Din indkøbskurv er tom.

Undervisere

Vi har kun passionerede fysioterapeuter til at undervise. Vi rejser rundt i verden og lærer og lader os inspirerer fra mange forskellige faggrupper. Vi er meget åbne overfor synspunkter, tanker, ideer og udveksling om bevægelse og træning. 

For os er det en livsstil at tænke i bevægelse for krop og sind, vi kan faktisk slet ikke lade være - og vi holder meget af sund fornuft.

Undervisere

Lotte Paarup, Fysioterapeut

Lotte Paarup er stifter og idegrundlægger af Den Intelligente Krop. Hun er fysioterapeut og har siden 1993 arbejdet med træning, sundhed og velvære for hele familien. I dag er Lotte meget andet end en fysioterapeut – hun har uddannet sig indenfor en lang række områder omkring krop og bevægelse.

Lotte har siden år 2000 levet af at undervise i motion og bevægelse i både ind- og udland. Hun øser ud af sin viden på foredrag og kurser, og hun udarbejder øvelses- og bevægelsesmateriale til virksomheder og organisationer.

Desuden har Lotte lavet en lang række træningsprogrammer til TV igennem tiden. Lotte har også udgivet en lang række trænings dvd'er samt online programmer. Lottes erfaringer er også at finde i flere bøger om motion.

Lotte har den sidste lange årrække udelukkende arbejde med hendes store speciale åndedrættet. Hun lever af at undervise i og om vejrtrækning. Hun har udgivet bøger, dvd og online programmer om åndedrættet. Udover kurser rundt i landet og hos os selv, står Lotte også for den 115 timers lange Åndedrætsterapeut uddannelse.

Lotte er også forfatter til en række bøger gennem de sidste 20 år. Nyeste bog udkom oktober 2021, og handler om stress og belastninger, som Lotte interesserer sig enormt meget for – netop at hjælpe kroppen igen, når den egentlig har sagt nej.

Gennem årene har Lotte været den faglige nerve hos Den Intelligente Krop. Hun arbejder også hele tiden på at formidle den innovative faglighed, vi står for på Den Intelligente Krop. Helt tilbage fra 2007 har man kunne møde hende på vores Pilates uddannelser, og gennem en række kurser om bl.a. bækkenbunden og fødder. Du kan fortsat møde hende på vores Pilates Reformer uddannelse.

Du kan læse mere om Lotte og møde meget af hendes åndedrætsarbejde på åndedrættet.nu 

I 2011 og 2016 blev Lotte mor, og i den forbindelse skriver hun også på hjemmesiden førogefter.dk  

Lotte kan kontaktes på lotte@denintelligentekrop.dk

 

Esben Seir, Passioneret livstilsklatrer og movement rebel

Esben er passioneret livstilsklatrer og movement rebel. Dette har bragt ham til mange steder i verden, og ofte steder hvor den ‘normale’ civilization ikke er til stede. Dette er et rum, hvor han bliver inspireret, er kreativ og finder ro. Han er en af pionerene i dansk klatring og har været blandt de bedste i Danmark de sidste 25 år. Han har rejst og klatret i det meste af verden med klatring, slackline og vandring.

Sine oplevelser og erfaringer med klatring bruger Esben i høj grad i sit arbejde med andre mennesker. Esben har arbejdet som landstræner for det danske ungdomslandshold i klatring I 5 år, er konsulent for Frømandskorpset og Dansk Klatreforbund. Han har undervist i klatring, yoga og meditation/åndedræt på Paul Petersens Idrætsinstitut siden 2005. Her har han skabt sin egen linje med klatring, yoga, meditation og breathwork.

Esben var med til at starte Blocs & Walls som er et af Europas største klatrecentre og var sportsmanager / daglig leder de første 2 år, desuden er han er en af folkene bag MOVE Copenhagen Festivalen. Og I 15 år drev Esben Copenhagen Jazzhouse, som var en af verdens førende jazzklubber med mere end 100 ansatte. 

Esben er founder og ejer af firmaet NOGRAVITY – Climbing & Movement, som han startede i 2007 med en drøm om at skabe forandring, nærvær og bevidsthed.

Sammen med Dennis fra Kinetika fysioterapi har han åbnet mowetogrow.dk. Dette er en gammel drøm om at skabe et bevægelseshus bygget på værdier som nærvær, tid, refleksion, udvikling, forandring, bevidsthed igennem bevægelse, breathwork og community. Et hus, hvor folk har ejerskab, leger, lærer og giver til hinanden. Alle er lærere og vi er alle elever i livet. Åndedrættet er fundamentet, hvorfra vi selv kan bestemme vores vej og udvikling.

De sidste 10 år har Esben fordybet sig i yoga, meditation og åndedrættet. Noget som altid har været med I klatringen og fridykning. Men idag er en fast del af den daglige rutine og den største årsag til min egen forandringsproces.

Du kan møde Esben og hans arbejde på hans website NOGRAVITY og på MOVETOGROW

Du kan kontakte Esben på info@denintelligentekrop.dk

 

Lisbeth Bundgaard, Fysioterapeut

Lisbeth er uddannet fysioterapeut fra VIA University College i Holstebro i 2008 og har altid interesseret sig for krop og bevægelse. Hun har selv dyrket mange forskellige ting ligefra ridning til boksning mm og har undervist både børn og voksne i snart 25 år.
Derudover er hun Master Instructor i Pilates Matwork og Reformer fra Balance Body, samt har et hav af kurser i bagagen fra både ind- og udland. En rejse og interesse mod ny viden som aldrig stopper. Senest har Lisbeth uddannet sig til naturterapeut.

Hun har en legende tilgang til bevægelse og er meget visuel i hendes undervisning, så det altid er interessant og spændende både når det gælder det teoretiske men også i de praktiske øvelser.

Lisbeth har arbejdet hos Den Intelligente Krop siden 2010 og har i mange år været fast i huset. I 2018 flyttede hun hjem til Jylland igen, for at være tæt på familien og hendes elskede Limfjord. Naturen og den friske luft har altid betydet meget for hende og hun henter meget af sin inspiration og energi i naturen. Hun har startet hendes egen lille virksomhed Naturlig Bevægelse, hvor hun har workshops, events og individuelle klienter ved siden af hendes arbejde på klinik. Derudover er hun ved at uddanne sig til Naturterapeut.

Du kan stadig opleve hende på vores kurser og uddannelser både i Jylland og på Sjælland og hun vejleder også de studerende, der ønsker at gå til eksamen i Pilates.

Lisbeth kan kontaktes på info@denintelligentekrop.dk

 

Mette Mølgaard - Cand. scient. Idræt & Franklin Method Level 1 Educator

Mette er uddannet cand. scient. Idræt fra Københavns Universitet i 2007 med speciale indenfor sundhed og fysisk aktivitet, og er desuden uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop.

Hun har desuden en bred vifte af træningsuddannelser bag sig og har senest videreuddannet indenfor Franklin Metoden, hvor hun nu som en af de få i Danmark er certificeret Franklin Method Level 1 Educator.

Mette har mere end 15 års undervisningserfaring indenfor en bred genre af bevægelse, motion og idræt. De seneste år har det især været de blødere træningsformer som pilates, yoga m.m. som har Mettes store interesse, men hendes generelle nysgerrighed og interesse for krop og bevægelse gør, at hun hele tiden søger ny viden. Hun stiller store krav til sig selv i rollen som formidler, såvel fagligt som pædagogisk, og lægger vægt på en fagligt velfunderet undervisning i et uformelt rum med plads til smil på læben.

Det var langt fra kærlighed ved første blik, da Mette første gang stiftede bekendtskab med den traditionelle pilates for snart en del år siden. Men da hun oplevede Lotte Paarups måde at arbejde med pilates kombineret med det naturlige åndedræt og bevægelse, gav det pludselig mening for hendes egen krop og hun kunne mærke, hvordan det kunne supplere hendes øvrige træning på en fantastisk måde.

Afhængig af hvad tiden som småbørnsmor tillader, træner Mette selv så varieret som muligt, lige fra løb og landevejscykling til dans, yoga og pilates, for bl.a. at holde sig fit for fight til hverdagen med to små energiske sønner.

Mette underviser på vores pilates reformer uddannelse, samt aerial og reformer holdtræning.

Du kan kontakte Mette på mette@denintelligentekrop.dk

 

Karina Work, Åndedrætsterapeut og Pilates instruktør

Karina er uddannet Åndedrætsterapeut gennem Skolen for åndedræt ved Lotte Paarup

Derudover har Karina en baggrund indenfor bevægelse, primært pilates, og er uddannet Pilates Matwork & Reformer instruktør gennem Balanced Body ved Den Intelligente Krop. 

Hun har i mange år arbejdet med formidling af åndedrættet via træning, særligt i relation til pilates reformertræningen.

Karina er endvidere uddannet i manuelle teknikker og arbejder med det unikke behandlingskoncept Elastic Movement Therapy™, som er udviklet af fysioterapeut Hilde Holan Gudding. Disse teknikker bruger Karina til at hjælpe med frigørelse af væv, som giver bedre tilgang til bevægelse og dermed et friere åndedræt. 

Karina arbejder til dagligt med pilates undervisning og manuelle behandlinger. Karina har desuden en bred berøringsflade indenfor langdistance løb, hvor hun hjælper løbere på mange niveauer vedligeholde kroppen via mobilisering af fascia (bindevæv), pilatestræning med åndedrætsfokus og manuelle sessioner. Udgangspunktet er at skabe en sammenhæng og helhed, hvor træning, restitution, bevægelse og åndedræt forenes. 

Karina kan hjælpe dig med mange forskellige vejrtrækningsproblematikker. Hun møder dig som klient, hvor du er, og hjælper dig videre med din krop og dit åndedræt, så du kan opleve ro, velvære og mentalt overskud.

Du kan kontakte Karina på info@denintelligentekrop.dk

 

Morten Dithmer, Franklin Method Master Teacher Trainer & Vice Director

Morten Dithmer er dansk, men bosiddende i Japan. Morten er Eric Franklins kompagnin, og har undervist sammen med Eric igennem alle årene fra den spæde start på Franklin Method for mange år siden.

Morten er uddannet indenfor professionel dans, Aikido, Osteopathic Bodywork og Franklin Method. Han er Director of the Franklin Method Asia Office, hvorfra han rejser verden rundt og underviser.

Morten har undervist på mange berømte institutioner, han er fx gæstelærer på Juilliard, New York på 10. år, Franklin Method Master Teacher Trainer og underviser worldwide. Han er på 10. år gæstelærer på Juilliard School of Arts New York og har bla. undervist Cirque de Soleil, Nike Tour Europe, Team USA Weightlifting, World Congress for the Lower Back & Pelvis, The Danish Royal Ballet, American Physiotherapy Association, IADAMS International Association of Dance Medicine, Conservatory of Arts Madrid, samt Wien's konservatorium. Han underviser mange forskellige målgrupper, fra dansen til terapien.

Morten har også undervist i Osteopathic Bodywork og har haft privat praksis i Tokyo i 12 Âr. Han har sjette grad sort bælte i Aikido. Morten har sideløbende en karriere på langt over 20 år indenfor optræden med bl.a. sang, dans og jonglering.

Morten er en ægte kapacitet indenfor bevægelsens kunst.

Du kan kontakte Morten på info@denintelligentekrop.dk