Din indkøbskurv er tom.

Den perfekte pude?

Fredag d. 24 maj 2013 af Lotte Paarup

Den perfekte pude?

Hej Lotte,
Måske i småtinsafdelingen, men ikke desto mindre vigtigt for mange timer i mit liv. Det er min pude. Jeg er usikker på, hvad der er bedst for min nakke og min afslapning. Jeg har altid sovet med dunpuder, men hader når de bliver for bløde. Derfor vælger jeg de forholdsvis høje, men nogle gange er de blevet for høje, for jeg har fået ondt i nakken. Derfor prøvede jeg en af de der skumfiduser, dem med det faste skum, men den føltes altså for stiv, så den røg ind på gæsteværelset. Men måske fik den for kort en chance? For hvad er den perfekte pude?
 

SVAR FRA LOTTE:

Hej

Jeg tror der findes utallige forskellige svar på, hvad der er den perfekte pude, hvis du spørger en række eksperter. Mit svar til dig kan kun være mine råd ud fra den erfaring jer har omkring puder.

En pude skal som udgangspunkt ikke forårsage, at du ligger skævt med dit hoved og nakke, når du sover. Hvis en pude fx er for høj, vil det ofte resultere i, at nakkehvirvlerne trækkes i en bestemt retning, og det vil på sig ændre din holdning og ofte give problemer, måske allerede ovenpå en enkelt nat, men måske først efter noget tid. Den bedste sovestilling for nakken er den, hvor nakke og hoved ligger i en lige forlængelse af rygsøjlen. Hvis du ser på kroppen liggende fra siden, uanset om du ligger på siden eller ryggen, skal nakke og hoved være i samme position som når du er oprejst med en god holdning. Dvs. nakken skal ikke knække for meget hverken den ene eller den anden vej. Samtidig skal du føle dig helt afslappet i nakke og skuldre, når du ligger.

Jeg er personligt ikke favorit af dunpuder eller andet ”flytbart” materiale, altså materiale der kan klumpes sammen et sted inde i puden. Nogle mennesker elsker den slags puder, de kan kramme sammen som en kugle. Jeg er dog langt mere tilhænger af en pude, der er lidt mere fast, men ikke nødvendigvis hård. Der findes i dag mange forskellige af slagsen. De mest kendte på markedet er nok Tempur puderne. De er lavet af et materiale, som former sig efter det tryk puden udsættes for, og derfor former sig efter dig. De laver forskellige slags puder i forskellige størrelser, oven i købet en god en af kramme-typen. De laver i øvrigt også nogle fantastiske madrasser.

Husk også, at din madras er vigtig. Rigtig mange gør fejlen kun at give hovedpuden skylden, men madrassen er lige så vigtig.

Den perfekte pude er både et individuelt valg, da vi har forskellige ønsker, men det er vigtigt også at se på det jeg beskriver, når du vælger en pude. Håber dette er en lille hjælp på vejen. Sov godt!

Med venlig hilsen Lotte Paarup

Læs mere i disse artikler