Din indkøbskurv er tom.

Skal jeg løbe eller gå?

Mandag d. 07 oktober 2013 af Lotte Paarup

Skal jeg løbe eller gå?

Jeg har læst mange steder, at det er lige så godt at løbe som at gå. Vil utrolig gerne tro på det, for jeg hader at løbe! Men er det virkelig rigtigt, at jeg kan få det samme ud af en rask gåtur som en løbetur? Og er der noget, jeg skal tænke over undervejs?
Hanna, 41


SVAR FRA LOTTE:

Hej Hanna

Det er et rigtig godt spørgsmål, du stiller – og yderst relevant for mange, som har det ligesom dig. Jeg kan fortælle dig, at jeg selv i mange år ikke har løbet, men netop har benyttet mig af fantastiske og effektive gåture. Først, hvis du hader at løbe, så lad være! Fordi ”alle” andre løber, så behøver du ikke.

Skal vi sammenligne en gå og en løbetur, så er det klart, at du kan få en højere puls ved at løbe – og hermed opnår du en god effekt på kredsløbet og konditionen, samt forbrændt nogle kalorier. Hvis du går ture i højt tempo og med længde, dvs. du presser dig selv lidt – så kan du komme rigtig langt både ift. puls og dermed kredsløbskondition samt forbrænding. Studier viser i dag, at gåture har en enorm gavnlig effekt på sundheden.

Vi er som mennesker designet til at gå, og det er den mest fantastiske bevægelse for kroppen, da det vedligeholder en masse kropsfunktioner. Vi er også designet til at løbe, men for de fleste er løb en langt større belastning for kroppens muskler og led, altså i negativ forstand, end den belastning der er ved gang.

Lav dig en træningsplan for dine gåture, og vær god til at holde tempo, når du går. Tag gode lange skridt, bruge hele foden til at gå med, brug dine hofter og balder, og sving med armene. Sørg for gode sko, praktisk tøj – og lad dig ikke forstyrre af det danske vejr. Uanset vejret, vil du føle dig som et nyt menneske, når du er retur efter en gåtur. Det er ekstremt gavnligt at gå for både krop og sind.

God tur!

Med venlig hilsen Lotte Paarup