Din indkøbskurv er tom.

Flow-X åndedrætstræner er sjov for hele familien

Torsdag d. 01 juli 2021 af Lotte Paarup

Alle har gavn af at træne udåndingen! Og med denne lille dims er det både sjovt at effektivt.

Den hedder Åndedrætstræner Flow-X

Både børn og voksne kan anvende den - og den kan være en rigtig familie-leg.

 

Sådan fungerer Åndedrætstræner Flow-X

Den fungerer på den måde, at du puste ind gennem den ene ende. Luften får den lille lette flamingo bold til at svæve. Nu gælder det om at få bolden til at svæve så længe som muligt, alt afhængig af, hvad du har valgt at arbejde med ift din udånding… Altså om du puster med mere eller mindre kraft.

Du kan altså træne længden og kontrollen af din udånding. Der kan være mange grunde til, at det er gavnlig for dig. Er du sanger eller bruger din stemme meget, er det nødvendigt at kunne kontrollere og bruge udåndingen i vejrtrækningen.

Har du mere overordnet brug for at få en bedre balance i dit åndedræt, blive bedre til at ånde ud, få bedre balance imellem ilt og kuldioxid, få en dybere vejrtrækning, stimulere ro-systemet og vagusnerven, og meget mere… så er det super vigtigt at arbejde med dine udåndinger.

Åndedrætstræner Flow-X stimulerer din fornemmelse af og opmærksomhed på din udånding. Den er super effektiv og en af mange brikker i arbejdet med din vejrtrækning i vejen mod et bedre åndedræt.

 

Overordnet bruger vi 3 forskellige teknikker, når du skal puste:

1. Du puster stille og uden voldsom meget kraft. Herved “snurrer” bolden rundt lige ovenpå dens “kurv”. Her skal den bare snurre så længe som muligt, stille og roligt.

2. Du puster mere kraftigt, så bolden løfter sig fra kurven. Jo kraftigere, desto højere. her ebstemmer du selv, hvilken højde (hvor kraftigt) det skal være. Så holder du den der så længe som muligt.

3. Du puster endnu mere kraftigt, og holder bolden i højden så længe som muligt… og så skal den lande på kurven igen.

Se også videoklip nedenfor, som demonstrerer øvelser til både børn og voksne.

 

Kender du Relaxator åndedrætstræner?

The Relaxator åndedrætstræner er et populært redskab, der også træner udåndingen - og anvendes af super mange allerede.