Din indkøbskurv er tom.

Frikvarter til dine fødder - med enkle øvelser

Lørdag d. 27 september 2008 af Lotte Paarup
Frikvarter til dine fødder - med enkle øvelser

Dine fødder trænger til et frikvarter hver eneste dag - det har de fortjent!

Herunder får du nogle ideer til enkle øvelser, der holder dine fødder friske, smidige og stærke hele dagen.


Masser dine fødder!
Dine fødder elsker at blive masseret - overalt hvor du kan komme til - men specielt fodsålen er let at gå til. Brug dine hænder eller en grøn bold. Masser inderside, yderside og ind under svangen helt ud til tæerne og tilbage til hælen.

Når du masserer dine fodsåler, slapper resten af kroppen automatisk mere af. Derfor er massage af fødderne noget af det vigtigste, sammen med åndedrættet, for en god afspænding.

Frikvarter til dine fødder - Masser dine fødder øvelse 1Frikvarter til dine fødder - Masser dine fødder øvelse 2

Du kan med fordel bruge de små massagebolde med dupper, som giver ekstra massage til foden.

Vrid og rusk!
Fodens 26 knogler og 33 led skal ALLE være smidige og bevægelige. Med det ofte stive og ubekvemme fodtog vores fødder befinder sig, bliver mange af fodens led typisk stive og ubevægelige. Det er ikke godt for resten af kroppen, hvis foden bliver stiv og ufleksiel. Det forplanter sig opefter, og kroppen vil derved kompenserer for den manglende bevægelighed i foden - så enkelt er det!

Sæt dig ned og tag fat med begge hænder om den ene fod. Vrid først foden som var det en karklud, så du kan mærke at den giver sig henover midten. Vrid sejt begge veje en masse gange, til det bliver mere smidigt.

Tag derefter fat med en hånd på side af foden - nu skal du i gang med forfoden og tæerne. Vrid og rusk med forfoden og tæerne i alle de retninger, som du kan finde på. HUske begge fødder.

Frikvarter til dine fødder - Masser dine fødder øvelse 3Frikvarter til dine fødder - Masser dine fødder øvelse 4

Træn musklerne med et håndklæde
Fodens 24 muskler er på en stor opgave hele dagen - de skal styre og kontrollere foden, så den kan fungere som den "kamæleon", som den ofte navngives. For at styrke nogle af de mangel muskler, skal du bruge et håndklæde.

Bred håndklædet ud på et glat gulv, og stil dig for den ene ende. Grib fat i håndklædet med tæerne, og træk det mod hælen uden at løfte eller flytte hælen fra gulvet. Rul hele håndklædet ind, og rul så ud igen ved at skubbe den modsatte vej, mens hælen forbliver i gulvet. Denne øvelse er rigtig god til både at træne musklerne og smidiggøre leddene i foden. Lav den fx om morgenen på badeværelsesgulvet – så er du vågen!

Prøv også at lave øvelsen som en lille konkurrence imellem flere personer – hvem ruller først ind og ud...

Frikvarter til dine fødder - Masser dine fødder øvelse 5

Hold fødderne vågne på jobbet og ved køkkenbordet
Når du står ved arbejdsbordet eller køkkenbordet, gælder det om at holde fødder og krop vågne, så du ikke falder sammen og musklerne falder hen. Ved at stå på en balancepude, kan du samtidig træne fodens muskler. Og hvis du vælger en balancepude med dupper, får du samtidig masseret dine fodsåler. 

Brug balancepuden så længe som du kan klare at stå på den. Din krop vænner sig til det og kommer i bedre træning med tiden.

Frikvarter til dine fødder - Masser dine fødder øvelse 6