Din indkøbskurv er tom.

Lottes bedste elastik øvelse

Onsdag d. 03 juli 2013 af Lotte Paarup

 

Denne øvelse er genial til hele kroppen, og træner mange muskler på én gang. Øvelsen er super til at styrke kroppen, men den er også genial til at forbedre kropsholdningen, og tilmed opnås en afspændende effekt på kroppens ofte stramme muskler. Øvelsen kan være lidt svær at uføre, og elastikken skal vikles korrekt - ellers opnås ikke det gode resultat. Så giv dig tid til at gøre det præcist og grundigt - god fornøjelse!

 

Sådan starter du

(se billede nederst) Stil dig midt på elastikken med fødderne i hoftebreddes afstand (uden sko):

  1. Før først elastikken bagom benene og kryds den.
  2. Træk den frem foran kroppen, så den løber på siden af benene. Kryds den igen foran og vikl nu enderne af elastikken omkring hænderne.
  3. Nu er du spændt godt op!
  4. Bøj albuerne og vend dine hånd?ader nedad.

 

Sådan gør du bevægelsen

  1. Bøj i benene og træk samtidig hænderne bagud, så overarmen roterer ud, hånd?aderne vendes opad, og skulderbladene trækkes ind mod hinanden.
  2. Stræk LANGSOMT op igen til udgangsstilling.
  3. Fortsæt ned og op så mange gange som du kan gøre det godt - og stop så snart du sjusker!

 

Husk

Tænk på at holde ryggen rank i hele øvelsen. Bøj så langt ned i dine ben, at du fortsat kan holde hælene i gulvet. Sørg for, at knæene peger i samme retning som fødderne under hele øvelsen. Stå også godt på dine fødder under hele øvelsen, med vægten ligeligt fordel over hele foden, og med lige kontakt fra hælen til storetåens og lilletåens fodballe.

 

VIGTIGT - Brug elastikken korrekt

I denne øvelse er det specielt vigtigt at vikle elastikken korrekt, hvorved musklerne trænes optimalt.

  1. Du vikler elastikken ved at lægge den i håndfladen med den løse ende udad.
  2. Så drejer du hånden ind mod dig selv, og derefter væk fra dig selv – så den er viklet omkring midten af hånden, og fingrene er fri.
  3. Gør det så mange gange, som det er nødvendigt.

Vikl altid elastikken rundt omkring midten af hånden. Du skal lige vænne dig til at vikle elastikken og have den omkring hænderne i starten. Elastikken skal altid være let spændt fra start og undervejs i en øvelse.

 

OBS!

Det er vigtigt, at elastikken er minimum 2½ meter lang, da det ellers er umuligt at lave denne øvelse. Alle vores elastikker har minimum den længde.

Læs mere i disse artikler