Beskrivelse
Forstå hvordan primitive reflekser influerer på vores fysiske og mentale tilstand hos børn, unge og voksne.
De Primitive Reflekser er et kursus som afholdes over to sammenhængende dage.
På dette kursus gennemgår vi hjernen og nervesystemets udvikling, samt gennemgår diverse rehabiliteringsstrategier. Vi ser på, hvordan vi kan teste for eventuel tilstedeværelse af primitive reflekser - og hvordan dette kan have betydning for vores evne til at håndtere belastende situationer, stress og ængstelse.
Med afsæt i den funktionelle neurologi har vi fokus på udviklingen af hjernen og nervesystemet.
Vi ser på hvordan udviklingen af babyens nervesystem, gennem de primitive reflekser, kan have en betydning for vores robusthed og psykiske velbefindende som voksen. Kurset fokuserer således på voksne, gennem forståelsen for vores neurologiske udvikling ift primitive reflekser.
Vi ser på, hvordan primitive reflekser kan forstyrre alle, der ikke længere er babyer, altså børn, unge som voksne. Hvordan velintegrerede reflekser danner basen for den robusthed fysisk såvel som mentalt, vi har brug for til at kunne fungere i livet. Vi vil fx se på, hvordan ængstelighed og decideret angst eller depression og mistrivsel kan have en sammenhæng med primitive reflekser.
Du vil blive introduceret til, hvordan du tester for diverse primitive reflekser, og du vil lære at vurdere hvilke observationer, der er normale vs anormale.
Med afsæt i denne viden gennemgår vi diverse rehabiliteringsstrategier. Vi vil se på, hvordan vi ud fra vores undersøgelser kan sammensætte et rehabiliteringsprogram.
Vi gennemgår de mest klassiske øvelser, men ser også på hvordan vi kan kombinere rehabiliteringen af de primitive reflekser, med den viden vi ellers har om rehabilitering af ubalancer i hjernestamme, lillehjerne og hjernebarken.
På dette kursus gennemgår vi således:
- Teori om nervesystemets udvikling
- Udviklingen af de primitive reflekser og deres betydning for nervesystemets grundtilstand
- Hvordan nervesystemets grundtilstand influerer på vores psykiske velbefindende og robusthed i alle aldre
- Parametre der kan have indflydelse på vores evne til at håndtere stress og ængstelse samt andre livsudfordringer
- Introduktion til de mest klassiske rehabiliteringsøvelser for primitive reflekser
- Introduktion til udvidede rehabiliteringsstrategier, hvor vi inkluderer viden om kranienerver og hemisfære-ubalancer.
Kurset foregår som en teoretisk gennemgang af materialet i plenum samt praktiske øvelser med “Hands on”.
Målgruppe
Kurset er for behandlere, fx kiropraktorer, fysioterapeuter, coaches, psykologer mv. Kort sagt alle, der har med klienter at gøre og som ønsker at kunne udvide deres behandlingsmuligheder. Eller blot ønsker et kendskab til en ny måde at vurdere klienter på, voksne såvel som børn.
Indholdsmæssigt dækker dette 1½ dags kursus vores to tidligere 1 dags kurser “De primitive reflekser: Intro & test", og “De primitive reflekser: Rehabilitering”. Har du tidligere deltaget på introkurset kan du deltage på dette nye kursus til rabatpris - kontakt kundeservice for mere info.
Kursusmateriale
Der udleveres skriftligt materiale på dagen, og der udstedes kursusbevis efter endt deltagelse.
Kurset undervises på dansk.
Næste dato for afholdelse
Fredag d. 07. februar kl. 14:00-19:00
+ lørdag d. 08. februar kl. 09:00 - 17:00
13 timers kursus over 1½ dag. Afholdes i Herlev
Underviser
Lene Munck, uddannet kiropraktor fra 1991
Lene har siden hun blev færdiguddannet bl.a. specialiseret sig i børn, med fokus på hjernens og nervesystemets udvikling og dennes betydningen for vores psykiske og fysiske velbefindende.
“Helt grundlæggende er det altafgørende at vi behandlere har et stort fokus på at lede efter den dybtliggende årsag til klientens problemer fremfor at symptombehandle"
Denne finder vi oftest gemt i hjernens og nervesystemet funktion og udvikling. Derfor er løbende efteruddannelse og forståelsen for selve neurologien helt essentielt for os som behandlere, hvis vi virkelig vil gøre en forskel og hjælpe vores klienter til et bedre liv“, udtaler Lene Munck
Lene Munck er grundlægger og daglig leder af Institut for Adfærd Motorik og Indlæring.
Tilmelding/Afmelding
Tilmelding er bindende - betaling kan ikke refunderes senere end 4 uger før kursusstart. Vi tager forbehold for evt. for få tilmeldte, som vil afstedkomme aflysning.
Der er max 20 pladser på kurset - så tilmeld dig hurtigt for at være sikker på din plads.
Dato
Februar 2025 - begge dage inkl.:
D. 07. februar 2025, fredag kl. 14:00-19:00
D. 08. februar 2025, lørdag kl. 09:00-17:00
Praktisk information
Det er en god ide at komme i god tid, da kurset/uddannelsen starter til tiden.
Ingen forplejning inkluderet, dog er der adgang til gratis vand, kaffe og te.
Kurset afholdes hos...