Din indkøbskurv er tom.

Sid rigtigt og undgå smerter - på hesten...

Onsdag d. 31 august 2011 af Mette Boas
Sid rigtigt og undgå smerter - på hesten...

Mange ryttere kender til at have spændinger i nakke og skuldre eller lænd- og rygsmerter. Smerterne kommer højst sandsynligt, fordi du bruger din krop forkert, når du rider. Og tit er dit problemområde også hestens. Det vil sige: Har du spændinger i lænden, har hesten det ofte også. Spænder du et sted, vil det meget ofte påvirke dig andre steder i kroppen . Ligesom hestens skal din krop også være fit til ridning.

I samarbejde med rytter, fysisk træner og yogaintruktør Søs Fejerskov-Quist fra Fit2Ride giver vi dig her og i de kommende numre en række nemme øvelser, der kan forbedre dit sæde og ikke mindst velvære ved ridningen. Som bonus bliver det også mere behageligt for hesten, jo bedre rytterens krop fungerer. Lav øvelserne, helst umiddelbart inden ridning, og du kan mærke forskel med det samme.

Bækken, lænd og hofter udgør selvsagt et vitalt område af dit sæde, og derfor er det også tit her, ryttere har problemer eller direkte smerter. Øvelserne her på siden hjælper, hvis du har problemer i det område og øger dit
generelle velvære ved ridning. Nogle gange skal der dog suppleres med noget behandling og flere øvelser for at få has
på problemet.

Se også den geniale Balimo stol, som bl.a. bruges af ryttere