Din indkøbskurv er tom.

Vores undervisere

  • Vi brænder usædvanligt meget for det vi laver
  • Vi tager altid udgangspunkt i dig og din krop
  • Der er altid plads til alle
  • Vi arbejder lidt anderledes end du måske er vant til

Vi glæder os til at se dig og hjælpe din krop

Alle undervisere er fysioterapeut eller har anden længerevarende uddannelse indenfor træning, bevægelse og terapi.

Lotte Paarup, Fysioterapeut

Lotte Paarup er stifter og idegrundlægger af Den Intelligente Krop. Hun er fysioterapeut og har siden 1993 arbejdet med træning, sundhed og velvære for hele familien.

Lotte har igennem mange år levet af at undervise i motion og bevægelse i både ind- og udland. Hun øser ud af sin viden på foredrag og kurser, og hun udarbejder øvelses- og bevægelsesmateriale til virksomheder og organisationer.

Desuden har Lotte lavet en lang række træningsprogrammer til TV igennem tiden. Lotte har også udgivet en lang række trænings dvd'er. Lottes erfaringer er også at finde i flere bøger om motion.

Lotte er specialist i Pilates, genoptræning, funktionel træning, åndedræt, fødder, ryg, bækken og kropsholdning. 

Siden 2001 har Lotte arbejdet med Pilates, hvor hun benytter både gulv og de traditionelle Pilates redskaber. Den form for Pilates, som Lotte praktiserer, adskiller sig på flere måder ift. den traditionelle Pilates træning. Den er primært kendetegnet ved brug af det naturlige åndedræt.

Lotte Paarups kerneområde er åndedrættet. Hun har udgivet 3 bøger om åndedrættet og 2 åndedrætsprogrammer på dvd. Du kan læse meget mere på åndedrættet.nu 

Lotte er "Faculty Member" og certificeret hos "Balanced Body", samt Balanced Body uddannelsespartner indenfor Pilates Matwork og Reformer. Læs meget mere under kurser og uddannelser.

Lotte står for det faglige arbejde hos Den Intelligente Krop, og har ansvaret for træning, kurser og uddannelser. Hun arbejder også hele tiden på at formidle den faglighed, vi står for på Den Intelligente Krop. 

I 2011 og 2016 blev Lotte mor, og i den forbindelse skriver hun på hjemmesiden førogefter.dk 

Lotte kan kontaktes på lotte@denintelligentekrop.dk

 

Sigrid Mitchell, Fysioterapeut

Sigrid er uddannet fysioterapeut i 2004 og har siden specialiseret sig inden for facilitering af bevægelse, og er pt. i gang med at videreuddanne sig inden for hjernen og bevægelse.

Sigrid har taget stort set alle kurser/workshops som Den Intelligente Krop holder samt Pilates Matwork uddannelsen. Hun er også i gang med et forløb i Franklin Method.

Sigrid har gennem hele sit liv arbejdet med bevægelse først som udøver, derefter som træner og siden som fysioterapeut. Hun arbejder med alt lige fra dans til boldspil men har de senere år fokuseret mere på de bløde bevægelsesformer som Pilates.

Sigrid har arbejdet med alle aldersgrupper fra spædbørn til ældre og har arbejdet både i det offentlige og det private samt i lokale idrætsforeninger.

Sigrid elsker at vider give sin viden og er dybt fascineret af kroppen og hjernens sammenhæng og hvordan det kan formidles og faciliteres gennem bevægelse.

Sigrid er mor til 4 og med begrænset tid til bevægelse har hun på egen krop oplevet hvordan den grundlæggende mobilitet er vigtig for kroppens velbefindende og evne til at klare hverdagens udfordringer.

Du kan kontakte Sigrid på info@denintelligentekrop.dk

 

 

Mette Mølgaard - Cand. scient. Idræt & Franklin Method Level 1 Educator

Mette er uddannet cand. scient. Idræt fra Københavns Universitet i 2007 med speciale indenfor sundhed og fysisk aktivitet, og er desuden uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop.

Hun har desuden en bred vifte af træningsuddannelser bag sig og har senest videreuddannet indenfor Franklin Metoden, hvor hun nu som en af de få i Danmark er certificeret Franklin Method Level 1 Educator.

Mette har mere end 15 års undervisningserfaring indenfor en bred genre af bevægelse, motion og idræt. De seneste år har det især været de blødere træningsformer som pilates, yoga m.m. som har Mettes store interesse, men hendes generelle nysgerrighed og interesse for krop og bevægelse gør, at hun hele tiden søger ny viden. Hun stiller store krav til sig selv i rollen som formidler, såvel fagligt som pædagogisk, og lægger vægt på en fagligt velfunderet undervisning i et uformelt rum med plads til smil på læben.

Det var langt fra kærlighed ved første blik, da Mette første gang stiftede bekendtskab med den traditionelle pilates for snart en del år siden. Men da hun oplevede Lotte Paarups måde at arbejde med pilates kombineret med det naturlige åndedræt og bevægelse, gav det pludselig mening for hendes egen krop og hun kunne mærke, hvordan det kunne supplere hendes øvrige træning på en fantastisk måde.

Afhængig af hvad tiden som småbørnsmor tillader, træner Mette selv så varieret som muligt, lige fra løb og landevejscykling til dans, yoga og pilates, for bl.a. at holde sig fit for fight til hverdagen med to små energiske sønner.

Mette underviser på vores pilates reformer uddannelse, samt aerial og reformer holdtræning.

Du kan kontakte Mette på info@denintelligentekrop.dk

 

Karen Buur - Sygeplejerske, kraniosakralterapeut & Franklin Method Level 1 Educator

Karen er uddannet sygeplejerske suppleret med uddannelse som kraniosakralterapeut.

Karen har selv dyrket Pilates i mange år og hun er uddannet og certificeret Pilates instruktør gennem Balanced Body hos Den Intelligente Krop af Lotte Paarup og Hilde Gudding.
Derudover er Karen som en af de få i Danmark uddannet Franklin Method Level 1 Educator.

Det naturlige åndedræt er en væsentlig del af hendes Pilates undervisning. Via det bevidste arbejde med åndedrættet øges oplevelsen af at være tilstede og mærke sin krop, og på den måde få mere kvalitet i al bevægelse - ikke kun til træningen, men også i hverdagen. Også viden om kroppens bindevæv og hvordan der er sammenhæng mellem det, vi arbejder med et sted i kroppen og det, vi mærker et andet sted i kroppen, finder vej i undervisningen.

Karen deltager løbende i kurser og temadage hos Den Intelligente Krop både for at blive inspireret samt for at holde sin viden "up-to-date".

Som underviser ser hun det som sin fornemste opgave at tilpasse niveau og formidling til den enkelte, så alle kan være med.

Du kan kontakte Karen på info@denintelligentekrop.dk

 

Karina Work, Pilates instruktør & EMT behandler

Karina er uddannet Pilates Matwork & Pilates Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop i 2012.

Hun har lige siden arbejdet med formidling af Pilates via gulvtræning (matwork) og så har hun indenfor de seneste år haft særligt fokus på Pilates Reformer træningen.

Karina har desuden løbende videreuddannet sig indenfor både i alternative terapiformer samt indenfor Franklin metoden, Elastic Training og Pilates

Karina er også uddannet og arbejder med det unikke behandlingskoncept Elastic Movement Therepy™ (EMT), som er udviklet af fysioterapeut Hilde Holan Gudding.

Karinas motivation er at kunne give deltagerne mulighed for at mærke nye sider af deres krop. At få dem derhen, hvor de ikke troede, de kunne komme og det med en lethed, som giver dem lyst til at arbejde endnu dybere.

I hendes undervisning lægges stor vægt på samspillet mellem åndedrættet, bevægelserne og at kunne mærke fokus i øvelserne. Hun ønsker at formidle en balance mellem fordybelse, velvære og fornyelse i Reformer træningen.

Karina gør meget ud af den visuelle guide i hver øvelse, som kan være med til at give deltagerne en forhåbentlig endnu bedre fornemmelse af øvelserne/træningen.

Karina vil gerne give deltagerne oplevelsen af at ”finde hjem i sin egen krop” og give tillid til egen krop til deltagerne.

Hvis deltagerne går hjem en blanding af ro i krop og sind samt fornemmelse af at kroppen bobler på den gode måde, så er Karinas mål nået.

Du kan kontakte Karina på karina@denintelligentekrop.dk

 

Mette Lønhart, Biopat og Yin Yoga lærer 

Mette er uddannet Biopat tilbage i 1993 og har arbejdet med Biopati og Bioresonansterapi lige siden.

Mette har mange forskellige alternative kurser bag sig og har dyrket yoga i mere end 20 år. Hun blev tiltrukket at Yin yogaen tilbage i 2015 efter endt uddannelse til Kundalini Yoga lærer.

Hendes største motivation er den glæde, det giver hende at formidle bevægelse.

Mette føler altid en stor glæde ved at undervise en yogaklasse. Hun er taknemmelig over, at hun kan give sin passion for krop og sind videre og være katalysator i andre menneskers processer i livet.

Mette lægger stor vægt på at møde eleverne, der hvor de er og forhåbentlig hjælpe dem til en dybere kropsbevidsthed.

Hun kobler ofte meridianer, følelser og organer på de forskellige stillinger i Yin yoga, da hun oplever, at det kan hjælpe nogle til lettere at være tilstede med det, der sker i deres krop.

Mette har en intention om at skabe nogle rammer for hendes elever, hvor den enkelte gerne skal føle mere nærvær, velvære samt ro.

Mette elsker også selv at være på måtten. Hun mener at Yoga er balsam for sjælen og finder stor værdi i selv at kunne lukket øjnene og blive guidet ind i – og måske tilbage til – kroppen efter en travl dag eller periode.

For Mette har Yin Yogaen en stor effekt på hendes fysiske og mentale velvære og yogaen får det meste til at hænge sammen for hende.

Du kan kontakte Mette på info@denintelligentekrop.dk

 

Carl Tirsgaard, Pilates instruktør & certificeret danse- og bevægelsesterapeut

Kristian Tirsgaard foto: Maria Sattrup

Når Carl underviser i reformerpilates bygger han videre på sine 25+ års undervisningserfaring i gymnastik, aerobic og moderne dans samt hans erfaringer som danse- og bevægelsesterapeut. Carls tilgang til bevægelse er funderet i den filosofi, at vores krop, følelser og sind udspringer af samme essens.

I hverdagslivet kan det være en udfordring at have fokus på kroppen og ofte er vi beskæftiget med travlheden i vores tanker. Det kan skabe et distanceret forhold til vores krop. Derfor starter Carl altid sin undervisning med at sætte fokus på vores vejrtrækning, vores kontakt til underlaget samt det at mærke hele kroppen.

Dette fundament giver dig mulighed for et øget flow og en øget forbundethed i din krop. Hermed øger du potentialet for at gøre bedre brug af dine fysiske ressourcer og din træning i reformeren bliver mere effektiv.

Carls begejstring for reformerpilates rækker tilbage til da han blev uddannet som moderne danser i London, hvor reformer-træningen nænsomt og grundigt fik ham på retkøl efter et længere skadesforløb. Udover sine uddannelser til danser og koreograf er Carl også uddannet underviser på Paul Petersens Idrætsinstitut i Kbh samt certificeret danse- og bevægelsesterapeut på det tidligere Institute for Life Energy i Vanløse. Som det nyeste skud på stammen er Carl i færd med en doktorgrad i uddannelse og læring på Teachers College, Columbia University, New York. 

Edit Maria Hornshøj Laugesen om Carl...

"Jeg har sjældent oplevet et menneske, der er i stand til, på én gang at lære fra sig og formidle bevægelse, og på samme tid, at skabe et rum, med plads til alle, og med et stort overskud til at favne alle deltagere, trods forskelligheder. Jeg vil til enhver tid anbefale alle der er interesseret i bevægelse, at opsøge og opleve Carls undervisning".

Du kan kontakte Carl på info@denintelligentekrop.dk

 

Lisbeth Bundgaard, Fysioterapeut

Lisbeth er uddannet fysioterapeut fra VIA University College i Holstebro i 2008 og har altid interesseret sig for krop og bevægelse. Hun har selv dyrket mange forskellige ting ligefra ridning til boksning mm og har undervist både børn og voksne i snart 25 år.
Derudover er hun Master Instructor i Pilates Matwork og Reformer fra Balance Body, samt har et hav af kurser i bagagen fra både ind- og udland. En rejse og interesse mod ny viden som aldrig stopper. Senest har Lisbeth uddannet sig til naturterapeut.

Hun har en legende tilgang til bevægelse og er meget visuel i hendes undervisning, så det altid er interessant og spændende både når det gælder det teoretiske men også i de praktiske øvelser.

Lisbeth har arbejdet hos Den Intelligente Krop siden 2010 og har i mange år været fast i huset. I 2018 flyttede hun hjem til Jylland igen, for at være tæt på familien og hendes elskede Limfjord. Naturen og den friske luft har altid betydet meget for hende og hun henter meget af sin inspiration og energi i naturen. Hun har startet hendes egen lille virksomhed Naturlig Bevægelse, hvor hun har workshops, events og individuelle klienter ved siden af hendes arbejde på klinik. Derudover er hun ved at uddanne sig til Naturterapeut.

Du kan stadig opleve hende på vores kurser og uddannelser både i Jylland og på Sjælland og hun vejleder også de studerende, der ønsker at gå til eksamen i Pilates.

Lisbeth kan kontaktes på info@denintelligentekrop.dk

 

Esben Seir, Passioneret livstilsklatrer og movement rebel

Esben er passioneret livstilsklatrer og movement rebel. Dette har bragt ham til mange steder i verden, og ofte steder hvor den ‘normale’ civilization ikke er til stede. Dette er et rum, hvor han bliver inspireret, er kreativ og finder ro. 

Han er en af pionerene i dansk klatring og har været blandt de bedste i Danmark de sidste 25 år. Han har rejst og klatret i det meste af verden med klatring, slackline og vandring. 

Esben har arbejdet som landstræner for det danske ungdomslandshold i klatring I 5 år, er konsulent for Frømandskorpset og Dansk Klatreforbund. Han har undervist i klatring, yoga og meditation/åndedræt på Paul Petersens Idrætsinstitut siden 2005. Her har han skabt sin egen linje med klatring, yoga, meditation og breathwork.

Esben var med til at starte Blocs & Walls som er et af Europas største klatrecentre og var sportsmanager / daglig leder de første 2 år, desuden er han er en af folkene bag MOVE Copenhagen Festivalen. 

I 15 år drev Esben Copenhagen Jazzhouse, som var en af verdens førende jazzklubber med mere end 100 ansatte. Esben er founder og ejer af firmaet NOGRAVITY – Climbing & Movement, som han startede i 2007 med en drøm om at skabe forandring, nærvær og bevidsthed.

I august 2020 åbner jeg www.movetogrow.dk sammen med Dennis fra Kinetika fysioterapi. Dette er en gammel drøm om at skabe et bevægelseshus bygget på værdier som nærvær, tid, refleksion, udvikling, forandring, bevidsthed igennem bevægelse, breathwork og community. Vi ønsker et hus, hvor folk har ejerskab, leger, lærer og giver til hinanden. Vi er alle lærere og vi er alle elever i livet. Åndedrættet er fundamentet, hvorfra vi selv kan bestemme vores vej og udvikling.

De sidste 10 år har Esben fordybet sig i yoga, meditation og åndedrættet. Noget som altid har været med I klatringen og fridykning. Men idag er en fast del af den daglige rutine og den største årsag til min egen forandringsproces.

Du kan møde Esben og hans arbejde på hans website NOGRAVITY og på MOVETOGROW

Du kan kontakte Esben på info@denintelligentekrop.dk