Din indkøbskurv er tom.

Hvad er forskellen egentlig mellem yoga og pilates?

Søndag d. 09 februar 2014 af Lotte Paarup

Hvad er forskellen egentlig mellem yoga og pilates?

Og hvad er smartest at vælge, hvis jeg gerne vil være smidig, men virkelig ikke er det?
Lotte

 

SVAR:

Hej Lotte

Tak for dit gode spørgsmål. I grunden er yoga moderen til al bevægelse, dvs. derfra alle vores nuværende bevægelsesformer er groet og har rødder. Yogaen er jo tusinder af år gammel, hvor Pilates er udviklet op igennem 1900-tallet. Mere præcist er Pilates udviklet af den afdøde tysker Joseph Pilates, der i 1926 rejste til USA og for alvor udviklede sin metode derovre. Set i forhold til yoga er Pilates en af de nyere træningsformer, men alligevel gammel set i forhold de sidste 20 års mange forskellige og nyeste motionsformer.

Yoga er det største, mest unikke, bedst gennemtænkte og komplette træningssystem, du kan finde. Yoga bygger på træning af både krop og sind, hvor åndedrættet fylder en stor del. Kroppen styrkes, smidiggøres og kropsholdningen forbedres. Yoga kan være en hel livsstil, hvor alt fra kost, motion, søvn, tanker og meget andet indgår. Yoga findes i en mase forskellige former, hvor nogle fx er styrkeprægede og andre mere afspændende og meditative. Uanset hvilken form vil du med garanti blive mere smidig og få arbejdet med dit åndedræt.

Pilates er udviklet med meget stor inspiration fra yoga – der er simpelthen stjålet øvelser derfra, som så er lavet en lille smule om. Pilates har også sine egne øvelser, og i dag er Pilates rigtig mange forskellige ting.

Det er fx meget forskelligt at træne Pilates hos mig og hos en som er mere tro overfor det traditionelle Pilates system. Pilates udvikler sig, men det handler om at styrke og strække kroppen imod en bedre kropsholdning og funktion. Åndedrættet fylder også meget her, men desværre arbejder den traditionelle Pilates ikke med nogen fornuftig teknik for åndedrættet. Her skal du sikre dig, at instruktøren underviser ud fra vores naturluge åndedræt. I yogaen kan du finde forskellige teknikker, som jeg ikke vil kunne komme ind på her.

Til dit spørgsmål om hvad som er smartest at vælge, hvis du vil være mere smidig - så vil jeg sige, at yogaen er sikrest her. Ikke al Pilates fokuserer så meget på smidigheden (jo, hvis du træner hos mig), men mere på styrke og stabilitet.

God træning!