Din indkøbskurv er tom.

Er du ekstra sensitiv?

Mandag d. 19 oktober 2015 af Lotte Paarup
Er du ekstra sensitiv?

Måske kender du dette: Du forstår ikke, at kollegaen kan lade en aktuel hændelse gå forbi uden at lade sig synderligt påvirke af denne. Forklaringen er oftest ikke, at kollegaen er en kold skid, men hun er bare ikke så sensitiv og er bedre til at filtrere fra.

De senere års forskning indenfor dette felt, dokumenterer at 20% af os mennesker, er det man kalder ekstra sensitive. Dvs. 1 ud af 5 personer tager verden og alt det som foregår, fra de helt små ting til de store, lidt ekstra ind på lystavlen. Helt konkret opleves alt bare stærkere, og du bliver som sensitiv hurtigere fyldt op.


At være ekstra sensitiv er ingen diagnose, men et karaktertræk. Et træk der kan være en gave for dig selv og dine tætte relationer. Men det kan samtidig være din største udfordring i livet, da du ofte føler dig lidt anderledes, ikke forstået, og netop for følsom.

Man siger, at risikoen for at opleve sig belastet og blive stresset er større, hvis du hører til de ekstra sensitive. Det er således også i det ekstra sensitive felt, at du finder en vigtig nøgle til at reducere stress, hvis du er blandt de 20%.

Det skal pointeres, at denne gruppe er beskrevet meget mere nuanceret og med mange variationer, end vi her fremstiller det. Det er en rigtig god ide at undersøge dette emne nærmere, hvis du har en mistanke om, at du selv eller dit barn, samlever, kollega eller ven kunne passe ind her.

Er du ekstra sensitiv?

Læs mere i vores andre indlæg om sensitivitet, og i de mange bøger, der findes om emnet.

Se alle bøger samt redskaber, vi anbefaler til dig som er ekstra sensitiv

Læs mere i disse artikler