejrtrækningen og opmærksomheden på min krop kan jeg afhjælpe de fleste smerter samt stress, når jeg træner (min krop smiler).

Som fysioterapeut bruger jeg Pilates hver dag på mange niveauer, også til den enkelte som en del af behandlingen.

Undervisning i et professionelt og varmt miljø med plads til kursister på flere niveauer.
Konstruktiv og lærerig ros og kritik, som giver mulighed for udvikling.
Få kursister er en fordel, da man er på og lærer noget i samtlige timer man er der.

Derudover syntes jeg du (Lotte) er fagligt meget professionel, rigtig god til at se og respektere hver af os, samtidig med at du er meget tålmodig og humoristisk.

 

Fysioterapeuterne Jytte Germansen og Bettina Lyngbak, Klinik for fysioterapi og træning, Brørup

Lidt omkring vores oplevelse af uddannelses forløbet:
Intenst og meget lærerigt forløb.

Det har dannet baggrund for en stor øvelses idé bank, både i vores fysioterapeutiske arbejde og vores holdundervisning generelt.
Pilates principperne, den måde vi har lært at bygge øvelserne op/bryde ned på, samt afspændings teknikkerne med åndedrættet som motoren, gør at vi har fået et fantastisk redskab til at træne/behandle den meget smerte prægede patient, kronikerne, den almene patient og eliteidræts udøveren.

 

Jette Skou Fuhlendorff – Træningsinstruktør

Hej Lotte - og også Hilde,

Meget ros herfra til den dygtige og altid veloplagte Hilde.
Om det var fredag efter 18,00 eller søndag morgen, så var Hilde parat, og favnede alle uanset vores baggrund.
Dejligt kursus, supert materiale og skønne omgivelser.

 

Stine Lippert - Fysioterapeut, Algade Fysioterapi 

Jeg har før i tiden syntes af Pilates var langtrukkent og kedeligt, men efter én langvarig periode med rygsmerter, hvor kun Pilates hjalp var jeg solgt og bruger det nu i mit daglige virke som fysioterapeut og i min egen træning.

Jeg kan varmt anbefale Lotte og Hildes Pilatesuddannelse, bla. pga. følgende:

 • Få deltagere på uddannelsen giver god plads til alle. Du føler dig aldrig overset.
 • Deltagere med forskellige forudsætninger giver gode diskussioner og åbner op for andre tilgangsvinkler end den man selv har med i bagagen.
 • Undervisningsøvelser med individuelfeedback, i tryggerammer, bidrager til man føler sig godt rustet til at bruge, det man har lært under uddannelsen frem for kurser med mange deltagere, hvor der ikke er ressourcer til individuel vejledning.
 • Grundig øvelsesgennemgang, teoretisk og praktisk, gør at man ved helt præcist, hvad man kan bruge de enkelte øvelser til. Her arbejdes meget med regression og progression i de enkelte øvelser, hvilket er meget brugbart i den virkelige verden.
 • Som fysioterapeut på en privatklinik bruger jeg min Pilatesuddannelse hverdag selvfølgelig på hold, men også i stor grad i individuelle konsultationer samt til hjemmeøvelser. Pilates har bl.a. virkelig hjulpet mig i behandlingen af patienter med bækkenproblematikker.

 

Anne Gitte - Idrætslærer

I efteråret 2008 deltog jeg i udannelsen Mat1 og 2 hos Lotte Paarup. Det var en utrolig og inspirerende oplevelse. Min bagrund som uddannet idrætslærer var at jeg havde undervist i Pilates i 4 år på Tenerife, og havde brug for både inspiration og mere viden om denne fantastiske træningsform.

Jeg valgte at tage uddannelsen hos Lotte, da jeg havde fulgt hende via dvd'er og på den Intelligente krops hjemmeside, og godt kunne lide Lottes måde at formidle på. Uddannelsesforløbet oversteg absolut mine forventninger, forløbet var bygget op om en god afveksling mellem teori og praksis, og vores egne erfaringer blev brugt i vid udstrækning. Og ikke mindst grinede vi rigtig meget. Jeg fik en helt anden og dybere forståelse for teknikken Pilates og for min egen måde at undervise og formidle på.

Jeg kan varmt anbefale enhver at tage uddannelsen i Pilates hos Lotte Paarup, og glæder mig til selv at komme i gang med Reformer uddannelsen engang i fremtiden.

Kærlig hilsen Anne Gitte

 

Pilates Aalborg

At reformere er et af fremtidens gode bud på god allround træning, får man et kraftigt signal om, hvis man tager en tur til USA. Her har man holdtræning på reformere, hvilket giver mange fordele. Man træner i små hold med individuelt tilpasset vejledning, og der er enestående muligheder for at få arbejdet med ubalancer i kroppen. Også som genoptræningsredskab er Reformeren særdeles anvendelig.

Hos Pilates Aalborg har vi stort fokus på at udvikle vores koncept og træningsmetoder, og videreuddannelse er derfor af store vigtighed for os. Derfor valgte vi i 2008 at investere i 2 Reformere med Tower. Selve uddannelsen foregik i vores egne Reformere i vores egne lokaler.

I forhold til udbredelsen og kendskabet til disse maskiner i Danmark, var det en stor satsning, men efter endt uddannelse fra Den Intelligente Krop med Lotte Paarup og Hilde Gudding som kompetente og professionelle undervisere, har vi ikke fortrudt.

Lotte og Hilde har stor viden indenfor Pilates, træning, rehabilitering og bevægelse i al almindelighed. Efter at have modtaget 60 intense og lærerige timer i brugen af Pilates Reformere, besidder vi nu kvalificeret og professionel viden indenfor denne forholdsvis nye træningsmetode. Selve undervisningsformen var baseret på vekslen mellem teori og praksis, og vi fik prøvet alle øvelser på egen krop. Vi skulle desuden undervise hinanden for at sikre forståelsen af øvelserne. At hele forløbet foregik en tryg og hyggelig atmosfære, krydret med en god portion humor, var et ekstra plus.

Fordelene ved træning i Reformerne er mange:

 • Man kan arbejde med hele bevægemønstre og/eller isolere enkeltbevægelser.
 • At kunne isolere enkeltbevægelser giver en unik mulighed for at arbejde med f.eks en række stive led i rygsøjlen og øge både styrken, stabiliteten og bevægeligheden i relevante områder af kroppen.
 • Det avancerede fjedresystem gør det muligt både at de-loade og øge belastningen, og udøveren kan således arbejde med lige netop den belastning, der kræves for den enkelte.
 • Man kan vælge at træne funktionelle øvelser i Reformeren, og der er samtidig helt unikke muligheder for både at træne statisk og dynamisk stabilitet.
 • Med Pilates Reformer får kroppen feedback i samme sekund, man foretager den mindste bevægelse, og man kan rette kroppens små ubalancer.
 • Med Reformeren er det således muligt at udfordre både raske og træningsvante udøvere, den nyoperedede og topatleten.

Mange af vore medlemmer, som er vant til at træne Pilates på måtte, kalder vores Reformere for "sladrehanke". Man mærker med det samme om en given bevægelse er korrekt, og såfremt man ønsker øget kropsbevidsthed - som jo er et kerneområde indenfor Pilates - er Reformeren et genialt redskab.

Glem alt om kedelige fitnessmaskiner. Reformeren er fremtiden. Bare tag et kig til USA. I fremtiden satser vi i Pilates Aalborg på at oprette små hold i Reformeren med individuel vejledning.

Mange hilsner Signe, Birgitte, Ulla og Bodil (www.pilates-aalborg.dk)

 

Johanne J. Storm - Fysioterapeut

Pilates uddannelsen har givet mig en kæmpe værktøjskasse fyldt med forskellige redskaber som jeg kan bruge i mit daglige arbejde både som instruktør på hold, og i individuelle træninger med patienter.

Det er en helt fantastisk måde at kombinere teori og praksis på.

Du må ha' det!
Knus Johanne