Din indkøbskurv er tom.

Derfor virker det!

Det virker fordi vi altid tager udgangspunkt i dig og din krop.

Vi går bagom symptomerne og finder ud af, hvordan din krop kan få det bedre og hvilke øvelser, der vil hjælpe dig slippe af med dine "skavanker", så de ikke kommer igen.

Vi graver dybt, og begynder ofte med at se på dit åndedræt, da det er grundpillen i at få din krop til at fungere optimalt igen - både fysisk og mentalt.

Derfor virker det!

Succes med det vi gør – og det virker!

Vi har stor succes med den måde, som vi arbejder med kroppen på, set både fysisk og mentalt. Vi adskiller os en del fra den mere traditionelle kropsanskuelse, og vi benytter heller ikke de gængse principper indenfor fysioterapi og træning. Vi arbejder ikke med fitness og flade maver – vi ønsker i stedet, at du får det bedre, bliver gladere, sundere og med en bedre kropsfunktion.

”Vores hovedmål er altid, at forbedre din kropsfunktion både fysisk og mentalt. Og første prioritet er, at finde frem til problemets årsag. Vi arbejder derfor lidt dybere i kroppen end musklerne – for musklerne skal nok finde ud af at fungere, så snart åndedrættet, skelettet, bindevævet og nervesystemet fungerer.”

 

Knække koden for kompensationen

Du kan træne nok så meget styrke, stabilitet og core (korset) træning, uden at det gør en grundlæggende forskel for din krop. Du bevæger dig fortsat med dine skævheder, overbelaster stadig de samme steder - du er bare blevet stærkere, men har fastholdt dine såkaldte kompensationsmønstre.

Et kompensationsmønster betyder den måde kroppen har fundet ud af at bevæge sig på ud fra den skævhed, skade eller bare uhensigtsmæssige brug af kroppen, som vi alle udsættes for igennem årene. Kroppen er så smart, at den nok skal finde en vej til bevægelse. Dvs. kroppen skaber en kompensation set ift. den optimale strategi for bevægelse.

For at ændre et kompensationsmønster går vi efter at knække koden og komme bag om kulissen – dvs. ændre årsagen til, at du fx ikke løber hurtigere, har ondt i ryggen eller bliver ved med at få hold i ryggen.

Vi benytter samme strategi (dog individuelt) uanset om du er almindelig dansker eller topidrætsmand. Selv i sportsverdenen har man fundet ud af, at detaljetræningen gør underværker for deres teknik og præstationer. (se eksemplet længere nede)

 

Styrke, stabilitet og power

Den traditionelle indgangsvinkel til træning handler meget om at træne musklerne stærke, og gå efter de svage muskler og træne dem. Vi graver dybere, og søger efter årsagen til, at de er svage.

Derfor arbejder vi med bevægeligheden i alle kroppens led. Vi arbejder med åndedrættet, som fx er basis for din evne til at stabilisere kroppen. Vi arbejder med nervesystemet, så der er en god kommunikation i kroppen, dvs. at musklerne får de rette beskeder fra hjernen. Og vi arbejder med bindevævet, der bl.a. er basis for at musklerne fungerer. Når ovenstående forbedres, vil kropsholdningen og musklerne automatisk fungere bedre.

”Resultatet af forbedret bevægelighed, bindevæv, åndedræt og nervesystem er: bedre kropsholdning, forbedret koordination, forøget styrke, stabilitet og power. Dette resulterer ligeledes i mindre smerte og risiko for udvikling af en skade. Alt i alt en forbedret funktion!”

 

Redskaber

Vi arbejder med en række forskellige redskaber, som du ikke typisk finder i fitness centeret eller hos fysioterapeuten. Vi bruger bl.a. en lang række forskelligt Pilates udstyr, som Reformer og Chair, samt en meget ny og funktionel maskine kaldet CoreAlign. Vi arbejder med en masse forskellige bolde og ruller – og vi laver øvelser helt uden nogen form for redskaber.

 

Brian som eksempel

Til at beskrive bare en smule tydeligere, hvad det er vi kan, vil vi bruge Brian som et eksempel.

Brian dyrker karate. Her har han blandt andet brug for at kunne sparke, hvilket kræver god bevægelighed i hofteleddene, og naturligvis styrke, koordination, timing og kraft.

Brian har i øvrigt smerter i achillessenen, hvilket han har haft over en lang periode. For at Brian kan komme disse smerter kvit, er det vigtigt, at han får arbejdet med sine ubalancer og skævheder.

Brian mærkede efter bare 1 træning en voldsom fremgang i hans spark. Han sparkede højere og langt bedre! Han var selv ret chokeret over, at den smule kunne gøre så stor en forskel på noget, som han havde knoklet for i flere år. Brian kan nå rigtig langt, når han laver det rigtige.

Brian skal arbejde med bevægeligheden i sine led, specielt sine hofter, bækken og ryg. Han skal arbejde med sit åndedræt, så det bliver mere harmonisk. Og så skal han have set på hele kroppen, helt nede fra fødderne og op, så hans kropsholdning også forbedres. Brian skal ikke fokusere på styrke, men på de blidere ting, og han skal stoppe den hårde core træning. Denne form for træning gavner ham ikke lige nu, tværtimod blokerer den for hans heling af achillessene problemet og for hans præstationer.

 

Ellen som eksempel

Et andet eksempel er Ellen, der kom til os for at få kigget på sine problemer i ryggen, der havde fulgt hende i en årrække – og nu var blevet forværret.

Ellen har ikke nogen decideret rygdiagnose, men har flere gange om året hold i ryggen – og er generelt let til at blive træt og øm i ryggen. Desuden har hendes bækkenbund ikke fungeret helt igen, efter hun fødte sin nu 5 årige søn.

Vi vil ikke underholde dig med alle detaljer om Ellens forløb, men efter 3 gange, mærkede hun mindre træthed og ømhed i ryggen efter en dags arbejde. Det var også blevet lettere at klare arbejdsdagen på kontorstolen.

Efter 10-12 gange følte hun, at ryggen var blevet meget stærkere – og hun syntes, det var blevet lettere at løfte sin søn. Bækkenbunden var også begyndt at kunne holde bedre på vandet, når hun anstrengte sig. Faktisk er Ellen nu ved at få mod på at løbe igen, og tabe de ekstra kilo, som aldrig rigtig kom væk efter graviditeten.

Udover at komme hos os ca. 1 gang om ugen, lavede hun også et mindre træningsprogram derhjemme ca. hver 2.-3. dag. Selvfølgelig skal Ellen hele tiden være opmærksom på sin krop, men hendes hjemmetræning kan nu begynde at drosles ned, og erstattes af andre aktiviteter.

Ellen fortsætter den individuelle træning hos os med længere intervaller imellem, men har også meldt sig på et hold.

 

Et forløb hos os

Et forløb hos os kan være ganske kort, eller kræve en længere periode, hvor du fx er hos os ca. en gang om ugen, og samtidig arbejder med noget derhjemme. Det er meget individuelt, hvor meget du vil have brug for, men det vil vi vurdere sammen, når vi er kommet i gang, og har fået et billede af din krop og dine ønsker.

Vi er fysioterapeuter, men arbejder som nævnt ikke som den mere traditionelle fysioterapi. Vi bruger bevægelse som redskab, men samarbejder også med meget dygtige behandlere, når der er brug for det.

Lotte Paarup er indehaver af Den Intelligente Krop, og hun har ansvaret for den træning, som foregår.

Vi er alle fysioterapeuter og uddannet på meget højt niveau – og vi har den samme tankegang hele vejen igennem. Alle er uddannet af Lotte Paarup og har de samme kompetencer. I perioder kan vi have ventetid på opstart, men kontakt os for en snak!

Produkter