Din indkøbskurv er tom.

Er zumba nok motion?

Onsdag d. 13 juli 2011 af Lotte Paarup

Er zumba nok motion?

Har efterhånden hørt så meget om det, at jeg nok må prøve det, men gerne vil vide inden: Er zumba virkelig så god motion, som mange af mine veninder og kolleger siger – og ikke mindst filmen i tv-shoppen? Kan det passe, at man kan danse sig til alt det, man skal gøre for sin krop? Jeg tænker særligt på, om man får styrketrænet nok? Gør man ikke, tror jeg altså ikke, at jeg gider. Det ser da fjollet ud, men de siger også, at de har det så sjovt.

 

SVAR FRA LOTTE:

Hej

Om Zumba er god motion er virkelig et godt spørgsmål. Hvis du ved god motion også gerne vil opnå at styrketræne, så er Zumbaen ikke nok. Zumba giver dig bevægelse og noget konditionstræning, hvis du går til den.

Jeg mener personligt, at Zumbaen er meget ensidig motion, og anbefaler ikke, at det er den eneste type motion, man dyrker. Det er dog bedre end ingenting, det er helt sikkert! Dans er generelt en fantastisk motionsform, men Zumba er (med risiko for at fornærme nogen) ikke dans. Det er snarere gammeldags aerobic på nye flasker. Zumba er ikke så alsidig som mange danseformer ville være.

Jeg forestiller mig, at dine kolleger syntes, at Zumba er super sjovt. Og det at have det sjovt spiller en vigtig rolle ift. hvilken motionsform, du skal vælge, det er faktisk vigtigere, end at træningen opfylder alle de perfekte krav.

Mit råd til dig er; lyt til din intuition, og gør det, du syntes giver mest mening og motiverer dig mest. Det er, hvad du får mest ud af i længden.

God fornøjelse med din træning, om det er Zumba eller ej :)