VIGTIG INFORMATION OM DIN TILMELDING
Du kan kun tilmelde 1 person ad gangen, og du bedes oplyse navn, email og mobiltelefon på den som deltager.
Disse ting skal vi bruge til fx. kursusbevis, evaluering og i tilfælde af aflysning i sidste minut.

Kursus i synsbetinget hovedpine og svimmelhed

Varenummer: 053-021000

Kursus i synsbetinget hovedpine og svimmelhed

8 anmeldelser - Anmeld selv

* Påkrævede felter

3.500,00 DKK

Stadig ledige pladser

Henter lager information

Om vores kurser


  • For dig der vil lidt mereog gerne vil være den bedste

  • Direkte brugbart
    brug din viden med det samme

  • Nærværende og små holdøger indlæringen og intensiteten

  • Høj grad af faglighedudfordrer alle på kurset

Detaljer

Næste kursusstart

Fredag d. 01. marts kl. 10:00 i Herlev
14 timers kursus, fordelt over 2 dage i Herlev

Dette kursus handler om vores øjne, som i virkeligheden er en fremskudt del af vores hjerne

- som neurooptometrist Torben Helstrup fortæller.

Dato & Sted, Herlev

Forår 2019 - OBS! Kurset er nu et to-dages kursus på ialt 14 timer.

01. marts 2019, fredag kl. 10:00 - 17:00
02. marts 2019, lørdag kl. 10:00 - 17:00

Beskrivelse

På kurset synsbetinget hovedpine og svimmelhed, kan du lære fra Danmarks mest erfarne neurooptometrist Torben Helstrup.

Torben er indehaver af landets største og mest erfarne klinik. Hans tilgang til emnet er baseret på mange års arbejde med øjne og mange forskellige lidelser samt sygdomme relateret til hjernen og nervesystemet.

Arbejdet Torben udfører, bygger på forskningen og den enorme viden, der i dag er til rådighed.

Kurset er bygget op, således du modtager teori med baggrundsviden og forklaringer. Der gennemgås en række test, som alt sammen kobles til behandling gennem øvelser.

Du kan glæde dig til at udvide din viden omkring krop og hjerne, forståelsen af og arbejdet med kroppen, specifikt omkring hovedpine og svimmelhed.

Du vil lære om

Alt gennemgås og eksemplificeres i almindeligt dansk sprog.

Synsneurologi

Synshjernekredsløb, synsproduktion og eksekutive okulomotoriske apparat. Herunder Perifere og centrale syn, fiksationsevne, pursuit- og saccadeegenskaber, vergens- og akkommodationsfunktion; nærtriade og synkinetiske reaktioner, fusionsrefleks, vestibulære-okulære refleks, versionsfunktion og kobling til hovedholdning, balance- og bevægeapparat.

Sansefysiologi

Transformation af stimulusenergi for øjne og balancefunktion. Domæne og begrænsning.

Øjne

Almindelige synsfejl og aldringsændringer (nær-, lang-, gammelmandssyn). Synsergonomi. Typiske symptomer og relative betydning.

Synssansansens egenskaber

Udviklingen i store træk samt udviklingsfejl (skelen og dovent øje). Normale præstationer; skelneevne, dybdesyn og fusionsevne. Diagnoser og symptomer. Lidelse versus sygdom.

Screeningstest

Demonstration/hands on: Stereotest, motilitet H, konvergensnærpunkt m/u rødt filter + opgaver, Maddox rod, vectogram ”basic fusion”.

Rehabilitering / Lindrende tiltag

Filtre, prismer, linser; korrektion + manipulation (nærrefleks og hovedholdning).

Rehabilitering; behandling

(Genop)træning versus kontraproduktiv behandling (Udvikling af kompensationsstrategi/coping adfærd).

Rehabilitering; generelle øvelser

Demonstration/hands on: - Øjenmuskler; eksempler: Klokkefiksation (konvergensnærpunkt; Brock snor, Kleener kort, kuglepen), liniespring og scanning. - Syn og balance integration (COR og VOR); eksempler: Hjørnefiksation, Marsden ball x/(z) sving, hovedryst og rotation, desensibilisering af bevægelse i synsfelt. - Fremgangsmåde og håndtering.

Specialtræning ved neurooptometrist; orientering

Diagnosekategorier, suppressionskontrol, systematisk træning og kontrol af alle relative ydelser; vergens-akkommodation, version, hovedbevægelse og balance. Specielle øvelser til langsomme og hurtige muskelfibre; udholdenhed og hastighed. Dokumentation.

Målgruppe

Kurset er åbent for alle faggrupper. Grundlaget er naturvidenskabeligt. Udover fysioterapeuter, vil alle sundhedsfag der arbejder med rehabilitering kunne få gavn af kurset - både diverse læger, ergoterapeuter, neuropsykologer, alternative behandlere med flere. Enten i form af at forstå symptomatologi, egen behandling eller relevant overlap/henvisning.

Ingen forudsætninger er nødvendige, men biologisk videnbase er en fordel. Alle detaljer og sammenhænge forklares og eksempliseres i almindeligt dansk sprog.

Kursusmateriale

Der udleveres noter til kurset

Kursusmateriale udleveres på dagen for kurset, og der udstedes kursusbevis efter endt deltagelse.

 

Underviser, Torben Helstrup, neurooptometrist FCOVDm

Kurset undervises af Torben Helstrup der har en livslang interessere for langvarige synsbegrænsninger som følge af ulykkeshændelser.

Torben har en masteruddannelse (1) og er Fellow i College of Optometrist i Vision Development (2).

Det daglige arbejde foregår på privatklinikken ”Privatsyn” i Rødovre, hvor den hyppigste diagnose, han behandler, er postcommotiosyndromet. Men også synsforstyrrelser efter erhvervede hjerneskader, som følge af blødningsforstyrrelser og nødvendige indgreb, udgør en særlig patientgruppe. Han har gennemført et par undersøgelser omkring træningsbehandling, udgivet mange artikler om emnet, medforfatter i ”Skjulte lidelser” (3), samt præsenteret fortolkninger for alle typer sundhedsprofessioner (4).

1) Hovedfag er neurobiologi og psykofysik. 2) Amerikansk institution som certificerer rehabilitering af synslidelser og udviklings-/træningsbehandling.  Processen er et postdoctoral flerårigt forløb, og betragtes som det mindste ”nåleøje” i min profession. 3) Øjenmotorisk og visuomotorisk svigt ved hovedtraume uden objektive skader, i "Skjulte lidelser" red. af Susan Schlüter og Vibeke Søndergaard. Dansk Psykologisk forlag. ISBN 978-87-7706-538-5. 4) En del kan ses på slideshare: https://www.slideshare.net/TorbenHelstrup/postcommotiosyndrom

Den lange udgave af Torbens baggrund kan læses her

Du kan læse mere om Torben og hans arbejde samt klink her 

Tilmelding/Afmelding

Tilmelding er bindende - betaling kan ikke refunderes senere end 4 uger før kursusstart. Vi tager forbehold for evt. for få tilmeldte, som vil afstedkomme aflysning.

Der er max 20 pladser på kurset - så tilmeld dig hurtigt for at være sikker på din plads.

Ingen forplejning inkluderet, dog er der adgang til gratis vand, kaffe og te.

Kurset afholdes hos...

Den Intelligente Krop
Hørkær 7-9, 1 sal
2730 Herlev


Angiv bedømmelse:

Anmeldelser

Marianne Schultz
Vanskeligt stof - og en ikke alt for højt talende underviser
Vibeke
Til sidst lidt meget teoretisk sprog og meget tempo. Lidt svært at følge med i forståelsen. Og for lidt tid og forklaring af øvelserne.
Lone Høgstedt
Spændende, interessant, men meget fortættet af det store og svære emne.
Ellis Nielsen
For mange korte pauser. Når stofmængden, var så omfangsrig. Ikke at der ikke skal være pauser, de er meget vigtige. En 10-15 min kl 10.30 en halv time kl 12.00 og en 10 -15 min kl 15.30 måske. Bare mit forslag. Venlig hilsen Ellis
Zita Andersen
Kurset var på et højt fagligt niveau og utroligt spændende, men kunne have været målrettet mere behandlere indenfor neurorehabilitering. Dvs. mindre om hjernen og plasticitet og mere i dybden med synet/hjernen, test/øvelser = metoder, som var til at bruge for andre fagpersoner og derfor relevant at fordybe sig i. Det ville have været super spændende og relevant at knytte teori og praksis til undervisers cases eller deltageres cases. Mere alment sprog, som kan bruges af andre fagpersoner og mindre optiker fagsprog, som der også blev lagt op til i kursusbeskrivelsen. Et relevant kursus, særligt i forbindelse med rehabilitering af de mange borgere, der har hjernerystelse.
Ellis Mathisen
En meget dygtig og kompetent underviser. Der var efter min mening for lidt tid til øvelser og for lidt undervisningsmateriale, når vi skulle teste. Men ellers som altid en fornøjelse at være på kursus hos jer.
Anja
Det var super spændende. Lidt ærgerligt at nogle af de test vi lærte krævede specialudstyr dvs at man ik lige går hjem og gør det på klinikken
Paula Iversen
Dygtig underviser, glæder mig til et forhåbentlig næste kursus med flere ligeså gode øvelser og ny viden

Levering

Vi er ganske godt klar over at leveringstid ikke er til at holde ud!

Normalt leverer vi indenfor 1-2 hverdage på lagervarer, så længe din ordre er modtaget inden kl. 11.00.

Forsendelse

Du vil altid kunne se din samlede pris for forsendelse i varekurven.

Da vi sender mange forskellige størrelser pakker, kan vi desvære ikke skrive os ud af vægtgrænser og priser.

Vi bestræber os på, at din pris er fair ift. det du bestiller. Men... aktørerne der deler pakker ud, er desværre ikke billige eller gratis.

Skulle en ordre blive leveret over flere omgange, grundet forskellige leveringstider, betaler du ikke yderligere i levering.

Den Intelligente Krop kan ikke holdes ansvarlig for forsinkelser og evt. omkostninger grundet forsinkelser. Heller ikke i tilfælde af fejlleverede varer eller defekte varer.

Varer, der leveres med fragtmand, leveres som udgangspunkt til kantsten.