Din indkøbskurv er tom.

Gør den flade mave dig lykkelig?

Søndag d. 26 januar 2014 af Vibeke Lou
Gør den flade mave dig lykkelig?

Rigtig mange kvinder skammer sig over deres mave og kæmper en hård kamp for at trække den ind eller træne den flad. Spørgsmålet er imidlertid, om det er umagen værd. Ifølge eksperter bliver du nemlig hverken sundere eller lykkeligere af en flad mave – læs her hvorfor.
 

659.000. Så mange hits får man, når man søger på “flad mave” i Google. Den flade mave er blevet et statussymbol og et af tidens vigtigste tegn på, at man er sund og i kontrol. Det understreger en nylig undersøgelse fra hudplejefirmaet Nivea, hvor 87 procent af de adspurgte kvinder svarede, at de var kede af mindst én ting ved deres krop. Og for lidt over halvdelens vedkommende var det maven, der var problemet.
 

Nu er det svært at komme uden om, at moden er baseret på, at man helst skal have nogle bestemte – måske lettere urealistiske – kropsmål. Smalle jeans og stramme toppe ser nu engang bedst ud, hvis man er ultraslank. Men hvis man kan leve uden at følge moden slavisk – eller måske ligefrem vælger at klæde sig efter sin figur i stedet for at hoppe med på den seneste trend – er der så nogle fornuftige argumenter for at kaste sig ud i målrettede maveøvelser og benhårde diæter?
 

Artiklen har været bragt i magasinet Q

Læs mere i disse artikler