Din indkøbskurv er tom.

3 eksperters råd til en sund og stressfri jul

Mandag d. 07 december 2015 af Pernille Lewinsky Kofoed
3 eksperters råd til en sund og stressfri jul

I en artikel fra Hendes Verden november 2015, kan du læse 3 sundhedseksperters råd til en sund og stressfri jul. 

Herunder kan du læse Lotte Paarups råd til en stressfri jul. Du kan også downlade hele artiklen og læse de to andre eksperters sundhedsråd nederst på siden.

GLÆDELIG JUL TIL ALLE ♥

FRA ALLE OS PÅ DEN INTELLIGENTE KROP ♥ 


Lotte Paarup er fysioterapeut med speciale i pilates og stress. Har gennem mange år arbejdet mere og mere med fokus på åndedrættet og skrevet flere bøger om åndedrættet. Se lottepaarup.dk og åndedrættet.nu

 

Hvad er sundhed for dig?

Selvom det ikke er sundt at være overvægtigt og inaktiv, så handler sundhed for mig om meget andet end fedtprocenter, kondital og flade maver. Vores mentale form er meget undervurderet i denne præstationsprægede tidsalder, og med alderen har jeg fået større fokus på, at sundhed og mentalt form hænger uløseligt sammen, og at det er vigtigt at træne det mentale på lige fod med mere almindeligt kendte fysiske øvelser.


Hvordan holder du dig i form trods juletravlhed?

Når det kan lade sig gøre, bruger jeg mig selv som transportmiddel, og jeg elsker at gå. En gåtur er fantastisk for både krop og sind. Når muligheden byder sig, træner jeg desuden i min Reformer Pilates maskine, og endelig har jeg fokus på at trække vejret bevidst og gøre alt for at være til stede i min krop.


Hvad gør du for at spise sundt i julen?

Ikke så meget andet end hvad jeg plejer. Jeg har i mange år spist glutenfrit og dermed skåret en del kulhydrater og sukker væk, og da jeg i øvrigt ikke er særligt fedtforskrækket, er julen sjældent et problem. Jeg nyder julemaden og undlader at spise med dårlig samvittighed – det er mentalt usundt!


Hvad er din største last?

Nu det er juletid, så derfor er det marcipan og glutenfri, hjemmebagte vaniljekranse – de smager fantastisk. En anden last er, at jeg elsker mit arbejde – min hjerne bobler simpelthen af ideer og kreativitet, når jeg holder fri, og derfor kan jeg ikke lade være at sætte mig og skrive lidt indimellem, selvom det er jul.


Hvad gør du, hvis der har sneget sig et par ekstra kilo på sidebenene i julen?

Åh, det spørgsmål er ikke min favorit, for der er så meget fokus på de der kilo…
Rent faktisk tager jeg sjældent på i julen, i stedet tager jeg på i de perioder af mit liv, hvor der ikke er flow, og hvor jeg ikke er på toppen mentalt.


Hvordan kobler du af og undgår julestress?

Jeg holder nogle mentale frikvarterer, hvor jeg arbejder bevidst med mit åndedræt. Det er med til at skabe ro og balance i nervesystemet og gør mig bedre i stand til at håndtere alle de mange opgaver i hverdagen. Da jeg er et sensitivt menneske, er jeg desuden meget bevidst om at prioritere, ikke overbooke kalenderen, men i stedet tilbringe tid hjemme med familien.
 

Mine 3 bedste råd til en sund jul

1. Lær at trække vejret bevidst og godt! Det er det ultimativt mest effektive og enkle redskab til at håndtere stress. Og så er det SÅ sundt for din krop, både fysisk og mentalt.

2. Kom ud af den varme hule og på med de gode sko og det varme tøj. Det er genialt for din krop at gå - og sæt bare tempo på !

3. Prioriter opgaverne og de sociale arrangementer. Mærk efter i maven og vær ærlig overfor dig selv.