Din indkøbskurv er tom.

Øvelser til nedsunken forfod

Tirsdag d. 27 december 2011 af Lotte Paarup

Gør det ondt i fødderne, når du går og løber?

- måske er din forfod faldet sammen.

Helt op mod 80 procent af os lider af nedsunken forfod altid eller i perioder. Heldigvis kan du hjælpe dig selv fri af smerterne ved at passe godt på dine fødder og træne dine naturlige fodbuer tilbage på plads med en række enkle øvelser.

Du kan læse artiklen og se alle øvelserne ved at downloade pdf´en nedenfor.
 

Du bør også notere dig følgende supplerende informationer til artiklen:

  • Der kan være mange årsager til nedsunken forfod, og udover det det i artiklen nævnte, er det også værd at påpege alderen som en faktor. desuden er overvægt en meget almindelig set årsag. Også fodens smidighed i alle de mange led er vigtig for at indre udvikling af nedsunken forfod. Hvis nogle led er stive, øges hermed belastningen andre steder i foden. Læs flere punkter i artiklen...
     
  • Det er vigtigt at foden er både smidig og stærk, så alle fodens 26 knogler, 33 led og 24 muskler bliver brugt. Det giver en jævn belastning for både foden og resten af kroppen. Alle fodens muskler, specielt svangmusklerne, skal styrkes for at hjælpe den nedsunkne forfod. 
     
  • Sidst men ikke mindst er det vigtigt at tilføje, at en nedsnken forfod kan forebygges med en veltrænet fod. Det er dumt at vente, til skaden er opstået - start nu! 


Supplerende til øvelserne:
Lav meget gerne øvelserne dagligt i en periode på 2-3 måneder. Det er svært præcist at sige, hvornår du kan mærke og se en forskel, da det afhænger meget af, hvor slemt det står til, når du starter, og hvor flittig du er med øvelserne. Det tager ikke lang tid at lave øvelserne, og du kan gøre det når som helst.

Lav mindst 15-20 gentagelser á hver øvelse eller til du er træt. Lav helst øvelserne i den viste rækkefølge.

Sådan træner du:
Lav øvelserne dagligt i en periode på 2-3 måneder, måske op til et halvt år, og derefter kan der være brug for vedligeholdende øvelser. Hvornår du kan mærke en forskel afhænger af, hvor slemt det står til, når du begynder, hvordan du i øvrigt belaster foden, og hvor flittigt, du træner.

Øvelserne laves i den nævnte rækkefølge – mindst 15-20 gentagelser af hver. I begyndelsen er det dog ok at stoppe før, hvis du bliver træt. Du kan lave øvelserne når som helst.

Det skal du bruge:
En tennisbold eller en nubret massagebold. En bred træningselastik.

Øvelse 4:
Brug også tæerne, så du disse folder sig nedover bolden og du mærker, at du bruger svangens muskler.

 
 
 
 

Læs mere i disse artikler

Kan jeg gøre noget ved en nedsunken forfod?
20-09-2011

Kan jeg gøre noget ved en nedsunken forfod?

Kan jeg gøre noget ved en nedsunken forfod? Jeg var til fodterapeut for at få fikset min hå...

Læs mere