OBS! Vi afsender ikke ordrer i uge 9 grundet flytning - og det er IKKE muligt at afhente din ordre torsdag + fredag i uge 9 - Vi ses i uge 10

Elastic Training Basic - Fascia orienteret træning (Download version)

Varenummer: 015-001102

Elastic Training Basic - Fascia orienteret træning (Download version)

2 anmeldelser - Anmeld selv
229,00 DKK

Leveres straks til din email

Henter lager information
  • 100% tilfredshed Eller pengene tilbage
  • 90 dages returret Let og enkelt returnering
  • 24 mdr. reklamationsret Skulle uheldet være ude
  • Billig levering - eller afhentning

Detaljer

I løbet af de seneste år er fokus på kroppens bindevævsstrukturer (Fascia) vundet frem i store dele af verden, og ikke uden grund. Dette spændende netværk i kroppen har i mange sammenhænge været et overset område indenfor træning og bevægelse, da vi ikke har haft meget viden om strukturerne. Forskningsverdenens store fokus på Fascia betyder at vi i dag ved mere og der kommer flere indfaldsvinkler på, hvordan vi kan påvirke kroppens fasciatrukturer via træning.

I de fleste sports- og træningsmiljøer har det primære fokus været på kredsløb og muskeltræning. Vi ved i dag, at mange ville have haft yderligere effekt af deres træning, hvis den blev kombineret med Fascia orienteret træning. Dette vil kunne forebygge mange af de klassiske skader, som viser sig via ny forskning at være knyttet til kroppens Fascia strukturer.

I Elastic Training Basic får du øvelser og træningssekvenser med et Fascia orienteret fokus. Formålet med øvelserne er, at få en bedre fornemmelse af egen krop, og mulige blokerede områder. Via øvelserne opnår du friere bevægelse i kroppen, og dermed bedre grundlag for både styrke og stabilitet, så du bevæger dig langt bedre. Fascia strukturerne kan godt sammenlignes med elastikker i kroppen, og formålet med bevægelsen vil være at genopbygge et friere og stærkere elastiknetværk.

Elastic Training Basic kan bruges af alle, både som et supplement til dine nuværende træningsrutiner, som et led i at komme i gang igen efter smerter, eller blot som hverdagsøvelser for dit eget velbefindende. De fleste bliver overrasket over, hvor effektiv denne form for træning er.

Indhold

  • Teoretisk baggrund for træningen
  • Åndedrættet og Fascia
  • 3 mobiliserende træningssekvenser
  • 3 styrkende træningssekvenser

Alle træningssekvenser varer tilsammen ca. 71 minutter, og kan laves som et sammenhængende program, hvor du træner kroppen igennem. Hver træningssekvens kan benyttes alene (kapitelinddeling kun tilgængelig på fysisk dvd).

Redskaber

I Elastic Training Basic benyttes forskellige Fascia orienterede redskaber. Hvis du ikke har relevante redskaber tilgængelig, eller ikke føler det er rart at bruge dem, springer du bare de øvelser over eller anvender et andet redskab.

I en efterhånden meget Fascia orienteret verden, findes i dag mange forskellige redskaber, som bruges til Fascia orienterede øvelser. Det er vigtigt for mig at præcisere, at der ikke findes gode og dårlige redskaber, men det er måden du bruger redskaberne på, som er interessant.

Vi anbefaler især i de stående øvelser at vælge et skridsikkert underlag/måtte, for bedre fornemmelse af øvelserne.

Mange har en fornemmelse af, at det er smerten som gør redskaberne effektive, og bruger dermed et meget hårdt produkt for at opleve en effekt. Jeg vil som guideline generelt anbefale dig, at du skal have mulighed for at slappe af i det pågældende område, hvor du bruger redskabet. På den måde undgår du en mere spændt struktur, end hvad du havde som udgangspunkt.

Under "anbefalede produkter" til venstre herfor, kan du se hvilke redskaber, der bliver brugt på træningsprogrammet.

Om Hilde Gudding

Hilde Gudding er uddannet fysioterapeut og er indehaver af Elastic Stability, som tilbyder behandling, personlig træning og holdundervisning. Elastic Stability tilbyder også fagkurser indenfor Fascia i behandling, træning og bevægelse.

Hilde har gennem de sidste mange år arbejdet med rehabilitering af forskellige skader, samt undervist i forskellige former for træning og bevægelse. Hilde har via Elastic Stability udviklet mindsettet Tænk Elastisk. Overordnet er formålet med Tænk Elastisk, at forebygge og mindske muskel- og skeletproblematikker, via at kombinere ny viden om kroppens bindevævsstrukturer med coaching og pædagogiske redskaber. Tænk Elastisk implementeres i rehabiliterende og forebyggende forløb, for mere effektive resultater. “Effektiv træning handler ikke nødvendigvis om den rigtige øvelse, antal gentagelser eller den korrekte position - men en bedre feeling af bevægelse”.

 

 

 

 

Hilde Gudding fortæller om Elastic Training Basic

Jeg har lavet denne dvd, fordi jeg mener at traditionel træning har brug for at implementere Fascia orienteret træning, som et element for bedre effekt.

Der er altid individuelle forskelle, så nogle mennesker har mere behov for, og bedre effekt af at tænke mere elastiske komponenter ind i sin træning. Overordnet lever vi i et samfund, der har meget fokus på at effektiv træning primært handler om høj puls, og efterfølgende træningsømhed. Vi har blandt andet mistet fokus på vigtigheden af feelingen (fornemmelsen) i egen krop, når vi bevæger os.

Fascia orienterede øvelser er i denne sammenhæng geniale til at skabe bedre kontakt og fornemmelse af egen krop. Dette giver payback både i hverdagen og under anden form for træning.

Fascia orienteret træning skal ikke ses som en ny træningsform, men i takt med at vi udvikler en større viden og forståelse af Fascia strukturerne i kroppen, bør den viden være noget som implementeres i træningrutiner uanset træningsform.

At træne med fokus på at træne kroppens elasticitet bør have samme prioritet som træning af eks muskelstyrke og kredsløb.


Yderligere information

Udgivet af Hilde Gudding, Lotte Paarup
Varighed (total) ca. 95 min.
Sprog Dansk
Angiv bedømmelse:

Anmeldelser

Birgitte
Jeg synes det er en spændende ny træningsmetode. Kan helt sikkert bruge det både til mit gymnastikhold, men også privat.
Aase Bertelsen
Produktet svarer til min forventning.

Levering

Vi er ganske godt klar over at leveringstid ikke er til at holde ud!

Normalt leverer vi indenfor 1-2 hverdage på lagervarer, så længe din ordre er modtaget inden kl. 11.00.

Forsendelse

Du vil altid kunne se din samlede pris for forsendelse i varekurven.

Da vi sender mange forskellige størrelser pakker, kan vi desvære ikke skrive os ud af vægtgrænser og priser.

Vi bestræber os på, at din pris er fair ift. det du bestiller. Men... aktørerne der deler pakker ud, er desværre ikke billige eller gratis.

Skulle en ordre blive leveret over flere omgange, grundet forskellige leveringstider, betaler du ikke yderligere i levering.

Den Intelligente Krop kan ikke holdes ansvarlig for forsinkelser og evt. omkostninger grundet forsinkelser. Heller ikke i tilfælde af fejlleverede varer eller defekte varer.

Varer, der leveres med fragtmand, leveres som udgangspunkt til kantsten.