Din indkøbskurv er tom.

Fri for kiropraktoren

Fri for kiropraktoren

skrevet af journalist Ulla Hansen

Sådan forandrede Hans sin vejrtrækning og blev fri for de ugentlige besøg hos kiropraktoren.

Hans kontaktede Den Intelligente Krop, da han havde fundet Lotte Paarups website åndedrættet.nu. Her havde han læst om åndedrættets store betydning for blandt andet ryggen, som dagligt havde generet ham igennem mange år. Han kontaktede Lotte, og kom til den første konsultation.

Hans har en meget dårlig ryg, bl.a. med en såkaldt spondylolistese i lænderyggen, samt svære problemer i både nakke og brystryg. Han har igennem årene prøvet en masse ting, og har været ekstremt smertepræget, men er blevet ved at kæmpe videre. Da han læste om åndedrættet, stod det klart, at det var det, han søgte - lige præcis! Det var derfor spændende, om det nu også hang sådan sammen, når han kom i gang med træningen hos Lotte Paarup.

Lotte anbefalede Hans at anskaffe sig hendes dvd Sund ryg med dit åndedræt, og lave den en enkelt eller flere gange, inden han kom første gang. Han fik fat i den, men nåede imidlertid ikke at gennemgå programmet.

Hans mødte op til den første konsultation, hvor han blev kortlagt af Lottes skarpe blik, spørgsmål og undersøgelser. Der viste sig et klart og tydeligt mønster ift. Hans´ vejrtrækning og hans problemer. Det var nu spændende, hvordan de sammen kunne komme videre. Lotte gjorde det klart, at det er meget vigtigt for effekten af træningen/behandlingen, at han selv gjorde en indsats i hverdagen.

"Der er i øvrigt næsten altid et tydeligt mønster imellem personen vejrtræning og de problemer han/hun døjer med", siger Lotte.

Hans får en tid igen ret hurtigt efter første konsultation. Og efterfølgende træner han knap en måned derhjemme alene, for så at besøge Lotte igen.

Til det tredje besøg har Hans trænet ca. hver anden dag til dvd´en, udover at have været bevidst i hverdagen på de små ting, som Lotte havde sagt. Desuden havde han lavet lidt enkle øvelser hver dag. Nogle af øvelserne kan laves på stuegulvet, når nyhederne kører over skærmen. Og nogle af dem, kan sågar laves på kontoret. "Det kræver lidt disciplin, men det er absolut til at overskue", siger Hans.

Til tredje besøg mødte Lotte en meget forandret Hans. Og efter hans eget udsagn, var der virkelig sket en positiv forandring, og en god proces var sat i gang.

Forandringen kunne ses både i kropsudtryk, kropsholdning og ikke mindst vejrtrækning - han hang bedre sammen! "De fleste med et ikke optimalt åndedræt, hænger ikke så godt sammen - det lyder mærkeligt, men det gælder om at få det til at hænge sammen igen", siger Lotte.

Hans havde altså allerede forandret sin vejrtrækning, fået færre smerter, bedre funktion - og var blevet mindre afhængig af kiropraktoren. For Lotte var det objektiv og tydeligt, at vejrtrækningen var forandret. Og Hans fortalte, at han havde været ved kiropraktoren en enkelt gang siden sidst - hvor der slet ikke var noget at rette på!

Selvfølgelig havde Hans stadig noget at arbejde med, men han var virkelig godt på vej.

Lotte pointerer, at det er meget forskelligt, hvor hurtigt, man kan skabe forandringerne. Det hænger meget sammen med, hvad personen selv formår at gøre derhjemme og i hverdagen, hvordan livet ellers leves, den viden personen kommer med i forvejen (om kroppen og åndedrættet), personens kropsbevidsthed og selvfølgelig problemets omfang.

"Men jeg har aldrig oplevet, at vi IKKE kunne gøre noget" - og vi tager os af stort set alle problematikker", siger Lotte.

Den form for træning, som Lotte tilbyder, er snarere end blanding imellem træning, behandling og terapi. Dvs. hun bruger sine hænder meget, og anvender forskellige mærkelige redskaber, fx varme og tyngde, for at hjælpe kroppen på vej mod at lære hurtigere.

Lottes motto: "Det drejer sig ikke om at trække vejret mere, men at gøre det bedre!"

Få mere information om åndedrættet på åndedrættet.nu

Produkter