Din indkøbskurv er tom.

Boost dit mentale og kropslige selvværd

Tirsdag d. 17 august 2010 af Anette Kjærgaard
Boost dit mentale og kropslige selvværd

Hvad tænker du om dig selv − og hvordan har du det med din krop? Svarene afslører, hvordan dit mentale og kropslige selvværd har det. Her får du eksperternes råd til, hvordan du kommer i psykisk topform.

Forestil dig, at du føler dig fysisk stærk, har god kontakt til din krop, masser af energi, overskud og en udstråling, der signalerer, at du har det godt med dig selv. Du føler dig tilfreds med at være den, du er, og tænker langt flere positive end negative tanker om dig selv. Med andre ord: Dit selvværd er i top. Både kropsligt og mentalt.

Ligesom krop og psyke hænger uløseligt sammen, så er der nemlig nøje sammenhæng mellem det kropslige og det mentale selvværd. Underskud på den ene konto boner straks ud på den anden og omvendt.

− Mange sætter kropsligt selvværd lig med fedtprocenter og flade maver, men det er en misforståelse. Du kan sagtens være veltrænet og føle dig sund og have et højt kropsligt selvværd, selv om du vejer for meget, siger Lotte Paarup, der er fysioterapeut og personlig træner med speciale i bl.a. pilates og åndedrætsteknikker.

Ifølge hende handler det kropslige selvværd i højere grad om, hvordan du har det i − og med − din krop. Om du er til stede i din egen krop og føler dig godt tilpas i den − og i det store hele er tilfreds med, hvordan den ser ud. Det mentale selvværd fortæller til gengæld noget om, hvordan du oplever dig selv og din værdi som menneske. Om du kan lide den, du er, og er tilfreds med at være dig uafhængigt af, hvad du i øvrigt præsterer i dit liv.

Artiklen er oprindeligt bragt i magasinet fitliving.