Din indkøbskurv er tom.

Mine fødder sover!

Mandag d. 03 juni 2013 af Lotte Paarup

Mine fødder sover!

Jeg er som så mange andre begyndt til zumba, og det er jeg rigtig glad for! Men jeg har det problem, at mine fødder kommer til at ‘sove’ i slutningen af timen. Det er rigtig upraktisk og faktisk også ubehageligt. Hvad kan det skyldes? Jeg har tidligere haft problemer, med, at mine fødder – og også nogle gange mine hænder – sov, men det er længe siden, jeg sidst har oplevet det.
Mvh. Eline.


SVAR FRA LOTTE:

Hej Eline

Det er da virkelig ubehageligt med dine fødder. Jeg tænker straks, at det må have noget med dit kredsløb at gøre. Måske det bliver blokeret et sted på vejen, så dine fødder får den sovende fornemmelse. Det dog kan være meget svært at give den egentlige forklaring på dit problem.

Du kan have nogle ledmæssige blokeringer i fx rygsøjle og bækken, som kan forstyrre vævet med afklemning af blodkar og dermed blodcirkulation til benene, og dermed være årsag til dine symptomer i fødderne. Nu ved jeg ikke noget om din vægt, men denne kan også være en medvirkende årsag til problemet. Det kan også tyde på, at dine veneklapper i benene ikke virker optimalt - altså det system der skal hjælpe med til at holde cirkulationen og tilbageløbet fra benene i gang.

Jeg mener også, det er værd at se på dit fodtøj, som også kan være en medvirkende årsag. Desuden kan dine fødder i sig selv have nogle ubalancer. Fødderne skal være både smidige og stærke, og samtidig være i stand til at opretholde sin form under en hel træningstime. Derfor er det måske i fødderne, du skal finde svaret på dine symptomer. På min hjemmeside kan du finde meget mere om fødder og et træningsprogram til disse.

Fortsat god fornøjelse med dine Zumba-timer, forhåbentlig på helt friske fødder!

Med venlig hilsen Lotte Paarup