Din indkøbskurv er tom.

Svær opstart

Mandag d. 18 juni 2012 af Lotte Paarup

Svær opstart

Sidste år var jeg flittig i træningscenteret, men en travl periode på arbejdet gjorde, at jeg i nogle måneder ikke kom af sted så ofte (eller lad os være ærlige: overhovedet). Nu oplever jeg nærmest, at jeg er banket tilbage til før, jeg begyndte at træne. Kan det virkelig være rigtigt? Bliver det sværere at undvære træningen med alderen - altså, 'degenerer' jeg hurtigere? Og hvordan kommer jeg bedst i gang? Jeg HADER at være træningsøm! Jeg er 45.
Inge-Lise


SVAR FRA LOTTE:

Hej Inge-Lise

Først, alle bliver træningsømme, når de går i gang efter en pause – og det er uanset alder.

Men ja, man kan godt tillade sig at sige, at det bliver sværere med alderen at undvære træningen. Sagt på en anden måde, bliver det også sværere med alderen at holde formen. Det kræver simpelthen mere at holde samme form, hvilket i virkeligheden er meget svært. Du kan ikke forvente samme muskelmasse eller kondition, men du må absolut ikke bruge det til en sovepude – tværtimod!

Det aller vigtigste er, at du holder gang i din krop – og det skal være kontinuerligt hver uge, måned og årene igennem. Det er vigtigt, at du finder motionsformer, som du kan holde af, og som giver mening for dig. Du skal kun besøge motionscenteret, hvis du syntes, det giver mening, og det siger dig noget. Ellers er der masser af andre måder at motionere på.

Når du skal i gang, så start stille og roligt. Når du er øm, så tag en pause på en dag eller to. Men det vigtigste er igen at være vedholdende og ikke springe en uge over. Hvis du gerne vil træne i motionscenteret, så start med 2 gange om ugen de første par uger, og øg så til 3 gange – afhængig af, hvor mange gange du har tænkt dig at besøge træne.

Skynd dig at komme i gang igen! Det er den bedste investering, du kan gøre dig selv :)