Din indkøbskurv er tom.

Problemer med nakke og skuldre?

Fredag d. 13 maj 2016 af Lotte Paarup
Problemer med nakke og skuldre?


Har du problemer med din nakke og skuldre? Det har alt for mange danskere... men der er noget at gøre ved det! De fleste træningsprogrammer for nakke og skuldre handler om at styrke området, fx med vægte eller elastikker. Dette kan være vejen frem for nogle, men alt for mange kommer alrig rigtig i bund med problemet.

Det handler dels om, at den livsstil og det vi byder kroppen, måske ikke er godt for vores nakke og skuldre. Men det handler også i høj grad om, at denne del af vores krop er alt for fastlåst, sej, stiv og dermed bruges uhensigtsmæssigt. Samtidig er det i lang de fleste tilfælde koblet med en vejrtrækning der kunne være MEGET bedre.

Jeg mener derfor, at tilgangen til smerter i nakke og skuldre skal revurderes - og specielt træning relateret til dette område.

Den traditionelle tankegang om at det skal styrkes, virker altså langt fra for alle. På min dvd Smertefri nakke og skuldre , bærer træningsprogrammet derfor præg af, hvordan vi arbejder i min virksomhed Den Intelligente Krop. Vi har stor erfaring med, at denne vej skal prøves, hvis du vil være fri for smerter i nakke og skuldre.

Vi arbejder med det som skal til, for at du overhovedet får noget ud af dine styrkøevelser. Meget grundlæggende handler det om dit åndedræt, bevægelighed, bindevæv og i det hele taget funktionen fremfor styrken af HELE din overkrop.  

Intet kan stå alene, og jeg vil derfor minde om, at god brug af kroppen betyder ekstremt meget. Livsstilen, søvn, stress, kost og bevægelse er vigtige parametre for, hvordan din krop reagerer.

Som altid vil jeg også mind eom, at HELE din krop har betydning for dine nakke og skuldre... dine fødder og ikke mindst din kropsholdning og kropsfunktion generelt.
 

Dit åndedræt er meget vigtigt for nakke og skuldre

Jeg er nødt til at fremhæve dit åndedræt, når det handler om nakke og skuldre. Et godt åndedræt hele døgnet giver muskler, bindevæv og led en vigtig massage samt afspænding, ved hvert eneste åndedrag.

Du trækker vejret rigtig mange gange i døgnet, faktisk ca. 20.000 gange! Ved et fastlåst og begrænset åndedræt, som måske sidder i den øvre del af brystkassen, er din nakke og skuldre meget udfordret. Da det er en konstant stimuli, dvs. du trækker vejret hele tiden, betyder det virkelig meget, hvis åndedrættet ikke fungerer optimalt.

Se videoklip fra Smertefri nakke og skuldre  herunder.

På dvd´en arbejdes der med helt enkle øvelser, men som har meget stor effekt. Det kan virke banalt at skulle massere, strække og bevæge på denne måde. Du vil blive overrasket over, hvor stor effekt det har.

 

Læs mere i disse artikler