Din indkøbskurv er tom.

Om Pilates metoden

Søndag d. 03 august 2008 af Lotte Paarup
Om Pilates metoden

Pilates er en virkningsfuld og innovativ mind-body træningsmetode.

Måske er Pilates nyt for dig - bare rolig, du er ikke er alene! Pilates er en af de hurtigst voksende motionsformer i hele verden. Tal fra USA fortæller os, at antallet af udøvere er vokset fra 1,7 millioner i 2000 til 10,6 millioner i 2006. I lille Danmark følger vi godt efter - for Pilates er effektfuldt.

 

Effektivt

Pilates er en sikker og effektiv træningsmetode, som henvender sig til alle uanset udgangspunkt. Pilates kan være blid men også meget hård træning. Pilates får dig til at føle dig i bedre form i en fastere og mere harmonisk krop med en bedre holdning - og ikke mindst en stærkere og sundere krop, som kan klare hverdagens strabadser.

Overordnet styrker Pilates mave og ryg, smidighed og styrke og stabilitet i hele kroppen, og ikke mindst evnen til at udføre korrekte og økonomiske bevægelser. Pilates har til formål at gøre kroppen graciøs, smuk og elegant - og samtidig øge funktionen af enhver lille detalje i kroppen - fra top til tå.

 

Den indre krop

Pilates stimulerer og den indre krop. Bevægelserne og det intense åndedrætsarbejde stimulerer metabolismen (livsnødvendig nedbrydning og opbygning af cellerne). Også fordøjelsen og lymfesystemet sammen med iltningen af kroppen optimeres.

 

Mental effekt

Pilates stimulerer ikke mindst på det mentale niveau. Via det intense arbejde med åndedrættet, koncentration og kropsbevidsthed, har Pilates en positiv effekt på det mentale plan. Evnen til at være i nuet, kontakten til følelseslivet og den positive energi styrkes. Pilates er også et eminent redskab i håndteringen af hverdagens stress.

 

Alle gør det

Professionelle dansere har kendt Pilates metodens store virkning igennem mange år. Top atleter bruger Pilates til at udvikle styrke, smidighed og til forebyggelse af skader. Stjernerne i Hollywood og supermodellerne bruger Pilates som et middel til at opretholde det smukke ydre. Hvis du har prøvet Pilates på egen krop, så ved du, det virker - hvis ikke, så skal det prøves!

 

Originale øvelser

Pilates repertoiret består af en række originale øvelser, som ophavsmanden Joseph Pilates skabte i sidste århundrede. Det er disse geniale øvelser, som er kernen i Pilates systemet. I dag har Pilates udviklet sig, således der findes mange variationer af de forskellige øvelser, og nye er kommet til. De originale øvelser er ret krævende, hvorfor man blandt andet opererer med diverse forberedende øvelser - ofte kaldet "pre-Pilates". Der findes altid en løsning for at finde det rette niveau i en øvelse.

 

Bolde, elastikker, foam rollers...

Pilates udføres også med småredskaber som fx bolde, elastikker og foam rollers. Disse redskaber komplimenterer træningen optimalt.

 

Reformer, Chair, Trapeze...

Pilates repertoiret består også af en lang række øvelser udført i de originale Pilates maskiner. Alle maskiner designet af Joseph Pilates og brugt verden over i dag. De forskellige maskiner kaldes: Reformer, Chair, Trapeze Table/Cadillac og Barrels.

Læs om Reformer Pilates på www.reformerpilates.dk

Læs mere i disse artikler

Er Pilates Funktionel træning?
17-08-2010

Er Pilates Funktionel træning?

Jeg bliver ofte spurgt, om Pilates er funktionel træning? Havde jeg svaret for en række år t...

Læs mere
Historien om Pilates
05-04-2008

Historien om Pilates

Træningsmetoden Pilates har fået navn efter sin ophavsmand Joseph Hubertus Pilates - han kaldtes b...

Læs mere
Pilates og det naturlige åndedræt
15-09-2012

Pilates og det naturlige åndedræt

Jeg har nu arbejdet med Pilates i en lang årrække. Startede helt traditionelt, som Pilates udf&osl...

Læs mere
Pilates for gravide
04-01-2013

Pilates for gravide

Pilates for gravide er et effektivt redskab til at styrke kroppen og skabe harmoni i både krop og sind u...

Læs mere
Pilates i moderne form, for både krop og sind!
28-04-2015

Pilates i moderne form, for både krop og sind!

Med mine nyeste Pilates dvd vil jeg gerne sætte fokus på mine personlige favoritter indenfor det o...

Læs mere
Se film om vores Pilates Matwork og Reformer uddannelse
16-03-2017

Se film om vores Pilates Matwork og Reformer uddannelse

Vi har Danmarks bedste og mest nutidige Pilates uddannelser. Vi kommer hele kroppen rundt, og vi læ...

Læs mere
Hyperventilerer du, når du dyrker Pilates? - Måske gør du!
03-05-2017

Hyperventilerer du, når du dyrker Pilates? - Måske gør du!

  Du er måske en af mange, der ved dit møde med Pilates aldrig rigtig har forstået m&...

Læs mere