Din indkøbskurv er tom.

Hvordan skal jeg sove?

Mandag d. 03 december 2012 af Lotte Paarup

Hvordan skal jeg sove?

Jeg er 47 år og ofte plaget af infiltrationer i nakken og skuldrene.
Især om morgenen kan jeg føle mig helt ‘radbrækket’. Mit spørgsmål er:
Hvad er egentlig den bedste sovestilling for nakken? Jeg har eksperimenteret med høje puder, flade puder og ergonomiske puder uden at have fundet den magiske løsning. Kan du hjælpe mig?
Annette


SVAR FRA LOTTE:

Hej Annette

Den bedste sovestilling for nakken er den, hvor nakke og hoved ligger i en lige forlængelse af rygsøjlen. Hvis du ser på kroppen liggende fra siden, uanset om du ligger på siden eller ryggen, skal nakke og hoved være i samme position som når du er oprejst med en god holdning. Dvs. nakken skal ikke knække for meget hverken den ene eller den anden vej. Samtidig skal du føle dig helt afslappet i nakke og skuldre, når du ligger.

Det er en rigtig god ide at gøre, som du har gjort, nemlig at eksperimentere med en masse forskellige muligheder for puder. Jeg anbefaler puder, der former sig efter det tryk, der kommer mod puden. Det må også gerne støtte lid ind under nakkens lille svaj, men er ikke en nødvendighed – dette afhænger af pudens materiale. Det kunne fx være en Tempur pude, det sover jeg selv med. men det er nødvendigt at se på en helt anden ting, nemlig din madras. Rigtig mange gør fejlen kun at give hovedpuden skylden, men madrassen er lige så vigtig, specielt når du ligger på siden.

Når du ligger på siden skal en hovedpude støtte dig anderledes end, når du ligger på ryggen. Den skal faktisk være højere, når du ligger på siden end på ryggen, for at fylde rummet imellem madrassen og nakken ud. En så intelligent hovedpude har jeg dog aldrig endnu hørt om. Men her kommer madrassen ind i billedet. Når du ligger på siden, er det vigtigt, at skulderen kan synke ned i madrassen – så meget så ryg, nakke og hoved igen ligger i en lige linje. Dette er meget svært med de fleste madrasser, og derfor anbefaler jeg igen en madras af typen som fx Tempur laver. Jeg har aldrig selv sovet bedre med min ryg og nakke, end i dag hvor jeg bruger denne type madras og pude.

Måske er det også gavnligt for dig at søge et andet sted efter synderen til dine infiltrationer. Du kan generelt bare have en tendens til at ligge og spænde om natten. Der kan være mange grunde hertil, fx et overfladisk åndedræt, tanker og bekymringer, stress, uhensigtsmæssig brug af kroppen til daglig mv. det er om natten, at kroppen får lov at slappe af og bygge sig selv op igen – og mærke sig selv. Dvs. at det også er om morgenen, at du er mere opmærksom på dens signaler, og du derfor føler dig radbrækket. Derudover er der en generelt lavere blodcirkulation i kroppen om natten, og det gør også, at den lige skal i gang og smøres lidt om morgenen. Det kender jeg selv godt!

Her finder du vores udvalg af TEMPUR produkter

Håber dette er en hjælp.

Med venlig hilsen Lotte Paarup

Læs mere i disse artikler

Den perfekte pude?
24-05-2013

Den perfekte pude?

Den perfekte pude?Hej Lotte, Måske i småtinsafdelingen, men ikke desto mindre vigtigt for mange ti...

Læs mere