Din indkøbskurv er tom.

Træk vejret bedre

Onsdag d. 16 november 2016 af Lotte Paarup

En lille forbedring af din vejrtrækningsteknik kan betyde, at du får det meget bedre.

Fysioterapeut Lotte Paarup er specialiseret i åndedrættet, og hun tør godt love:

Det nytter altid!

Uanset hvor gode eller dårlige dine lunger er, kan du træne din vejrtrækning til at blive bedre.

Hvis du har en lungesygdom, kan du ikke skabe nyt, frisk lungevæv. Men den muskel, der aktiverer lungerne og er hoveddrivkraften for din vejrtrækning, kan trænes hele livet igennem hos alle mennesker. Med mærkbare resultater. - Åndedrætsmusklen - også kaldet mellemgulvet - hænger sammen med lungerne.

Hver gang den bevæger sig, følger lungerne med, og der bliver pumpet luft ud og ind. Mange med en lungesygdom udnytter ikke åndedrætsmusklen optimalt, fordi lungerne og selve åndedrætsfunktionen er forandret.

Ved at træne målrettet mod åndedrætsmusklen og selve vejrtrækningen, kan de få det meget bedre, siger Lotte Paarup, fysioterapeut og ekspert i åndedrættet

Lotte Paarup oplever ofte, at deltagere med lungesygdomme på hendes åndedrætskurser er præget af angsten for åndenød og en mening om, at ”det nytter alligevel ikke”.

Men al hendes erfaring fra mange år med åndedrætstræning siger dem imod:

Det nytter altid at træne sin vejrtrækning. De patienter, der har det dårligst, er tit dem, der hurtigst mærker en forbedring – men alle kan flytte meget ved at gøre lidt. Og angsten bliver lettere at håndtere med åndedrætsøvelser, siger hun.

Artiklen er oprindeligt bragt i Lungenyt

 
 
 
 

Læs mere i disse artikler