Din indkøbskurv er tom.

Hvad er den bedste træning for min ryg og mere energi?

Tirsdag d. 04 marts 2014 af Lotte Paarup

Hvad er den bedste træning for min ryg og mere energi?

Jeg er 40 år, mor til to og har fuldtidsarbejde – der er ingen tid til træning. Men det skal der jo være, så nu har jeg besluttet at afsætte en aften og en weekendformiddag hver uge. Hvilken form for træning skal jeg vælge, hvis jeg vil styrke min krop allermest? Det handler ikke om at tabe mig, men om at få mere energi – og gerne styrke min ryg, som driller efter mange års kontorarbejde.
Pernille

 

SVAR FRA LOTTE:

Hej Pernille

I dag findes der så mange veje til Rom, som alle kan være vældig gode. Men det handler også om dig som person, hvad du er for en type, temperament osv. det kan jeg jo ikke læse ud af dit spørgsmål, men jeg hænger mig i dit ønske om at få mere energi og styrke din ryg.

Når din ryg driller, har du med garanti en masse ubalancer i kroppen, som er årsag til dine problemer. Det er derfor vigtigt, at du ikke bare begynder på traditionel styrketræning for ryggen, da dette i mange tilfælde kan forstærke dine ubalancer.

Derimod skal du søge råd og vejledning hos en behandler eller træner, der netop arbejder med dette - en veluddannet Pilates træner vil også kunne hjælpe. Du vil groft sagt skulle fokusere på at arbejde med både bevægelighed og at styrke muskulaturen.

Og så vil jeg kraftigt anbefale dig at arbejde med din åndedrætsfunktion som det aller første, da den er basis for at du kan få ændret på dine ubalancer. Dette skal alt sammen føre til en bedre holdning og dermed bedre funktion af ryggen, som gør at den ikke hele tiden kompenserer sig igennem dagen, for at klare ubalancerne.

En ubalance i kroppen kan handle om mange ting, men ift. til kroppens funktion og bevægelser er det fx ubalance imellem musklerne eller leddene. Dvs. nogle muskler bliver for svage, andre for dominerende, nogle for korte osv. Det kan også være, at nogle led er stive, andre løse, og dermed overbelastes et bestemt sted fx i ryggen, i stedet for at belastningen havde været fordelt over flere led i ryggen.

Kroppen er designet til at være i balance, men hvis den stimuleres og bruges uhensigtsmæssigt, som de fleste af os gør i en eller anden grad, så giver de ubalancer. Det er kroppens måde at kompensere sig igennem på, så du stadig kan lave de bevægelser, som du har brug for.

For at få mere energi er træning der involverer træning af åndedrættet en rigtig god ide. Og når dine ubalancer stille og roligt rettes op, så frigives energi i kroppen, som du ikke har følt før. Ubalancer blokerer bl.a. også for kropsenergi.

Jeg har udgivet tre DVD, som kunne være en start for dig; Oxygen, Nyt liv til din ryg og Pilates Basic. De sælges samlet i en pakke, der hedder ”Ultimativ ryg pakke”. Derudover er du bedst tjent med at få individuel vejledning, der tilgodeser lige præcis din krop.

Håber dette var en hjælp!