Din indkøbskurv er tom.

Super yoga øvelser du kan gøre hver dag

Torsdag d. 13 februar 2014 af Rikke Hansen

Disse to yoga stillinger er beskrevet af Rikke Hansen fra Sanum yoga. Rikke er yoga-og meditationslærer, kropsterapeut og doula. Læs mere på sanum.dk 

Rikke har også udgivet lyd cd´erne Mediterende Yoga  og Mediterende Yoga 2 . Nogle super yoga-programmer, som du kan tage med dig overalt, og bare følge Rikkes instruktioner.

 

Armstræk – at strækker armene så åbner vi til hjertet

Når livet bliver for hårdt lukker vi os oftes sammen om vores hjerte. skuldrene falder ned og ind foran os. Når vi lukker os sammen, så trækker vi også armene til os og holder dem tæt ind til kroppen for at passe på os, og det bliver meget svært at række ud til livet.

Når vi strækker armene, så åbner vi til brystet/brystkassen men samtidig smidiggøre vi armene, som er en vigtig ingrediens når vi skal åbne til hjertet. Hjerte meridianen/ energibanen sidder nemlig i armene. 

Det er bl.a. derfor at et hjertestop mærkes så tydeligt i armen.

Sæt dig med lige ryg og gerne på knæene. Øvelsen kan også gøres siddende på en stol.

Stræk højre arm op i luftet. Ned med skulderen og op med armen. Tag venstre arm nedefra og op og se om du kan sige "goddag" på ryggen. Er det ikke muligt for dig at nå dine hænder, så tag et tørkælde, bælte eller en sok. Hold med øvereste hånd og kravl op med nedereste.

Når du har fat så sid og træk vejret stille ned i maven i noget tid. Jo mere du glider ind i åndedrættet, jo mere kan du måske slippe. 

Du kan evt skubbe halebenet ind under dig - og lad dit hoved hvile på højre arm og
læne hoved lidt tilbage. Slap af i benene.

 

Foroverbøjer – pose of surrender

At lære at overgive sig til det der er, er en fantastisk ting at lære her i livet. Hvis vi hele tiden svømmer mod strømmen bliver livet simpelthen for hårdt.

Foroverbøjer kan noget helt specielt. Den kan hjælpe os til at slippe. Har du fx en dårlig dag, så sæt dig i foroverbøjet. Hvis du tør blive i øvelsen i noget tid vil du helt sikker på et tidspunkt komme i kontakt med den "ked af det hed" som oftes ligger bag vores udtryk, som irritation, vrede, snerpethed ect..

Sæt dig på gulvet med samlet strakte ben. Spænder du i lår, ryg eller nakke, når du sidder med strakte samlede ben, så sæt dig op af en væg, så lænden kommer helt inde til væggen/panelet.

Lad armene let have kontakt med gulvet foran dig på hver side af benene. Bøj nakken så hoved falder fremover og lad dig så falde fremover. Luk øjene og træk vejret og lad dig stille glide ud over dine ben. 

Uden at presse eller kræve, bare lad det ske. Vigtigst er ,at du lader hovet falde fremover, og lader kroppen følge med. Det betyder i begyndelse ikke noget at ryggen er rund bøjet.

Vigtigt er at du øver dig i overgivelse. Bare lad dig falde fremover. På sigt kan du rette ryggen helt nede fra bækkenet af.

Læs mere i disse artikler