Din indkøbskurv er tom.

Vores undervisere

  • Vi brænder usædvanligt meget for det vi laver
  • Vi tager altid udgangspunkt i dig og din krop
  • Der er altid plads til alle
  • Vi arbejder lidt anderledes end du måske er vant til

Vi glæder os til at se dig og hjælpe din krop

Alle undervisere er fysioterapeut eller har anden længerevarende uddannelse indenfor træning, bevægelse og terapi.

Vores undervisere

Lotte Paarup, Fysioterapeut

Lotte Paarup er stifter og idegrundlægger af Den Intelligente Krop. Hun er fysioterapeut og har siden 1993 arbejdet med træning, sundhed og velvære for hele familien. I dag er Lotte meget andet end en fysioterapeut – hun har uddannet sig indenfor en lang række områder omkring krop og bevægelse.

Lotte har siden år 2000 levet af at undervise i motion og bevægelse i både ind- og udland. Hun øser ud af sin viden på foredrag og kurser, og hun udarbejder øvelses- og bevægelsesmateriale til virksomheder og organisationer.

Desuden har Lotte lavet en lang række træningsprogrammer til TV igennem tiden. Lotte har også udgivet en lang række trænings dvd'er samt online programmer. Lottes erfaringer er også at finde i flere bøger om motion.

Lotte har den sidste lange årrække udelukkende arbejde med hendes store speciale åndedrættet. Hun lever af at undervise i og om vejrtrækning. Hun har udgivet bøger, dvd og online programmer om åndedrættet. Udover kurser rundt i landet og hos os selv, står Lotte også for den 115 timers lange Åndedrætsterapeut uddannelse.

Lotte er også forfatter til en række bøger gennem de sidste 20 år. Nyeste bog udkom oktober 2021, og handler om stress og belastninger, som Lotte interesserer sig enormt meget for – netop at hjælpe kroppen igen, når den egentlig har sagt nej.

Gennem årene har Lotte været den faglige nerve hos Den Intelligente Krop. Hun arbejder også hele tiden på at formidle den innovative faglighed, vi står for på Den Intelligente Krop. Helt tilbage fra 2007 har man kunne møde hende på vores Pilates uddannelser, og gennem en række kurser om bl.a. bækkenbunden og fødder. Du kan fortsat møde hende på vores Pilates Reformer uddannelse.

Du kan læse mere om Lotte og møde meget af hendes åndedrætsarbejde på åndedrættet.nu 

I 2011 og 2016 blev Lotte mor, og i den forbindelse skriver hun også på hjemmesiden førogefter.dk  

Lotte kan kontaktes på lotte@denintelligentekrop.dk

 

Sigrid Mitchell, Fysioterapeut

Sigrid er uddannet fysioterapeut i 2004 og har siden specialiseret sig inden for facilitering af bevægelse, og er pt. i gang med at videreuddanne sig inden for hjernen og bevægelse.

Sigrid har taget stort set alle kurser/workshops som Den Intelligente Krop holder samt Pilates Matwork uddannelsen. Hun er også i gang med et forløb i Franklin Method.

Sigrid har gennem hele sit liv arbejdet med bevægelse først som udøver, derefter som træner og siden som fysioterapeut. Hun arbejder med alt lige fra dans til boldspil men har de senere år fokuseret mere på de bløde bevægelsesformer som Pilates.

Sigrid har arbejdet med alle aldersgrupper fra spædbørn til ældre og har arbejdet både i det offentlige og det private samt i lokale idrætsforeninger.

Sigrid elsker at vider give sin viden og er dybt fascineret af kroppen og hjernens sammenhæng og hvordan det kan formidles og faciliteres gennem bevægelse.

Sigrid er mor til 4 og med begrænset tid til bevægelse har hun på egen krop oplevet hvordan den grundlæggende mobilitet er vigtig for kroppens velbefindende og evne til at klare hverdagens udfordringer.

Du kan kontakte Sigrid på info@denintelligentekrop.dk

 

 

Mette Mølgaard - Cand. scient. Idræt, Åndedrætsterapeut & Franklin Method Level 1 Educator

Mette er uddannet cand. scient. Idræt fra Københavns Universitet i 2007 med speciale indenfor sundhed og fysisk aktivitet. Derudover er hun bl.a. uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop, samt Åndedrætsterapeut fra Skolen for Åndedræt ved Lotte Paarup

Hun har desuden en bred vifte af træningsuddannelser bag sig og er bl.a. videreuddannet indenfor Franklin Metoden, hvor hun nu som en af de få i Danmark er certificeret Franklin Method Level 1 Educator.

Mette har mere end 20 års undervisningserfaring indenfor en bred genre af bevægelse, motion og idræt. De seneste år har det især været de blødere træningsformer som pilates, yoga m.m. som har Mettes store interesse, men hendes generelle nysgerrighed og interesse for krop og bevægelse gør, at hun hele tiden søger ny viden. Hun stiller store krav til sig selv i rollen som formidler, såvel fagligt som pædagogisk, og lægger vægt på en fagligt velfunderet undervisning i et uformelt rum med plads til smil på læben.

Det var langt fra kærlighed ved første blik, da Mette første gang stiftede bekendtskab med den traditionelle pilates for snart en del år siden. Men da hun oplevede Lotte Paarups måde at arbejde med pilates kombineret med det naturlige åndedræt og bevægelse, gav det pludselig mening for hendes egen krop og hun kunne mærke, hvordan det kunne supplere hendes øvrige træning på en fantastisk måde.

Afhængig af hvad tiden som småbørnsmor tillader, træner Mette selv så varieret som muligt, lige fra løb og landevejscykling til dans, yoga og pilates, for bl.a. at holde sig fit for fight til hverdagen med to små energiske sønner.

Mette underviser på vores pilates reformer uddannelse, samt aerial og reformer holdtræning og diverse workshops.

Du kan kontakte Mette på mette@denintelligentekrop.dk

 

Karen Buur - Sygeplejerske, kraniosakralterapeut & Franklin Method Level 1 Educator

Karen er uddannet sygeplejerske suppleret med uddannelse som kraniosakralterapeut.

Karen har selv dyrket Pilates i mange år og hun er uddannet Pilates og Reformer instruktør gennem Balanced Body hos Den Intelligente Krop.
Derudover er Karen som en af de få i Danmark uddannet Franklin Method Level 1 Educator.

Det naturlige åndedræt er en væsentlig del af hendes Pilates undervisning. Via det bevidste arbejde med åndedrættet øges oplevelsen af at være tilstede og mærke sin krop, og på den måde få mere kvalitet i al bevægelse - ikke kun til træningen, men også i hverdagen. Også viden om kroppens bindevæv og hvordan der er sammenhæng mellem det, vi arbejder med et sted i kroppen og det, vi mærker et andet sted i kroppen, finder vej i undervisningen.

Karen deltager løbende i kurser og temadage hos Den Intelligente Krop både for at blive inspireret samt for at holde sin viden "up-to-date".

Som underviser ser hun det som sin fornemste opgave at tilpasse niveau og formidling til den enkelte, så alle kan være med.

Du kan kontakte Karen på info@denintelligentekrop.dk

 

Mette Lønhart, Biopat og Yin Yoga lærer 

Mette er uddannet Biopat tilbage i 1993 og har arbejdet med Biopati og Bioresonansterapi lige siden.

Mette har mange forskellige alternative kurser bag sig og har dyrket yoga i mere end 20 år. Hun blev tiltrukket at Yin yogaen tilbage i 2015 efter endt uddannelse til Kundalini Yoga lærer.

Hendes største motivation er den glæde, det giver hende at formidle bevægelse.

Mette føler altid en stor glæde ved at undervise en yogaklasse. Hun er taknemmelig over, at hun kan give sin passion for krop og sind videre og være katalysator i andre menneskers processer i livet.

Mette lægger stor vægt på at møde eleverne, der hvor de er og forhåbentlig hjælpe dem til en dybere kropsbevidsthed.

Hun kobler ofte meridianer, følelser og organer på de forskellige stillinger i Yin yoga, da hun oplever, at det kan hjælpe nogle til lettere at være tilstede med det, der sker i deres krop.

Mette har en intention om at skabe nogle rammer for hendes elever, hvor den enkelte gerne skal føle mere nærvær, velvære samt ro.

Mette elsker også selv at være på måtten. Hun mener at Yoga er balsam for sjælen og finder stor værdi i selv at kunne lukket øjnene og blive guidet ind i – og måske tilbage til – kroppen efter en travl dag eller periode.

For Mette har Yin Yogaen en stor effekt på hendes fysiske og mentale velvære og yogaen får det meste til at hænge sammen for hende.

Du kan kontakte Mette på info@denintelligentekrop.dk

 

Karina Work, Åndedrætsterapeut og Pilates instruktør

Karina er uddannet Åndedrætsterapeut gennem Skolen for åndedræt ved Lotte Paarup

Derudover har Karina en baggrund indenfor bevægelse, primært pilates, og er uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop. 

Hun har i mange år arbejdet med formidling af åndedrættet via træning, særligt i relation til pilates reformertræningen.

Karina er endvidere uddannet i manuelle teknikker og arbejder med det unikke behandlingskoncept Elastic Movement Therapy™, som er udviklet af fysioterapeut Hilde Holan Gudding. Disse teknikker bruger Karina til at hjælpe med frigørelse af væv, som giver bedre tilgang til bevægelse og dermed et friere åndedræt. 

Karina arbejder til dagligt med pilates undervisning og manuelle behandlinger. Karina har desuden en bred berøringsflade indenfor langdistance løb, hvor hun hjælper løbere på mange niveauer vedligeholde kroppen via mobilisering af fascia (bindevæv), pilatestræning med åndedrætsfokus og manuelle sessioner. Udgangspunktet er at skabe en sammenhæng og helhed, hvor træning, restitution, bevægelse og åndedræt forenes. 

Karina kan hjælpe dig med mange forskellige vejrtrækningsproblematikker. Hun møder dig som klient, hvor du er, og hjælper dig videre med din krop og dit åndedræt, så du kan opleve ro, velvære og mentalt overskud.

Du kan kontakte Karina på info@denintelligentekrop.dk

 

 

Lisbeth Bundgaard, Fysioterapeut

Lisbeth er uddannet fysioterapeut fra VIA University College i Holstebro i 2008 og har altid interesseret sig for krop og bevægelse. Hun har selv dyrket mange forskellige ting ligefra ridning til boksning mm og har undervist både børn og voksne i snart 25 år.
Derudover er hun Master Instructor i Pilates Matwork og Reformer fra Balance Body, samt har et hav af kurser i bagagen fra både ind- og udland. En rejse og interesse mod ny viden som aldrig stopper. Senest har Lisbeth uddannet sig til naturterapeut.

Hun har en legende tilgang til bevægelse og er meget visuel i hendes undervisning, så det altid er interessant og spændende både når det gælder det teoretiske men også i de praktiske øvelser.

Lisbeth har arbejdet hos Den Intelligente Krop siden 2010 og har i mange år været fast i huset. I 2018 flyttede hun hjem til Jylland igen, for at være tæt på familien og hendes elskede Limfjord. Naturen og den friske luft har altid betydet meget for hende og hun henter meget af sin inspiration og energi i naturen. Hun har startet hendes egen lille virksomhed Naturlig Bevægelse, hvor hun har workshops, events og individuelle klienter ved siden af hendes arbejde på klinik. Derudover er hun ved at uddanne sig til Naturterapeut.

Du kan stadig opleve hende på vores kurser og uddannelser både i Jylland og på Sjælland og hun vejleder også de studerende, der ønsker at gå til eksamen i Pilates.

Lisbeth kan kontaktes på info@denintelligentekrop.dk

 

Esben Seir, Friklatrer, åndedrætsterapeut, mentor, inspirator, Breath & Life coach, yoga lærer og movement rebel

Esben er passioneret livstilsklatrer og åndedrætsekspert. Dette har bragt ham til mange steder i verden, og ofte steder hvor naturen er dominerende. Ude i naturen med tid til bare at være. Dette er et rum, hvor han bliver inspireret, er kreativ og finder ro. Han er en af pionererne i dansk klatring og har været blandt de bedste i Danmark i mere end 20 år. Han har rejst i det meste af verden med klatring, dykning, yoga, åndedrættet og bevægelsesleg.

Oplevelserne og erfaringerne med klatring, naturen og en daglig egen praksis bruger Esben i høj grad i sit arbejde med andre mennesker. Esben har arbejdet som landstræner for det danske ungdomslandshold i klatring i 7 år, han er konsulent for Frømandskorpset og arbejder til daglig en-til-en med at hjælpe mennesker til at skabe forandring og styrke i deres liv. Esben har undervist i klatring, yoga, meditation og åndedrættet på Paul Petersens Idrætsinstitut siden 2005. Her har han skabt sin egen linje med klatring, yoga, meditation og breathwork og uddannet idrætslærere med et helhedsorienteret syn på bevægelse og livet.

"Alle er lærere og vi er alle elever i livet. Åndedrættet er fundamentet, hvorfra vi selv kan være med til at bestemme vores vej og udvikling. Det er en gave, men du skal åbne den. Jeg guider og inspirerer dig bare."

Esben var med til at starte Blocs & Walls som er et af Europas største klatrecentre og var sportsmanager / daglig leder de første år. Desuden er han en af folkene bag MOVE Copenhagen Festivalen og drev i 15 år Copenhagen Jazzhouse, som var en af verdens førende jazzklubber med mere end 100 ansatte. 

Esben er founder og ejer af firmaet NOGRAVITY – Climbing & Movement, som han startede i 2007 med en drøm om at skabe forandring, nærvær og bevidsthed gennem bevægelse, leg og åndedrættet.

De sidste 15 år har Esben fordybet sig i meditation og åndedrættet. Noget som altid har været med i klatringen, fridykning og livet. Men i dag er det en fast del af den daglige rutine og den største årsag til Esbens egen forandringsproces.

"I breathe so I can choose" - Esben Seir

Du kan kontakte Esben på info@denintelligentekrop.dk

 

Lise Jensen, Yin yoga lærer og Åndedrætsterapeut 

Lise havde forsøgt sig med yoga i mange år. Men troede, at hun skulle være på en bestemt måde i stillingerne, være smidig og præstere. Og derfor fungerede det ikke rigtigt godt. Hun fortalte sig selv, at hun ikke var god nok til yoga. 

Det var først efter flere år, at hun forstod hvad yoga var. Hun var så heldig at møde Yin Yogalærer Mette Lønhart. Det fik hende til at forstå, at yoga ikke gik ud på at præstere. At hun ikke skulle opnå noget. Hun skulle blot være til stede. Og alt var lige præcis som det skulle være.

Det var Yin Yoga som viste Lise vejen. 

Lise tog en 100 timers hatha grunduddannelse hos Senses. Mest fordi hun gerne ville mere med sin egen praksis. Men det at undervise og guide andre, gav hende så meget glæde og taknemmelighed, at hun også tog en 50 timers flow uddannelse hos Senses. 

Senere fulgte en certificering som Yin Power lærer med en 250 timers uddannelse hos Kristine Marie Rost. Kristines Yin Power er baseret på Victor Changs Yin Yoga og Qi Gong. 

Lise er også mindfulnessinstruktør, stressspecialist og uddannet stressterapeut og ikke mindst Åndedrætsterapeut gennem Skolen for åndedræt ved Lotte Paarup.

Lise glæder sig til at guide dig på vores Yin yoga hold og workshops. 

Du se mere om Lise og hendes arbejde på hendes website her

Du kan kontakte Lise på info@denintelligentekrop.dk 

 

Camiia Dal - Matwork og Reformer instruktørCamilla Dal, Pilates Matwork og Reformer instruktør 


Camilla er uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop. 

Efter at have arbejdet som chef og projektleder i Film og Madbranchen i mange år, skiftede Camilla for nogle år siden fuldstændig spor. I hendes daværende arbejde gik det altid stærkt, og der var altid deadlines der skulle nås. Ofte lidt for få ressourcer til opgaverne og i et knapt så sundt arbejdsmiljø. Camilla levede en hverdag hvor hun var tilgængelig 24/7, og hvor måltider var noget man greb i farten, og motion var noget man kun i perioder havde overskud til. Det var svært at få passet på sig selv.

I Reformeren fandt Camilla det fristed, hun havde brug for. Her kunne hun få ro til at komme ned og mærke sin krop og give hovedet en pause. Her kunne hun give tilladelse til - for en stund - at forsvinde ind i en meditativ mental tilstand, hvor åndedrættet får plads.

Her skal ikke præsteres, og det er kroppen som bestemmer. Det gav hende følelsen af at have fået bedre kontakt og balance imellem hoved, krop og sjæl. Og det hjalp hende af med nogle rygskavanker, som hun havde døjet med i årevis.

Det gav Camilla blod på tanden til at søge dybere ind i pilatestræningen. Hos Den Intelligente Krop fandt hun den tilgang til kroppen og træningen, som hun søgte.

I dag har Camilla skiftet helt spor og lever af at undervise i Reformeren og som Matwork instruktør. Og hun elsker det, hvilket man ikke er i tvivl om, når hun underviser!

Camilla har desuden en Certificering i Intelligent kost v. Louise Bruun.

Du kan kontakte Camilla på info@denintelligentekrop.dk

 

Karina Nus, sangpædagog og åndedrætsterapeut 

Karina Nus, sangpædagog og åndedrætsterapeut

Karina Nus er uddannet sanger, sangpædagog fra Complete Vocal Institute og Musikvidenskab, KUA, metakognitiv stresscoach fra Neokognitivt institut og åndedrætsterapeut fra Åndedrætsterapeutuddannelsen ved Lotte Paarup under Skolen for åndedræt. 

Gennem 20 år har hun undervist på Complete Vocal Institute, Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, skuespilskolen i Århus og København, Central Musical Theatre school, foruden på teaterforestillinger, tv-shows, virksomheder og privat (X Factor, Dansk Melodi Grand Prix, MGP, Cirkus Summarum, Det kongelige teater, Nørrebro Teater, Østre Gasværk, Mungo Park Teater, Betty Nansen Teatret m.fl.) Hun har undervist i følgende lande: USA, Holland, Tyskland, Schweiz, Østrig, Finland, Island, Norge, Sverige, Færøerne og Danmark. 

De seneste 12 år har Karina koblet stemmetræningen med åndedrætstræning og -terapi.

Du kan kontakte Karina på info@denintelligentekrop.dk