Din indkøbskurv er tom.

Hovedpine og åndedræt hænger sammen

Lørdag d. 26 december 2009 af Lotte Paarup
Hovedpine og åndedræt hænger sammen

Mange børn og voksne lider af hovedpine, som har forbindelse til åndedrættet. Der er mange faktorer, der påvirker udviklingen af en hovedpine, men åndedrættet kan være en god pille mod den buldrende fornemmelse i hovedet.

Når åndedrættet ikke fungerer optimalt, betyder det samtidig dårlig iltning og dårlig blodcirkulation. Det kan give forhøjet blodtryk, som kan være årsag til hovedpine. Det kan også give muskelspændinger og dårlig kropsholdning, der ofte hænger sammen med hovedpine, og som igen påvirkes af åndedrættet.

Har du et højtliggende, ikke-optimalt åndedræt, øges trykket i hovedet, hvilket let kan give hovedpine. Det kan godt betale sig at optimere sit åndedræt, hvis man lider af hovedpine.

Få praktiske redskaber til træning af åndedrættet og lindring/forebyggelse af hovedpine på Lotte Paarups DVD "Oxygen".

Læs også Lotte Paarups bog om "Åndedrættet", hvor du får både øvelser og viden omkring betydningen af et godt åndedræt.
 

Vigtigt! 

For at komme hele vejen rundt ift. hovedpine problemer, er det vigtigt at sætte ind bredt. Ofte er der brug for decideret træning af nakken og måske resten af kroppen, da nakkens og hovedets belastning afhænger fx af, hvordan du står på dine fødder og iøvrigt resten af din holdning. Også dine arbejdsstillinger, stressniveau oa har betydning ift. hovedpine. Det er også vigtigt, at have såkaldte "mobile" led i nakken, dvs. alle led skal bevæge sig, som de er designet til. Dette er basis for at musklerne arbejder optimalt.

Opsøg med fordel fysioterapeut eer aspændingspædagog, hvis du har brug for hjælp til at komme af med din hovedpine. Vi laver også personlige træningsprogrammer, der målrettter sig din problematik 100% - læs mere om mulighederne her.

Læs mere i disse artikler