Din indkøbskurv er tom.

Ondt i benet

Mandag d. 15 august 2011 af Lotte Paarup

Ondt i benet

Jeg har et problem, som generer mig meget i hverdagen. Det startede for nogle måneder siden, da jeg var ude at gå tur med min hund - pludselig begyndte det ene ben at gøre ondt, faktisk så ondt, at jeg
måtte sætte mig ned og hvile mig, før jeg gik videre. Så snart jeg hvilede benet, var det ok igen, men siden har jeg oplevet ømme ben flere gange, når jeg gik langt, og her på det sidste også når jeg står
og går kort. Smerten kommer ligesom inde fra ballen og stråler ud langs siden af benet. Det føles nærmest som vokseværk, som jeg husker det fra min barndom. Når jeg sidder eller ligger, gør det ikke
(ligeså) ondt, men så snart jeg begynder at gå på benet, har vi balladen. Det gør faktisk så ondt, at jeg har måttet droppe turene med hunden. Jeg er kun 41, så jeg synes godt nok, det er for tidligt at være SÅ immobil. Har du et bud på, hvad det kan være?
Ulla


SVAR FRA LOTTE:

Hej Ulla

Det du beskriver, er absolut ikke en tilstand du skal acceptere. Jeg kan berolige dig med, at der ret sikkert kan gøres noget ved. Alle mine tanker her kun forestillinger omkring dig og dit problem, da jeg jo hverken kan se dig eller stille yderligere spørgsmål. Dette vil dog være nødvendigt for at kunne give et mere præcist svar, end det jeg kan komme med nu og her.

Først og fremmest er jeg ret sikker på, at dine smerter opstår som følge af den måde, du bruger din krop på. det hænger sammen med din kropsholdning, og dermed den måde som dine led og muskler bruges på. det er også vigtigt, at du får set på dit gangmønster – altså hvordan du bruger kroppen, når du går. Vi går jo alle sammen, men vi udvikler gennem tiden (starter fra vi er helt små) vores egne gangmønstre, som kan være mere eller mindre hensigtsmæssige.

Dine smerter og ømhed i benene kan fx komme fra ryggen, bækkenet eller hofterne. Det kan være dårlig blodcirkulation, nervesmerter, muskel eller bindevævssmerter og måske ledsmerter kan være årsagen. Ofte er flere faktorer påvirket.

Jeg ville syntes, at det var yderst interessant at hjælpe dig på rette spor igen, via den rigtige træning og bevidsthed, når du går. Jeg anbefaler dig, at finde en behandler eller træner, der tænker på samme måde, og som er i stand til at arbejde 100% individuelt med dig, for at rette op på dit kropsmønster, kropsholdning og brug af kroppen.

Selvom 41 ikke er nogen alder, så er det trods alt en årrække, hvor du formodentlig har brug kroppen i et bestemt mønster - og på det tidspunkt påvirkes kroppen deraf. Måske har du oven i købet foretaget dig noget, eller lavet en ændring i din hverdag, hvor du fx sidder mere ned eller lignende. Dette kan være udløsende for dit problem. Det er desuden tydeligt, at dit problem er et belastningsproblem, som viser sig, når du går og samtidig påvirkes af tyngdekraften oppefra.

Det er meget vigtigt, at du gør noget ved det, men forbered dig på, at det kan kræve en indsats. Jeg anbefaler dig også at besøge en behandler, der er i stand til at se din krop grundigt igennem for diverse ubalancer.

Glæd dig til friske ben!

Med venlig hilsen Lotte Paarup