Din indkøbskurv er tom.

Farveller-deller

Onsdag d. 23 april 2014 af Lotte Paarup

Farveller-deller

Jeg er 41 år, slank og – synes jeg selv – nogenlunde veltrænet. Men jeg er ked af mine deller under armen og bag på ryggen – ‘bh-dellerne’. Har du nogle gode træningsforslag?
Karen

 

SVAR RA LOTTE:

Hej Karen

Dellerne under armen og på ryggen kan være rigtig generende, det forstår jeg. De kan være generende både for øjet og for tøjet.

Nu ved jeg ikke, hvilken form for træning du laver, og jeg kunne godt tænke mig at se et billede af dig. Det ville nemlig fortælle mig en del, og måske fortælle, hvorfor du har deller under armene og på ryggen. J

eg har nemlig en mistanke om, at det er din kropsholdning, der gør, at det ser ud som om, du har deller der. Når kropsholdningen ikke er perfekt, hvilket den ikke er hos ret mange, så forandres bløddelenes udseende, da de bogstaveligt talt falder i nye folder.

Med den rette træning, kan du justere din kropsholdning, og dellerne under armen og bag ryggen ser helt anderledes og pænere ud. Jeg ser mange kroppe omformes med de rette øvelser, fx er Pilates meget effektiv – naturligvis målrettet din krop. Derfor anbefaler jeg dig at få lavet et personligt program, hvis du vil bruge tiden bedst muligt.

Det kan også sagtens være, at du faktisk har for meget fedt på kroppen ift. at være fri for de dumme deller – selvom du føler dig slank og veltrænet.

Kig også på din kost - for meget sukker og kulhydrat rig kost kan sagtens sætte sig der. Se også på din livsstil, stress og for lidt søvn (for mange stresshormoner) sætter sig prævis der!

Et godt tip er at svømme. Nogle gode træningsture i svømmehallen er super for dellerne under armen og på ryggen. Både selve svømningen, men også vandets massage mod kroppen, som stimulerer huden og vævets blodcirkulation. Herved fjernes lettere fedtdepoter og evt. væske i vævet.

Farveller-deller!