Din indkøbskurv er tom.

Franklin Method Udd - Strong knees and happy feet

Franklin Method Udd - Strong knees and happy feet

6 Anmeldelse(r) | Anmeld selv

UDDANNELSESTART

Forventes afholdt i 2023

EFTERUDDANNELSESPOINT

Uddannelsen giver 40 RAB point
Læs mere om RAB point her

Vi er stolte af og glade for at kunne præsentere endnu et modul i Franklin Method Uddannelsen.

Du har nu en enestående mulighed for at uddanne dig indenfor Franklin Method i Danmark og blive Franklin Method specialist i knæ og fødder.

Uddannelsen undervises på dansk!

Læs dette skriv, hvor Morten Dithmer fortæller Why the Franklin Method may be for you

Indhold

Vi bruger mind/body redskaber: Mental imagery, proprioceptiv opmœrksomhed, berøring og bevœgelse til at tilvejebringe en oplevelse samt en praktisk forståelse for knœleddets design og funktion.

Vi belaster vores knœ med det dobbelte af vores kropsvœgt bare når vi går en tur, for slet ikke at tale om løb eller spring, hvor belastningen bliver vœsentligt forøget.

Hvordan formidler kroppen det, og hvad kan vi gøre for at optimere kroppens muligheder for at have sunde knœ gennem hele livet?

Vores fødder er selvfølgelig underboer til vores knœ og det første sted, hvor vi formidler det dynamiske forhold mellem tyngdekraft og ground reaction force (GRF).

Alt hvad der ikke bliver formidlet effektivt af vores fødder bliver sendt videre opad, ikke bare til vores knœ, men til for eksempel vores hofteled, ilio-sakral led og specielt den nedre ryg.

Vi er evolutionœrt set specielt udviklet til at gå, vandre og jogge.

Men hvad vil det rent konkret sige at bruge sine fødder godt, og hvordan hœnger det sammen med vores knœ og resten af kroppen?

Det er vores fokus for dette modul. Vi vil aktivere knoglerytmerne i vores nedre lemmer og koordinere det med resten af kroppen. Hvilken del af kroppen bruger vi til at gå med?

Svaret er, hvis vi altså taler om god gang: Hele kroppen.

 

Hvad du vil lære

 • De 5 forskellige måder knæet håndterer det ekstreme behov for kraftformidling og fleksibilitet.
 • Vigtigheden af 3-dimensionel bevægelighed i knæet, og hvordan vi kan understøtte det bedst.
 • Menisk discenes funktion og bevægelse.
 • Korsbåndenes rolle i at styre knæets knoglerytmer.
 • Hvordan fascial balance pga belastningsgraden er speciel vigtig i vores ben.
 • Hvordan du bruger dine fødder godt i holdning og gang.
 • Kommer hænderne fra fødderne rent evolutionært eller omvendt.
 • Hvordan dine fødder ideelt arbejder sammen med resten af kroppen for at skabe god gang og bevægelse.
 • Praktiske indsigter og mange effektive øvelser med brug af hænder, bolde og elastiske bånd til at skabe sunde, velfungerende, stabile og stærke fødder.

 

Hvad kan du gøre efter kurset

 • Du kan undervise en Franklin Method knæworkshop: "Imagery for Healthy and Strong Knees".
 • Du vil have indsigt og praktiske redskaber til at skabe sundere fødder for dig selv plus elever og klienter.
 • Effektive og sjove øvelsesprotokoller med Franklin bolde og elastikker.


Dato

Ny dato under planlægning.
Varighed i alt 40 timer.

 

Ratebetaling

Ønsker du at benytte dig af muligheden for at betale din uddannelse i 3 rater, så kontakt os på telefon +45 44 92 73 49.

 

Testimonials

 

 

 

Franklin Metoden i Danmark
- generel info om uddannelsens struktur

Uddannelsesforløb

Træningen vil blive afholdt i individuelle moduler.

Modulerne kan tages separat. Afholdte moduler vil blive afholdt igen engang i fremtiden... Vi ved endnu ikke hvornår!

VIGTIGT: For at kunne fuldende hele uddannelsen og være kvalificeret som "Franklin Method Educator", skal ALLE moduler gennemføres.

Franklin Method Udd - Pelvic Power , afholdt oktober 2017 (Planlægges igen på et senere tidspunkt)

Liberate Your Shoulders & Breathe Deeply, afholdt august/september 2018 (Planlægges igen på et senere tidspunkt)

The Healthy Spine & Postural Delight, afholdt august 2019 (Planlægges igen på et senere tidspunkt)

Imagery for Strong Knees & Happy Feet, afholdes oktober 2020

Hvert Modul består af to dele: 3 dage (fredag-søndag) og så den efterfølgende weekend (lørdag-søndag). I de 5 hverdage imellem skal du som en del af kurset “træne” i at undervise i emnet og brugen af forskellige mentale træningsredskaber.

Undervisnings Materiale

I hvert modul modtager du en manual, og der er evt online ressourcer til rådighed for at kunne gense vigtige områder og bevægelsessekvenser. Manualer og online ressourcer er på engelsk. Undervisningen foregår på dansk.

Eksamen og Certificering

På den sidste søndag vil der være en “eksamen”, der hovedsageligt indebærer en præsentation af en del af det materiale, du har lært i det forløbne modul.

Hvis du gennemfører succesfuldt vil du derefter være certificeret Franklin Method Strong Knees & Happy Feet Educator (fx). Hvis du succesfuldt gennemfører alle moduler, vil du blive certificeret Franklin Method Level 1 Educator.

Hvordan ser en træningsdag ud:

En normal dags træningsforløb; Vi starter med mind/body opvarmning hvor forskellige aspekter og teknikker af mental træning bliver introduceret. Det handler om at introducere “the mind”. Vi er måske vant til at introducere fysiske øvelser, men at introducere the mind kræver en anden tilgang.

Derefter er det dagens anatomiske/biomekaniske emne der bliver introduceret: Vi bruger visuelle modeller, berøring, bevægelse og Imagery for at fuldende en ”embodiments process”. Vi arbejder også i mindre grupper for at integrere materialet succesfuldt.

Dagen bliver afsluttet med bevægelse, hvor specielt dagens anatomiske emne bliver integreret ind i bevægelses sekvenser. Vi lærer også øvelser med bolde og elastikker.

Fravær

Da modulet er så kort, er det ikke muligt at være fraværende, men hvis det er for mindre end en halv dag, så kan der arrangeres en protokol for at indhente det forsømte materiale.

Forberedelse

Hvis du har lyst kan du forberede dig på kurset ved at læse i bogen Dynamic Alignment Through Imagery , de afsnit der omhandler knæ og fødder. Hvis du har begrænset kendskab til anatomi, vil du hjælpe dig selv ved at gennemgå de anatomiske navne på specielt knogler i og omkring knæ og fødder.

Kontakt os med det samme, hvis du er i tvivl om noget.

 

Målgruppe

Uddannelsen er primært rettet mod dig, der arbejder professionelt med træning, bevægelse og behandling. Det henvender sig til alle indenfor sundhed og bevægelse, trænere indenfor fx yoga, Pilates og andre bevægelsesformer, samt behandlere som fysioterapeuter og alle andre der arbejder med krop og bevægelse som terapi. Vi har på tidligere afholdte workshops haft deltagere fra mange forskellige lejre, med stor succes!

 

Underviser, Morten Dithmer, Associate Director

Kurset undervises af Morten Dithmer, som er dansk, men bosiddende i Japan. Morten er Eric Franklins kompagni, og har undervist sammen med Eric igennem alle årene fra den spæde start på Franklin Method for mange år siden.

Morten er uddannet indenfor professionel dans, Aikido, Osteopathic Bodywork og Franklin Method. Han er Director of the Franklin Method Asia Office, hvorfra han rejser verden rundt og underviser.

Morten har undervist på mange berømte institutioner, han er fx gæstelærer på Juilliard, New York på 10. år, Franklin Method Master Teacher Trainer og underviser worldwide. Han er på 10. år gæstelærer på Juilliard School of Arts New York og har bla. undervist Cirque de Soleil, Nike Tour Europe, Team USA Weightlifting, World Congress for the Lower Back & Pelvis, The Danish Royal Ballet, American Physiotherapy Association, IADAMS International Association of Dance Medicine, Conservatory of Arts Madrid, samt Wien's konservatorium. Han underviser mange forskellige målgrupper, fra dansen til terapien.

Morten har også undervist i Osteopathic Bodywork og har haft privat praksis i Tokyo i 12 Âr. Han har sjette grad sort bælte i Aikido. Morten har sideløbende en karriere på langt over 20 år indenfor optræden med bl.a. sang, dans og jonglering.

Morten er en ægte kapacitet indenfor bevægelsens kunst.

 

Tilmelding/Afmelding

Tilmelding er bindende - betaling kan ikke refunderes senere end 6 uger før kursusstart. Vi tager forbehold for evt. for få tilmeldte, som vil afstedkomme aflysning.

Der er max 20 pladser på kurset - så tilmeld dig hurtigt for at være sikker på din plads.

 

Praktisk information

Det er en god ide at komme i god tid, da kurset/uddannelsen starter til tiden.

Ingen forplejning inkluderet, dog er der adgang til gratis vand, kaffe og te.

 

Uddannelsen afholdes hos...

Den Intelligente Krop
Marielundvej 46A, 2. sal
2730 Herlev

 

Om Franklin metoden

Læs dette skriv, hvor Morten Dithmer fortæller Why the Franklin Method may be for you

Franklin Metoden giver dig indsigt i, hvordan du kan bruge dit sind via dynamic Imagery, til at lære hvordan kroppen fungerer rent biomekanisk. Og svar på hvor musklerne egentlig har brug for at blive trænet, og hvordan du med den viden kan hjælpe dig selv til en bedre fungerende krop.

I Franklin metoden inviterer vi dig til at tage del i et nyt paradigme indenfor sundhed og træning. Du træner krop og sind på samme tid, hvor hovedmålet er at bruge kroppen bedre, en bedre funktion – og dermed bliver du stærkere og træner kroppen for hver eneste af hverdagens gøremål.

Fysioterapeut Lotte Paarup fortæller:

Franklin Method har været skelsættende og en meget stor inspirator for den måde vi i dag arbejder på Den Intelligente Krop. Vi kan varmt anbefale Franklin Methods tanker og teknikker omkring både krop og sind. Det er nok den mest funktionelle træning, jeg nogensinde har mødt.

 

Se teaser fra Franklin Method uddannelsen her...

 

På dette videoklip kan du lære mere om Franklin Method - du kan også læse meget mere på Franklinmethod.com

Læs hele beskrivelsen
9.995,00 DKK

* Påkrævede felter

9.995,00 DKK

OBS! Du kan kun tilmelde 1 person ad gangen, og du bedes oplyse navn, email og mobiltelefon på den som deltager. Disse ting skal vi bruge til fx. kursusbevis, evaluering og i tilfælde af aflysning i sidste minut.

Varenummer: 053-000110
 • Billig fragt- eller afhentning
 • Hurtig levering- eller afhentning
 • 24 mdr. reklamationsret- er uheldet ude
 • 100% tilfredshed- eller pengene retur
Relaterede produkter

Beskrivelse

UDDANNELSESTART

Forventes afholdt i 2023

EFTERUDDANNELSESPOINT

Uddannelsen giver 40 RAB point
Læs mere om RAB point her

Vi er stolte af og glade for at kunne præsentere endnu et modul i Franklin Method Uddannelsen.

Du har nu en enestående mulighed for at uddanne dig indenfor Franklin Method i Danmark og blive Franklin Method specialist i knæ og fødder.

Uddannelsen undervises på dansk!

Læs dette skriv, hvor Morten Dithmer fortæller Why the Franklin Method may be for you

Indhold

Vi bruger mind/body redskaber: Mental imagery, proprioceptiv opmœrksomhed, berøring og bevœgelse til at tilvejebringe en oplevelse samt en praktisk forståelse for knœleddets design og funktion.

Vi belaster vores knœ med det dobbelte af vores kropsvœgt bare når vi går en tur, for slet ikke at tale om løb eller spring, hvor belastningen bliver vœsentligt forøget.

Hvordan formidler kroppen det, og hvad kan vi gøre for at optimere kroppens muligheder for at have sunde knœ gennem hele livet?

Vores fødder er selvfølgelig underboer til vores knœ og det første sted, hvor vi formidler det dynamiske forhold mellem tyngdekraft og ground reaction force (GRF).

Alt hvad der ikke bliver formidlet effektivt af vores fødder bliver sendt videre opad, ikke bare til vores knœ, men til for eksempel vores hofteled, ilio-sakral led og specielt den nedre ryg.

Vi er evolutionœrt set specielt udviklet til at gå, vandre og jogge.

Men hvad vil det rent konkret sige at bruge sine fødder godt, og hvordan hœnger det sammen med vores knœ og resten af kroppen?

Det er vores fokus for dette modul. Vi vil aktivere knoglerytmerne i vores nedre lemmer og koordinere det med resten af kroppen. Hvilken del af kroppen bruger vi til at gå med?

Svaret er, hvis vi altså taler om god gang: Hele kroppen.

 

Hvad du vil lære

 • De 5 forskellige måder knæet håndterer det ekstreme behov for kraftformidling og fleksibilitet.
 • Vigtigheden af 3-dimensionel bevægelighed i knæet, og hvordan vi kan understøtte det bedst.
 • Menisk discenes funktion og bevægelse.
 • Korsbåndenes rolle i at styre knæets knoglerytmer.
 • Hvordan fascial balance pga belastningsgraden er speciel vigtig i vores ben.
 • Hvordan du bruger dine fødder godt i holdning og gang.
 • Kommer hænderne fra fødderne rent evolutionært eller omvendt.
 • Hvordan dine fødder ideelt arbejder sammen med resten af kroppen for at skabe god gang og bevægelse.
 • Praktiske indsigter og mange effektive øvelser med brug af hænder, bolde og elastiske bånd til at skabe sunde, velfungerende, stabile og stærke fødder.

 

Hvad kan du gøre efter kurset

 • Du kan undervise en Franklin Method knæworkshop: "Imagery for Healthy and Strong Knees".
 • Du vil have indsigt og praktiske redskaber til at skabe sundere fødder for dig selv plus elever og klienter.
 • Effektive og sjove øvelsesprotokoller med Franklin bolde og elastikker.


Dato

Ny dato under planlægning.
Varighed i alt 40 timer.

 

Ratebetaling

Ønsker du at benytte dig af muligheden for at betale din uddannelse i 3 rater, så kontakt os på telefon +45 44 92 73 49.

 

Testimonials

 

 

 

Franklin Metoden i Danmark
- generel info om uddannelsens struktur

Uddannelsesforløb

Træningen vil blive afholdt i individuelle moduler.

Modulerne kan tages separat. Afholdte moduler vil blive afholdt igen engang i fremtiden... Vi ved endnu ikke hvornår!

VIGTIGT: For at kunne fuldende hele uddannelsen og være kvalificeret som "Franklin Method Educator", skal ALLE moduler gennemføres.

Franklin Method Udd - Pelvic Power , afholdt oktober 2017 (Planlægges igen på et senere tidspunkt)

Liberate Your Shoulders & Breathe Deeply, afholdt august/september 2018 (Planlægges igen på et senere tidspunkt)

The Healthy Spine & Postural Delight, afholdt august 2019 (Planlægges igen på et senere tidspunkt)

Imagery for Strong Knees & Happy Feet, afholdes oktober 2020

Hvert Modul består af to dele: 3 dage (fredag-søndag) og så den efterfølgende weekend (lørdag-søndag). I de 5 hverdage imellem skal du som en del af kurset “træne” i at undervise i emnet og brugen af forskellige mentale træningsredskaber.

Undervisnings Materiale

I hvert modul modtager du en manual, og der er evt online ressourcer til rådighed for at kunne gense vigtige områder og bevægelsessekvenser. Manualer og online ressourcer er på engelsk. Undervisningen foregår på dansk.

Eksamen og Certificering

På den sidste søndag vil der være en “eksamen”, der hovedsageligt indebærer en præsentation af en del af det materiale, du har lært i det forløbne modul.

Hvis du gennemfører succesfuldt vil du derefter være certificeret Franklin Method Strong Knees & Happy Feet Educator (fx). Hvis du succesfuldt gennemfører alle moduler, vil du blive certificeret Franklin Method Level 1 Educator.

Hvordan ser en træningsdag ud:

En normal dags træningsforløb; Vi starter med mind/body opvarmning hvor forskellige aspekter og teknikker af mental træning bliver introduceret. Det handler om at introducere “the mind”. Vi er måske vant til at introducere fysiske øvelser, men at introducere the mind kræver en anden tilgang.

Derefter er det dagens anatomiske/biomekaniske emne der bliver introduceret: Vi bruger visuelle modeller, berøring, bevægelse og Imagery for at fuldende en ”embodiments process”. Vi arbejder også i mindre grupper for at integrere materialet succesfuldt.

Dagen bliver afsluttet med bevægelse, hvor specielt dagens anatomiske emne bliver integreret ind i bevægelses sekvenser. Vi lærer også øvelser med bolde og elastikker.

Fravær

Da modulet er så kort, er det ikke muligt at være fraværende, men hvis det er for mindre end en halv dag, så kan der arrangeres en protokol for at indhente det forsømte materiale.

Forberedelse

Hvis du har lyst kan du forberede dig på kurset ved at læse i bogen Dynamic Alignment Through Imagery , de afsnit der omhandler knæ og fødder. Hvis du har begrænset kendskab til anatomi, vil du hjælpe dig selv ved at gennemgå de anatomiske navne på specielt knogler i og omkring knæ og fødder.

Kontakt os med det samme, hvis du er i tvivl om noget.

 

Målgruppe

Uddannelsen er primært rettet mod dig, der arbejder professionelt med træning, bevægelse og behandling. Det henvender sig til alle indenfor sundhed og bevægelse, trænere indenfor fx yoga, Pilates og andre bevægelsesformer, samt behandlere som fysioterapeuter og alle andre der arbejder med krop og bevægelse som terapi. Vi har på tidligere afholdte workshops haft deltagere fra mange forskellige lejre, med stor succes!

 

Underviser, Morten Dithmer, Associate Director

Kurset undervises af Morten Dithmer, som er dansk, men bosiddende i Japan. Morten er Eric Franklins kompagni, og har undervist sammen med Eric igennem alle årene fra den spæde start på Franklin Method for mange år siden.

Morten er uddannet indenfor professionel dans, Aikido, Osteopathic Bodywork og Franklin Method. Han er Director of the Franklin Method Asia Office, hvorfra han rejser verden rundt og underviser.

Morten har undervist på mange berømte institutioner, han er fx gæstelærer på Juilliard, New York på 10. år, Franklin Method Master Teacher Trainer og underviser worldwide. Han er på 10. år gæstelærer på Juilliard School of Arts New York og har bla. undervist Cirque de Soleil, Nike Tour Europe, Team USA Weightlifting, World Congress for the Lower Back & Pelvis, The Danish Royal Ballet, American Physiotherapy Association, IADAMS International Association of Dance Medicine, Conservatory of Arts Madrid, samt Wien's konservatorium. Han underviser mange forskellige målgrupper, fra dansen til terapien.

Morten har også undervist i Osteopathic Bodywork og har haft privat praksis i Tokyo i 12 Âr. Han har sjette grad sort bælte i Aikido. Morten har sideløbende en karriere på langt over 20 år indenfor optræden med bl.a. sang, dans og jonglering.

Morten er en ægte kapacitet indenfor bevægelsens kunst.

 

Tilmelding/Afmelding

Tilmelding er bindende - betaling kan ikke refunderes senere end 6 uger før kursusstart. Vi tager forbehold for evt. for få tilmeldte, som vil afstedkomme aflysning.

Der er max 20 pladser på kurset - så tilmeld dig hurtigt for at være sikker på din plads.

 

Praktisk information

Det er en god ide at komme i god tid, da kurset/uddannelsen starter til tiden.

Ingen forplejning inkluderet, dog er der adgang til gratis vand, kaffe og te.

 

Uddannelsen afholdes hos...

Den Intelligente Krop
Marielundvej 46A, 2. sal
2730 Herlev

 

Om Franklin metoden

Læs dette skriv, hvor Morten Dithmer fortæller Why the Franklin Method may be for you

Franklin Metoden giver dig indsigt i, hvordan du kan bruge dit sind via dynamic Imagery, til at lære hvordan kroppen fungerer rent biomekanisk. Og svar på hvor musklerne egentlig har brug for at blive trænet, og hvordan du med den viden kan hjælpe dig selv til en bedre fungerende krop.

I Franklin metoden inviterer vi dig til at tage del i et nyt paradigme indenfor sundhed og træning. Du træner krop og sind på samme tid, hvor hovedmålet er at bruge kroppen bedre, en bedre funktion – og dermed bliver du stærkere og træner kroppen for hver eneste af hverdagens gøremål.

Fysioterapeut Lotte Paarup fortæller:

Franklin Method har været skelsættende og en meget stor inspirator for den måde vi i dag arbejder på Den Intelligente Krop. Vi kan varmt anbefale Franklin Methods tanker og teknikker omkring både krop og sind. Det er nok den mest funktionelle træning, jeg nogensinde har mødt.

 

Se teaser fra Franklin Method uddannelsen her...

 

På dette videoklip kan du lære mere om Franklin Method - du kan også læse meget mere på Franklinmethod.com

 

Artikler og øvelser

3 gode til ryggen fra Franklin Method

Her kan du se 3 videoklip (på Engelsk) af Franklin Method grundlæggeren Eric Franklin. De handler ...

Læs mere

Bedømmelse

Anmeldelser (6) Anmeld selv

Karen
At bruge kroppen, som vi er designet, giver jo indlysende god mening, så at blive klogere på hvordan vi egentlig er strikket sammen er et must, når tilgangen skal være med i al bevægelse. Ikke bare klogere i hovedet, men vigtigst for mig klogere i kroppen. Rent faktisk at kunne mærke forandringen i kroppen, når anatomi og imagery flyder sammen og bliver en oplevelse, er noget af det jeg tager med mig og også vil bruge fremover.
Og så er det bare altid lærerigt, inspirerende og sjovt, når Morten står ved roret.
Lotte
Det har været helt igennem genialt at deltage på alle 4 moduler af Level forløbet. Og at afslutte med knæ og fod gav super mening! Jeg ér hele vejen igennem blevet bekræftet i, at Franklin Metoden er den, som har flyttet mig aller mest igennem mine +20 år i bevægelses-verdenen :) TAK til Morten for at møde os alle kærligt, fast og fagligt på meget højt niveau.
Lars
Jeg har aldrig nogensinde før prøvet at blive undervist i opbygning og funktion af kroppen på den måde. Specielt "kropsliggørelsen" - altså at forestille sig bevægelsen i et led samtidig med at vi bevæger det, har været en øjenåbner. Jeg har fået så meget med hjem både fagligt som fysioterapeut og personligt i form af bedre brug af min egen krop, velvære og velbehag. Det her vil jeg fortsætte med!
Mette
Som de øvrige Franklin uddannelsesmoduler top-klasse...! I den grad lærerigt, inspirerende og udviklende både fagligt og personligt :-)
Karina Bo
I dette 4. og sidste FM modul fik jeg mest ud af stoffet omkring knæet. Der var for kort tid til fødderne, en dag mere havde været passende.
Det var virkelig dejligt at få samlet op fra de tidligere workshops - kroppen og sindet kom til at hænge sammen som en funktionel enhed.
Jeg har fået et virkeligt brugbart redskab i mit fysioterapeutiske arbejde og i min undervisning i Qigong.
Karina Skovmand
Annette
Godt tilrettelagt. Didaktikken - en fin kombi af Praktik, teori og mange gentagelser samt den positivitet der ligger i metoden. Generelt vanvittig motiverende. TAK????