Din indkøbskurv er tom.

Min mave er slap!

Mandag d. 13 januar 2014 af Lotte Paarup

Min mave er slap!

Det sidste års tid har jeg været flittig med maveøvelserne, selv om de ved Gud aldrig har været min bedste ven. Jeg har dyrket pilates, almindelig gymnastik og styrketræning i et fitnesscenter. Problemet er, at jeg ikke synes, min mave bliver hverken stærkere eller fladere - jeg synes stadig, det er vildt hårdt at lave øvelserne, og jeg har stadig en grim delle midt på maven. Hvor meget skal der egentlig til, for at man kan se en virkning? Og kan jeg nogensinde håbe at få flad mave, når jeg aldrig rigtig har haft det?
Birgitte


SVAR FRA LOTTE:

Hej Birgitte

Jeg vil ikke love dig, at du kan få en lige så flad mave, som de helt slanke og smalle kvinder kan. Men det burde være muligt at få en mave, som du er glad for. Jeg vil dog minde dig om, at en flad mave ikke nødvendigvis udstråler sundhed. En mave der stadig bevæger sig, når du trækker vejret og som arbejde dynamisk sammen med dine bevægelser er sundt. En mave der er flad, fordi mavemusklerne er meget spændte, og fordi personen trækker maven ind, er absolut usundt. Det giver fx dårlig fordøjelse, dårlig holdning, rygproblemer mm.

Det undrer mig, at du ikke mærker, at du bliver stærkere din mave af at træne. Hertil har jeg én vigtig kommentar: du bruger ret sikkert ikke din vejrtrækning optimalt. Er dette tilfældet, kan det være meget svært at opnå en ordentlig styrke i maven. Det kan naturligvis også være fordi, du træner forkert på anden vis. Måske laver du i virkeligheden for meget direkte træning for maven. Al bevægelse er i virkeligheden mavetræning, da mavemusklerne hele tiden arbejder med på et eller andet niveau. Det er faktisk langt vigtigere at træne dette frem for at lave en masse maveøvelser. Mavemusklerne kan i virkeligheden blive slappere af at lave for mange, uhensigtsmæssige maveøvelser og tilmed med en uhensigtsmæssig vejrtrækning. Ja, du læste rigtigt!

Jeg vil også minde dig om, at for at komme af med dellen, som du omtaler, er du nødt til at på din kost og livsstil. Fx sætter for meget sukker og hurtige kulhydrater sig på maven. Stress og for lidt søvn er også en ekstremt negativ faktor, da fedtet ganske enkelt fastholdes eller lagres på maven.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig lidt d af din frustrerende situation. Der er ikke noget værre, end at føle, at man spilder sin tid. God træning!

Med venlig hilsen Lotte Paarup

Læs mere i disse artikler